От х:

Днес в x:

4 °C

Изграждат ново улично осветление в „Болярово”, Гарваново, Въгларово и Клокотница

Ново улично осветление за близо 810 000 лева ще бъде изградено в хасковския квартал „Болярово” и в селата Гарваново, Въгларово, Клокотница, съобщиха от община Хасково. В четирите населени места преки потребители на този проект ще бъдат близо 3 000 жители.  

Това ще стане възможно след като местната администрация е спечелила финансиране по оперативна програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“.

Предвидена е подмяна на старите осветителни тела с нови високоефективни LED лампи. Ще се въведат системи за дистанционно групово управление и контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия на уличното осветление. Ще се изградят инсталации за производство на електрическа енергия за собствени нужди от възобновяеми източници.

Предстои да се обяви обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител. Дружеството трябва да извърши строително-монтажни работи за обновяване и модернизация на системите за външно изкуствено осветление в населени места в Община Хасково.

С реализацията на проекта ще се намали разходът на енергия с 81.7 %, или 533.30 MWh/година, с екологичен еквивалент 629.26 тона спестени емисии СО2/ годишно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Км
  Кметя Станчо Будала
  2 -7
  21:20, 6 яну 2021
  Парите ни ги дават от ЕС - както ги дават и на Рум... Виж коментара
  • Норвегия не е в ЕС. Ама карай ти си прост не е важно да знаеш.
 • 2
  Кл
  Клокотница
  7 -8
  23:22, 6 яну 2021
  Добре, че е кмета на селото, иначе щяха да ни прескочат. Сега остава да си върнем язовира. Щом са го кръстили на селото, значи е наш! И освен това трябва да вкарат бившия кмет на Хасково в затвора най - накрая!
 • 3
  По
  Поп Минчо
  5 -8
  07:45, 7 яну 2021
  Браво на кмета и на нашия министър-председател, заради когото се случва всяко финансиране . Сега общината ще може да пести от осветление, и да пренасочи средства към по-важни дейности, като облагородяване на квартал "Република", за да могат да погледнат в очите местните жители, по време на предизборната агитация.
 • 4
  Ха
  Хасково
  7 -2
  08:41, 7 яну 2021
  Бравус!
  Организирам залагания - кой ще познае, коя фирма ще спечели обществената поръчка?
  Кандидатът ,разбира се е само един - Атастрой!
  Нека залаганията да започнат ,сега!
  • А.
   А.В.
   0 -1
   10:29, 7 яну 2021
   Странно системата ме игнорира, когато написах другата вероятна фирма!?!
 • 5
  Км
  Кмете Кмете
  3 -2
  11:53, 7 яну 2021
  Първо улиците в Болярово - после крушките ! И ние бяхме важни гласове като тия в Република , а ела виж каква разлика .....?
  • Значи от коментарите тук излиза че в това Болярово живеят около 900000000000 души
 • 6
  Са
  Сакатия лекар
  3 -1
  14:41, 7 яну 2021
  Имам предложение за Станислав Дечев!
  Нека с личния му автомобил,го разходя из улиците на кв Болярово.Гарантирам че за 1 ден колата му ще е като разкован сандък.Ама няма нищо,те лампичките са за да светят...да се виждат дупките в тъмното 😂😁
  • Го
   Гочката
   3 -1
   16:36, 7 яну 2021
   Абе позлатиха го това Болярово и тези пак недоволни. Не им правете лампите тогава. Ние в Конуш ги искаме.
 • 7
  Ко
  Конуш
  1 0
  16:49, 7 яну 2021
  В с.Конуш имат нужда не само от "лампи"а и от нови улици.
  Толкова хубаво село!
  Дайте малко шанс на новият кмет,нека му помогне общината.
  Човека иска да оправи селото,но го спират от общината.
  Нови пътища,ново осветление.Не е много,което е нужно,а е много за живущите там.

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини