От х:

Днес в x:

15 °C

Институционен гаф спря детските на семейство от Хасково

  Активистът на „Да, България“ в Хасково, който е и един от най-активните протестиращи срещу правителството и главния прокурор- Станимир Стоянов и съпругата му са имали месец срок, за да подадат информация към Социалната служба, че детето им, навършило възрастта за първи клас, няма да ходи на училище. Това обаче не е станало в срок. Оттам е дошъл и проблемът със спрените за момченцето детски.

  Информацията разпратиха до медиите от Пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане, а поводът за нея е насроченият за днес протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково. Мотото на недоволството е “Децата ни не са бухалки”.

  Станимир Стоянов твърди, че повод за спиране на детските надбавки за едно от трите деца в семейството му е, че той е част от антиправителствените демонстрации не само в Хасково, но и в София.

  Миналия петък Стоянов разбрал, че надбавките са спрени с мотив, че детето му не посещава предучилищната група-твърдение, за което той е категоричен, че е невярно и за което е извадил съответните документи, за да оспори решението на социалните, завел е и дело за издаване на документ с невярно съдържание.

  „В Социалната служба се държаха изключително арогантно, а всички проверки по документацията в училището и за придвижването на информацията, бях извадил, макар че не ми е работа. Тази информация, която твърдят, че е некоректно подадена към тях, трябва да върви служебно“, казва Станимир Стоянов.

  Според разяснението на Социалната служба, преди началото на учебната година регионалният екип за подкрепа за личностно развитие на децата е взел решение да бъде отложено постъпването на детето на Стоянов в първи клас и то е продължило да посещава предучилищна група.

  Информация за това обаче не е постъпила и в системата за обмен на данни между Регионалното управление на образованието и дирекция „Социално подпомагане“-Хасково, признават от службата.

  Въпреки очевидната липса на комуникация между двете институции, които, между другото, в Хасково се намират на един етаж разстояние, в съобщението от Пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане се казва още „ институциите поддържат контакт“, като поясняват, че липсващите данни за детето ще бъдат предоставени максимално бързо, след което помощта ще бъде възстановена за месеца, за който е спряна, и оттук нататък ще се изплаща регулярно. Грешката обаче е на път да бъде поправена едва след обявяването на протеста в медийното пространство и запитването от медиите по казуса.

  „ДСП – Хасково, както и Агенцията за социално подпомагане, не разделят децата по никакъв принцип, нито се влияят при вземане на решения за подпомагане на нуждаещи се деца или възрастни от принадлежността на техните родители или близки към дадена група или политическа формация“, се казва в съобщението по повод твърденията на Стоянов, че спирането на детски е вид опит за сплашване към антиправителствената му активност и заради факта, че на някои от протестите той е водил и децата си.

