От х:

Днес в x:

В УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив тече обстойна проверка, заради починали двама пациенти

В УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив тече обстойна проверка, заради починали двама пациенти след усложнения от коронавирус пред входа на отделение в болницата.

Проверката не е приключила и все още не са установени виновни лица, а всички данни от проверката ще бъдат предоставени на прокуратурата, каза директорът на болницата проф. Карен Джамбазов. Обстановката за нас е военновременна и целият персонал е подложен на изключително голямо напрежение, има и недостиг на кадри.

Според проф. Джамбазов в понеделник от Инфекциозна клиника са превозени шест пациенти, като трима са настанени, а останалите трима са изчаквали в линейки, снабдени с кислород. Единият от тях е качен в отделението, другите двама са оставени да изчакат, тъй като тяхното състояние е било по-тежко и е трябвало да бъдат качени на ръце до третия етаж. Това отделение е ново и логистиката все още не била готова, поясни Джамбазов, след като клиниката по токсикология и отделението по професионални болести са преобразувани за лечение на ковид болни, като са разкрити още 35 легла. Така общият брой легла за ковид пациенти в УМБАЛ "Св. Георги" е 141 и 20 интензивни легла. Освен това към всички структури на болницата има и 10 процента за пациенти, които имат други основни заболявания и са със съпътстващ COVID-19.

Директорът поясни още, че след преобразуването на структурата в ковид отделение две трети от персонала са подали заявления за напускане /2 лекари и 4 мед. сестри/ и се налага непрекъснато командироване на персонал от всички структури на лечебното заведение към инфекциозните отделения.

Единият от починалите пациенти е бил с тежка бъбречна недостатъчност, като доста време не е провеждал хемодиализа. Той почива при стартирането на хемодиализата, като получава сърдечен арест. Вторият пациент е починал на другия ден сутринта. И двамата пациенти са били на кислород, за да се поддържа сатурация 70.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    Кънева
    6 0
    11:47, 19 ное 2020
    Гледах брифингът. Дебилът – „лекар-директор“ носи вода от 300 кладенеца. Този дебил е трябвало да организира работата на отделението, а ако не може да го направи, лично е трябвало да отведе болните по стълбите до леглата и да ги лекува. От какъв зор плащаме данъци за такива изроди, а? Директорът в затвора, лично е отговорен за смъртта на хората!
Последни новини