От х:

Днес в x:

Хиляди излязоха на протест в Естония срещу COVID мерките

Хиляди протестираха в Естония срещу мерките, въведени за ограничаване на разпространението на коронавируса след скока на новите случаи в страната.

Демонстранти се събраха в столицата Талин, за да покажат гнева си от задължителните ваксинации и новите ограничения. Някои от участниците издигнаха знамена и плакати.Правителството на страната върна строгите противоепидемични правила за контрол над разпространението на вируса. От 25 октомври на много места ще се изисква доказателство за ваксинация срещу COVID-19 или за прекарано заболяване. Въвеждат се и по-строги изисквания за носенето на маски.

Новите мерки позволяват само тези, които са напълно ваксинирани или които са били заразени и са се възстановили от COVID-19 да участват в организирани събития и дейности.В Естония епидемичната ситуация се влоши през последните седмици. С 1643 нови случая в събота броят на новозаразените достигна до равнище, което за последно беше отчетено при вълната от март тази година.

Според официални данни през последните 14 дни са регистрирани 1238 случая на 100 000 жители. Естония има един от най-високите темпове на разпространение на вируса в Европа. Около 55 процента от 1,2 милиона жители на страната са ваксинирани.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    Венци
    2 -2
    17:04, 24 окт 2021
    Тези мръсни богаташи - те са една мърша - нямат право да го правят това - те трябва да целуват краката на останалите хора, че благодарение на тях ядат хляб и живеят ! Как да не ги мразя? Те си мислят, че ще се въздигнат - но всъщност те ще паднат долу в преизподнята - те не вярват в Бог - те са евреи-материалисти - далечните правнуци на фарисеите, които Исус осъди с кръстната си смърт. Той възкръсна и като дойде втория път ще осъди всички ковидиоти, на първо място шефа на СЗО.
Последни новини