  „Въпреки това развитие на нещата протест този следобед пред сградата на социалната служба ще има, защото служителите от институциите трябва да се научат на отношение и да променят поведението си към гражданите. Освен това съм на мнение, че промяната в държавната ни трябва да започне от най-ниските нива“, категоричен е Станимир Стоянов.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Бъ
   бъзз
   29 -29
   13:52, 19 ное 2020
   Вече няколко месеца ни занимават с едни и същи хора.
   Почва да е досадно.
   • 15 -6
    16:59, 19 ное 2020
    Направи си собствен сайт и занимавай евнтуалните си читатели с каквото ти дойде на акъла.
  • 2
   Па
   Павлета
   23 -21
   15:02, 19 ное 2020
   Не е институционален гаф. Родителите не са пуснали детето си на училище и не са уведомили за това институциите. Никой не е длъжен да ги пита човек по човек извинете искате ли да ви е грамотно детето или предпочитате да продължи родовата традиция. Така че хайде по полека с институциите и обвиненията. И между другото това ли е промяната. Да държим децата си неграмотни.
   • До
    До Павлета
    9 -7
    16:36, 19 ное 2020
    Да, това не е институционален гаф, това се нарича КОМУНИЗЪМ!
  • 3
   Хр
   Христо
   9 -4
   15:21, 19 ное 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • :)
    : )
    5 -5
    17:02, 19 ное 2020
    Тъпият трол на крадливите гeрберасти.
  • 4
   Аз
   Аз ще гласувам
   17 -4
   15:28, 19 ное 2020
   Чудна реклама на Дай България. Направо ме спечелихте.
  • 5
   Ри
   Рико
   21 -9
   15:41, 19 ное 2020
   Всички са равни пред законните. Защо веднага като партизани из под шубраците изскачат някои и се нахвърлят защото семейството се е обявило против статуквото- корумпираните изчадия.
   • Да
    Да де ама някои по-равни
    12 -4
    16:14, 19 ное 2020
    Като кака Кури, а други умират на стълбите пред болницата или ги изпращат в къщи да умират!
   • Dz
    Dzakardo
    13 -7
    16:15, 19 ное 2020
    Защото са крадливи и не им се ще да изпуснат кокала.
    Повечето обаче хейтват без даже и да са чели, ама те така са свикнали сляпо да вярват на вожда, а той ги гали по главицата.
  • 6
   Ам
   Аман от вас
   13 -14
   16:22, 19 ное 2020
   Втръснахте на всички с вашето мрънкане. За всичко са ви виновни управляващите, прокурора и Пеевски. Много сте жалки, отрепки такива. Утре, ако получите запек, пак ще протестирате срещу същите. И кой е този, че да го знаят и помнят по разните служби? Как мечтае те само да сте известни и най-вече власт имащи.
   • То
    Тоя
    5 -6
    16:57, 19 ное 2020
    със сигурност е някой от ибрикчиите на Ш.И.Ш.И. и Д.О.Г.А.Н.
   • Ед
    Един от нас
    12 -4
    17:01, 19 ное 2020
    Ние сме за истината - чекмеджета, поцинковани кофи от столицата на Виетнам - Пекин ,против корупцията, достойни доходи за хората ,без мизерия за всички ,премахването " търговските дружества " в здравеопазването.Това е само малко от т.н.демокрация.Много ли искаме?Щели да ни направят първо бедни и второ тъпи.И в по- голямата си част хората живеят на ръба на бедността, а образованието е на ниво под кота нула.
    ТОВА Е .Искаме достоен живот и ще го постигнем.
  • 7
   Од
   Одитор
   9 -7
   17:09, 19 ное 2020
   Не виждам вина в дирекция ,,Социално подпомагане,, . Първо родителите са имали срок 1 месец да подадат информация, че детето няма да е в първи клас а ще продължи да посещава предучилищна. Второ при тях няма постъпила информация от Регионално управление на образованието по служебен път. Практика е когато ДСП получи информация въпросните,, детски,, да се възообновят и да се изплатят със задна дата така че журналистите моля да не си преписвате заслуги и в момента се вдига медиен шум за нищо. За финал към господина активист да му кажа, че рибата се вмирисва откъм главата.
   • По
    Подкрепа
    6 -3
    17:18, 19 ное 2020
    Твоята мирише и се усеща в Подкрепа.
  • 8
   Ам
   аман от крадливи гeрберасти
   4 -3
   17:14, 19 ное 2020
   Бойко Крадливата Тиква
  • 9
   Хр
   Христо
   7 -5
   17:33, 19 ное 2020
   ДеБъ троловете веднага наскачаха на амбразурата...а, че момчето е Едиотче и вместо да си гледа семейството си прави реклама за изборите....това никой не отчита.
   На такива все държавата им е виновна, а той цяло лято я съботира и кряка под прозорците и Аре марш бе, лузър!
   А на бас, че ще е в листите...
   • Ли
    Листопад
    5 -3
    18:02, 19 ное 2020
    В чии листи?Те листата сега падат- сланата ги попарва.Слана,се очаква и на пролет.Ще попари едно голямо крадливо племе.
   • До
    До Христо
    6 -2
    18:04, 19 ное 2020
    Всички от "Де Бъ са идиоти и де били. А лидера им е пали хура" брадясала!
   • На
    наемателя Делян Крадливото
    1 -3
    18:29, 19 ное 2020
    Гeрбаджийски пeдераст, от устата ти тече сперма поне се забърши за пред хората.
   • Хр
    Христо
    5 0
    19:45, 19 ное 2020
    Давайте...давайте тролове на Де.Бъ и Р@д@нч т@тл@ту...лу.зъри нещастни.
    намерете си работа ве джендъри, Л.Г.Б.Т.И и подлоги сороски

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  03 мар 2021
  Последни новини