От х:

Днес в x:

Първият ваксиниран срещу КОВИД-19 първомаец е д-р Иван Маджаров

Първият ваксиниран срещу КОВИД-19 първомаец е д-р Иван Маджаров. Председателят на БЛС даде пример и в присъствието на областния управител Дани Каназирева беше ваксиниран в болница „Св. Георги“ – Пловдив.

Иван Маджаров сподели, че разбира важността на този акт, като отговор на станалите популярни и преди пандемията антиваксърски настроения, а и заради притесненията на много хора, че ваксините бяха създадени толкова бързо.
„Не считам, че правя нещо историческо, аз не съм първият ваксиниран човек в света, но е исторически момент за всички, защото това ще ни даде възможност да се върнем към нормален живот“, сподели д-р Маджаров и изрази надеждата, че придобитите навици за лична хигиена и хигиена на общуването ще останат трайни и в бъдеще.

Шегувайки се той разказа още, че от свои германски колеги е бил уплашен, че поставянето на ваксината боли, но се е оказало съвсем безболезнено.

Обърна се и  към своите съграждани от Първомай: „Видяхте, че вирусът не е безобиден. Загубихме обичани и уважавани хора. Затова не се страхувайте, не се притеснявайте и се възползвайте от постиженията на  съвременната наука, за да можем да живеем отново нормално“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини