От х:

Днес в x:

19 °C

Реконструкция по „Красива България“ на Онкоболницата в Хасково

Община Хасково да разработи и кандидатства за средства по Проект„Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика за Специализираната болница за активно лечение по онкология, иска като картбланш от Общинския съвет кметът Станислав Дечев.

Предложението му е свързано с терсенето на финансиране за изграждането на външен асансьор, рампа за инвалиди, ремонт и реконструкция на санитарните помещения в клиниката. Според разчетите необходимата сума за тези дейности е 204 хил.лв., като съфинансирането по изпълнението им от местната хазна ще е 50 % от общата стойност за подобренията.

Докладната е внесена за разглеждане на следващото заседание на Общинския съвет на Хасково, което ще се проведе на 18-ти декември.

Онкологичната клиника е единствената от този тип за областите Хасково и Карджали, се казва още в докладната. Към края на 2019 година към болницата са диспансерен отчет се водят 13 535 болни от двата региона. Новорегистрираните през миналата година са общо 1844 души.

В докладната на кмета се отбелязва още, че сградата на Онкологията е построена през далечната 1929 година. Тя е надстроена през 1965 година, а оттогава са правени частични ремонти. Необходимостта от реконструкция и подобрения са осезаеми, тъй като на всеки етаж в клиниката има по едно санитарно помещение, а болничните стаи са без мивки.

Това е поредният акт на местната власт да участва във финансирането за подобрението на болничната инфраструктура.

Преди месец общината подпомогна ДКЦ1, като асфалтира паркинга зад поликлиниката. 7000 лева са отпуснати и на Белодробната болница за реконструкция в помещенията, където е трябвало да се направи разширение за поставянето на допълнителни кислородни апарати.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  По
  По красива.....
  4 -3
  14:32, 10 дек 2020
  Пише се с тире, неграмотници!
  • така и стои десетилетия НЕзавършена
   ....
   2) Тъпото да кандидатства за кенефи на Пазара.
   ....
   А ние признателните Хасковлии ще му помогнем да изяде окраденото по програмата "Чисти ръчички" на Дядо Крум
 • 2
  Ва
  Василев
  17 -5
  14:44, 10 дек 2020
  Не е ли грозно или перверзно " по- красива ...за онкоболните ".Моля Ви намерете по - точни думи .Хората берат душа,мрат като мухи,а някаква красива България....,та живота в тази красива България ги е довел до това състояние.
  Стандартът на живот,спокойствието и липсата на стрес са основната причина красивата България да е на първо място по сърдечносъдови и онкологични заболявания, и по смъртност.Ако не съм прав нека някой ме обори.
 • 3
  Хи
  Хичкок
  12 -4
  15:52, 10 дек 2020
  "Красива България" и Хасковска област,която е на първо място по онкологични заболявания.Най-после,пак ще сме на първо място,но болните ще умират щастливи от тая придобивка.Можехте да им сложите по един фототапет в мизерните стаи,например от Големия каньон,все тая.....
 • 4
  По
  Порчо
  16 -3
  17:17, 10 дек 2020
  Гербераси тъпи и крадливи! Не от ремонт на сградата имаме нужда, а от модерна апаратура, компетентни и всеотдайни лекари и медицински персонал и от масова профилактика и превенция. Доставки на приемливи цени на най-новите лекарства и възможности за квалифицирана химио и лъче терапия. Защото ракът не винаги е смъртоносен, когато е открит навреме. Помня по времето на бай Тошо обикаляха и снимаха с разни ехографи и ако намерят нещо нередно вземаха мерки.
  Обаче демокрадите разказаха играта на здравната ни система и сега сме на челно място по смъртност от Ковид-19, защото населението ни е най-болно в Европа и Северна Африка.
  • Го
   Гори
   7 -2
   18:15, 10 дек 2020
   Напълно съм съгласен.Всичко е с главата надолу .Трябват промени във всички сфери. А медицината докато е търговско дружество / разбирай болниците/ нищо добро не ни чака.
 • 5
  Ян
  Янко Митев
  6 -2
  18:53, 10 дек 2020
  Не плюйте Онкодиспансера! Лекарите са специалисти уважавани от колегите си в цяла България. Пазете Онкодиспансера! Най напред се поинтересувайте на колко хора е спасил живота? После си помислете какво ще стане ако го няма? И за моя живот имат заслуга!
  • Щото в края на деня опира до достъпни лекарства, апарарура и процедури
   ......
   А като нямат техника и много добър да си ,
   няма как да проведеш лечението правилно .
   ...
   Проблема е в системата и 2000 Мутри и Бейове - заради тях умират десетки хиляди
  • Пр
   Проявявате дислексия
   4 0
   21:55, 10 дек 2020
   Къде прочетохте нещо, представляващо плюене на онкодиспансера?
   Хората с право коментират ниското ниво на оборудването му и здравната сиситема, която няма интерес от профилактика, а от скъпо лечение.
  • Ва
   Василев
   3 0
   12:17, 11 дек 2020
   Не се плюе по работещите медицински работници в онкодиспансера. Шапки долу пред полагаемия от тях труд.
   Въпросът е съвсем друг.
  • Те
   Тео
   1 0
   13:44, 11 дек 2020
   Особенно Трендафилов. Началник на себе си.Диспансерните му прегледи са само кръвна картина.Няма скенер,няма рентген,няма ехограф.
 • 6
  Хх
  ххх
  4 0
  11:40, 11 дек 2020
  Колкото и карасиво да стане, по-добре да не влизаш там!
  • Ва
   Ванчо
   3 0
   12:18, 11 дек 2020
   Точно
 • 7
  За
  Запознат
  1 0
  14:12, 11 дек 2020
  Не мисля, че това е програмата, Хасково.нет. По-скоро е някоя програма на агенцията на хората с увреждания (АХУ), защото става въпрос за достъпна среда - рампа към главния вход от юг и асансьор към входа от север - достъпен от тротоара.

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
26 фев 2021
Последни новини