От х:

Днес в x:

5 °C

„Зебрата“ на бул.“България“ до полицията на ново място

Изображение 1 от 3

  Пешеходната пътека на бул.“България“ 81 ще бъде изместена. Промяната е по решение на Транспортната комисия в община Хасково, съгласувано с КАТ.

  Причината е, че се създават предпоставки на произшествия на сега съществуващата „зебра“, заради излизащите от ул.“Стефан Караджа“ автомобили, обясниха от Общината.

  Новата пътека се премества от другата страна на кръстовището на бул.“България“ и ул.“Стефан Караджа“. Така правещите завой надясно няма да застрашават пресичащите пешеходци.

  Днес изместената „зебра“ се маркира, готови са вече и подстъпите за детски или инвалидни колички. Когато е напълно завършена, ще бъдат преместени и загражденията.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Хх
   ххсвс
   20 -4
   14:08, 20 ное 2020
   И до бизнес-центъра едната е излишна... Две пътеки една след друга на 5 метра разтояние, шофьорите трябва да се съобразяват с дясен завой, и пешеходци..
   • Жо
    Жожоба
    6 -2
    15:21, 20 ное 2020
    Там има зебра, защото има светофар
   • 36
    3662
    8 -4
    16:40, 20 ное 2020
    До бизнесцентъра не ти пречат!!!Освен ако не си взел книжката с теле!!!
   • Ба
    Баща му е ебач на кози
    4 -2
    18:30, 20 ное 2020
    не гледат телета
  • 2
   Сп
   Спец
   5 -10
   14:33, 20 ное 2020
   Местят пътеката , защото на тези от полицията... Виж коментара
  • 3
   На
   Най-накрая
   21 0
   14:33, 20 ное 2020
   Най-накрая се научиха, че е по-безопасно пешеходните пътеки да са преди излизащата на главен еднопосочен път пресечка, а не след нея. Навсякъде трябва да се коригират не само там.
   • 11
    11111
    13 0
    15:02, 20 ное 2020
    акълът казват не е вода да го наливаш...решението е правилно ...но защо след толкова време на мислене...
   • lшофьор и пешеходец
    6 0
    20:05, 20 ное 2020
    От такава спешна корекция се нуждае и пешеходната пътека на бул.България след крътовището с ул.Преслав посока пощата/ между магазина за сувенири и офиса на ЦКБ на моста/.Тя буквално е опасна и за пешеходците и за водачите.Шофьорите които се движат по ул.Преслав и завиват надясно или наляво посока пощата, освен че трябва да внимават за движението по бул.България, а при ляв завой и за насрещно идващите, допълнително са затруднени и от въпросната пешеходна пътека.Затова стават и големите задръствания на моста срещу съда.Освен това идващите по бул.България, когато спрат да пропуснат пешеходец пресичащ бул.България по въпросната пътека, задръстват движението и по ул.Преслав.
  • 4
   Пр
   Правилно решение
   10 -1
   15:43, 20 ное 2020
   Само че овцете пак ще пресичат където им е кеф.
   Пример пътеката след м-н "Килера" до Лебеда !

  Хороскоп за 05.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
  05 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  05 дек 2020
  Последни новини