От х:

Днес в x:

Реконструкция по „Красива България“ на Онкоболницата в Хасково

Община Хасково да разработи и кандидатства за средства по Проект„Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика за Специализираната болница за активно лечение по онкология, иска като картбланш от Общинския съвет кметът Станислав Дечев.

Предложението му е свързано с терсенето на финансиране за изграждането на външен асансьор, рампа за инвалиди, ремонт и реконструкция на санитарните помещения в клиниката. Според разчетите необходимата сума за тези дейности е 204 хил.лв., като съфинансирането по изпълнението им от местната хазна ще е 50 % от общата стойност за подобренията.

Докладната е внесена за разглеждане на следващото заседание на Общинския съвет на Хасково, което ще се проведе на 18-ти декември.

Онкологичната клиника е единствената от този тип за областите Хасково и Карджали, се казва още в докладната. Към края на 2019 година към болницата са диспансерен отчет се водят 13 535 болни от двата региона. Новорегистрираните през миналата година са общо 1844 души.

В докладната на кмета се отбелязва още, че сградата на Онкологията е построена през далечната 1929 година. Тя е надстроена през 1965 година, а оттогава са правени частични ремонти. Необходимостта от реконструкция и подобрения са осезаеми, тъй като на всеки етаж в клиниката има по едно санитарно помещение, а болничните стаи са без мивки.

Това е поредният акт на местната власт да участва във финансирането за подобрението на болничната инфраструктура.

Преди месец общината подпомогна ДКЦ1, като асфалтира паркинга зад поликлиниката. 7000 лева са отпуснати и на Белодробната болница за реконструкция в помещенията, където е трябвало да се направи разширение за поставянето на допълнителни кислородни апарати.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    По
    По красива.....
    4 -3
    14:32, 10 дек 2020
    Пише се с тире, неграмотници!
    • така и стои десетилетия НЕзавършена
      ....
      2) Тъпото да кандидатства за кенефи на Пазара.
      ....
      А ние признателните Хасковлии ще му помогнем да изяде окраденото по програмата "Чисти ръчички" на Дядо Крум
  • 2
    Ва
    Василев
    17 -5
    14:44, 10 дек 2020
    Не е ли грозно или перверзно " по- красива ...за онкоболните ".Моля Ви намерете по - точни думи .Хората берат душа,мрат като мухи,а някаква красива България....,та живота в тази красива България ги е довел до това състояние.
    Стандартът на живот,спокойствието и липсата на стрес са основната причина красивата България да е на първо място по сърдечносъдови и онкологични заболявания, и по смъртност.Ако не съм прав нека някой ме обори.
  • 3
    Хи
    Хичкок
    12 -4
    15:52, 10 дек 2020
    "Красива България" и Хасковска област,която е на първо място по онкологични заболявания.Най-после,пак ще сме на първо място,но болните ще умират щастливи от тая придобивка.Можехте да им сложите по един фототапет в мизерните стаи,например от Големия каньон,все тая.....
  • 4
    По
    Порчо
    16 -3
    17:17, 10 дек 2020
    Гербераси тъпи и крадливи! Не от ремонт на сградата имаме нужда, а от модерна апаратура, компетентни и всеотдайни лекари и медицински персонал и от масова профилактика и превенция. Доставки на приемливи цени на най-новите лекарства и възможности за квалифицирана химио и лъче терапия. Защото ракът не винаги е смъртоносен, когато е открит навреме. Помня по времето на бай Тошо обикаляха и снимаха с разни ехографи и ако намерят нещо нередно вземаха мерки.
    Обаче демокрадите разказаха играта на здравната ни система и сега сме на челно място по смъртност от Ковид-19, защото населението ни е най-болно в Европа и Северна Африка.
    • Го
      Гори
      7 -2
      18:15, 10 дек 2020
      Напълно съм съгласен.Всичко е с главата надолу .Трябват промени във всички сфери. А медицината докато е търговско дружество / разбирай болниците/ нищо добро не ни чака.
  • 5
    Ян
    Янко Митев
    6 -2
    18:53, 10 дек 2020
    Не плюйте Онкодиспансера! Лекарите са специалисти уважавани от колегите си в цяла България. Пазете Онкодиспансера! Най напред се поинтересувайте на колко хора е спасил живота? После си помислете какво ще стане ако го няма? И за моя живот имат заслуга!
    • Щото в края на деня опира до достъпни лекарства, апарарура и процедури
      ......
      А като нямат техника и много добър да си ,
      няма как да проведеш лечението правилно .
      ...
      Проблема е в системата и 2000 Мутри и Бейове - заради тях умират десетки хиляди
    • Пр
      Проявявате дислексия
      4 0
      21:55, 10 дек 2020
      Къде прочетохте нещо, представляващо плюене на онкодиспансера?
      Хората с право коментират ниското ниво на оборудването му и здравната сиситема, която няма интерес от профилактика, а от скъпо лечение.
    • Ва
      Василев
      3 0
      12:17, 11 дек 2020
      Не се плюе по работещите медицински работници в онкодиспансера. Шапки долу пред полагаемия от тях труд.
      Въпросът е съвсем друг.
    • Те
      Тео
      1 0
      13:44, 11 дек 2020
      Особенно Трендафилов. Началник на себе си.Диспансерните му прегледи са само кръвна картина.Няма скенер,няма рентген,няма ехограф.
  • 6
    Хх
    ххх
    4 0
    11:40, 11 дек 2020
    Колкото и карасиво да стане, по-добре да не влизаш там!
    • Ва
      Ванчо
      3 0
      12:18, 11 дек 2020
      Точно
  • 7
    За
    Запознат
    1 0
    14:12, 11 дек 2020
    Не мисля, че това е програмата, Хасково.нет. По-скоро е някоя програма на агенцията на хората с увреждания (АХУ), защото става въпрос за достъпна среда - рампа към главния вход от юг и асансьор към входа от север - достъпен от тротоара.

Още новини

Последни новини