От х:

Днес в x:

Исландия спря Moderna заради зачестили случаи на миокардит

На 9 октомври главният епидемиолог на Исландия Торолфур Гуднасон обяви, че се спира използването на ваксината Moderna в страната. Националната телевизия RÚV съобщава, че решението е взето след преглед на нови данни от скандинавските страни, които показват повишена честота на миокардит (възпаление на сърдечния мускул), както и перикардит (възпаление на сърдечната мембрана)сред хора, ваксинирани с Moderna, пише icelandreview.com.

Решението беше официално обявено на сайта на Дирекцията по здравеопазване.

(Понастоящем Швеция ограничава използването на Moderna и ваксината може да се прилага само на лица, родени след 1991 г.)

„Ние наистина не можем да направим нищо друго, освен да позволим на вируса да поеме своя курс, за да може населението да постигне стаден имунитет“, каза Торолфур Гуднасон, главен епидемиолог на Исландската здравна дирекция още през юли. „Трябва да се опитаме да ваксинираме и да защитим по-добре тези, които са уязвими, но нека толерираме инфекцията. Сега не е приоритет да се ваксинират всички с третата доза."

От началото на локдауна през март 2020 г. поради пандемията от вируса SARS-CoV-2, темата за естествения имунитет (наричан още имунитет след инфекция) беше пренебрегвана. След като ваксините станаха широко достъпни, информацията за естествения имунитет, която беше завоалирана с мълчание в началото, днес е в пълно затъмнение, пише сайтът Science.news.

Дори и сега липсва открита дискусия, вероятно в интерес на насърчаването на универсалната ваксинация и изискваната документация за такава ваксинация като условие за участие в обществения живот и дори на пазара на труда. Все пак науката съществува. Съществуват много изследвания. Техните автори заслужават признание, признание и гласът им да бъде чут, пише сайтът.

Тези проучвания демонстрират това, което беше и вече е известно: естественият имунитет за вирус от типа на SARS е здрав, дълготраен и като цяло ефективен дори при мутациите, като цяло повече от ваксините. 

Всъщност основен принос на науката от 20-ти век е разширяването и допълнителното изясняване на този принцип, известен от древния свят. Всеки експерт вероятно е знаел това много преди настоящите дебати. Опитът да се преструваме, че нещата стоят по различен начин е научен скандал от най-висок порядък, особено защото продължаващото пренебрегване на темата засяга правата и свободите на милиарди хора.

Хората, чиито поминъци и свободи се затриват, се нуждаят от достъп до научната литература, що се отнася до този вирус. Учените не са мълчали - те просто не са получили общественото внимание, което заслужават.

Ето списък с 30 научни публикации, които сайтът Science.news предлага всеки да сподели с работодатели, здравни работници и политици.

Източник: spisanie8.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    Да
    0 0
    05:09, 25 окт 2021
    Никой ваксиниран не каза нищо по темата. Колко интересно
    • Пи
      ПИТАМ
      1 0
      11:58, 25 окт 2021
      Има ли починали двама лекари в Хасково след ваксина? Има ли медицинска сестра към общима Хасково чийто мъж е парализиран след ваксина ? Има ли починал бизнесмен след ваксина ? Докато пострадалите мълчат ще има нови жертви. Бъдете отговорни. Споделяйте за да спасите други хора.
Последни новини