От х:

Днес в x:

Депутатска битка за апартамента на Стаматов. Разследван полицай се самоуби. Преглед на печата

Луда надпревара върви в София за депутатския апартамент на бившия народен избраник Иван Стаматов, съобщава в днешния си брой “Хасковска Марица”. Жилището на строителния предприемач било ремонтирано и обзаведено изключително луксозно, сред депутатите се носели легенди за него. Сега зорът е кой да се нанесе в освободения лъскав дом.

 Човек на Милен Велчев в ареста за подкуп, информира във водещото си заглавие над главата “Хасковска Марица”. Съпругът на хасковска банкерка – Иван Иванов, който бе задържан при акция на БОП Пловдив с 200 белязани лева, бил близък на ексминистъра на финансите от НДСВ Милен Велчев.

 Лидерска битка в ДПС, лаконично съобщава на 2 страница изданието. Битката била между Мехмед Атаман и Мюмюн Искендер за поста областен председател на партията на Доган.

По-интересното ще е след броени дни, когато натиснат самия Доган. Както е казал Иисус на Петър: Преди да пропеят първи петли, три пъти ще се отречеш от Мене.

Ама тия май не четат Евангелието.

Ченге се простреля в главата, пише в акцента си на криминалната страница вестникът. Христо Пачеманов, катаджия от Свиленград, се самоуби със служебния “Макаров” в гаража си в петък рано сутринта. Полицаят бил разследван и наказан за корупция, допълва изданието.

Темата за самоубийството на полицая от Свиленград е водеща за “Новинар юг”.  Според изданието вътрешната проверка срещу Пачеманов не била констатирала нарушение.

Каквато и да е истината, случилото се е непоправимо.

 Къщичките на Етем пред разпадане, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница “Новинар юг”. Трите сглобяеми постройки за по 13 бона, които бяха издигнати за пострадалите от наводнението през 2005 г., били пред разпадане. Вестникът припомня свое разследване оттогава, което разкри, че в съседното Мусачево за същата сума бяха построени почти двойно по-големи и по-красиви къщички.

Въпросното журналистическо разследване бе през 2006 година. Лошото обаче е, че от него не последва нищо друго, освен припомняне отвреме навреме по вестниците.

 300 тона дини се пекат на борсата в Любимец, пише в акцента на 2 страница вестникът. Износът се изчерпвал само с един тир седмично за Румъния.

 Сидеров беше готов на прегръдка с БСП, казва в интервю за вестника бившия депутат от “Атака” Георги Димитров. Повод за разговора с него е интервю в Haskovo.net от миналата седмица, в което ексдепутатът признава, че са му предлагали 200 000 лева, за да гласува в подкрепа на кабинета “Станишев”.

 Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини