От х:

Днес в x:

За шести път Наско Атанасов "отключи" сцената в Татарево

На пук на пандемията и въпреки всички ограничителни условия, Наско Атанасов отново „отключи“ отново сцената на читалището в Татарево. За шеста поредна година фестивалът вече е факт. Макар без зрители в залата и с участието само на двама артисти, Наско отново сбъдна мечтата си, но в електронен вариант.

Изпълнението на един от най-верните приятели на фестивала– Димитър Русев и на Наско Атанасов са „запечатани на видео“ от Павел Илиев и са публикувани в You tуbe.  

Така много повече от 200 зрители (колкото са местата в залата) ще могат да се насладят на две изключителни изпълнения: Китарата на Димитър Русев „разказва“ специално създадената композиция „Татарево“, а Наско се превъплъщава в образа на краля, за да изпълни 3 адаптирани за случая монолога от „Хенри V“ на Шекспир.

Избора на произведение, той обясни така: „Винаги съм се въздържал от коментари за това как „трябва“ да се възприема изкуството. Ако е богато на смисъл, то всеки би могъл да намери нещо за себе си в него. Просто ще кажа, че така съм го почувствал. Що се отнася до текста, определено ми е един от любимите и от много време съм си мечтал да го направя по този начин и на тази сцена. Сега моментът и обстоятелствата някак си предразположиха за това да се случи.“

Препоръчваме Ви, да отделите 20 минути през почивните дни, за да се насладите на изкуство от висока класа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини