От х:

Днес в x:

-1 °C

Институционен гаф спря детските на семейство от Хасково

  Активистът на „Да, България“ в Хасково, който е и един от най-активните протестиращи срещу правителството и главния прокурор- Станимир Стоянов и съпругата му са имали месец срок, за да подадат информация към Социалната служба, че детето им, навършило възрастта за първи клас, няма да ходи на училище. Това обаче не е станало в срок. Оттам е дошъл и проблемът със спрените за момченцето детски.

  Информацията разпратиха до медиите от Пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане, а поводът за нея е насроченият за днес протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково. Мотото на недоволството е “Децата ни не са бухалки”.

  Станимир Стоянов твърди, че повод за спиране на детските надбавки за едно от трите деца в семейството му е, че той е част от антиправителствените демонстрации не само в Хасково, но и в София.

  Миналия петък Стоянов разбрал, че надбавките са спрени с мотив, че детето му не посещава предучилищната група-твърдение, за което той е категоричен, че е невярно и за което е извадил съответните документи, за да оспори решението на социалните, завел е и дело за издаване на документ с невярно съдържание.

  „В Социалната служба се държаха изключително арогантно, а всички проверки по документацията в училището и за придвижването на информацията, бях извадил, макар че не ми е работа. Тази информация, която твърдят, че е некоректно подадена към тях, трябва да върви служебно“, казва Станимир Стоянов.

  Според разяснението на Социалната служба, преди началото на учебната година регионалният екип за подкрепа за личностно развитие на децата е взел решение да бъде отложено постъпването на детето на Стоянов в първи клас и то е продължило да посещава предучилищна група.

  Информация за това обаче не е постъпила и в системата за обмен на данни между Регионалното управление на образованието и дирекция „Социално подпомагане“-Хасково, признават от службата.

  Въпреки очевидната липса на комуникация между двете институции, които, между другото, в Хасково се намират на един етаж разстояние, в съобщението от Пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане се казва още „ институциите поддържат контакт“, като поясняват, че липсващите данни за детето ще бъдат предоставени максимално бързо, след което помощта ще бъде възстановена за месеца, за който е спряна, и оттук нататък ще се изплаща регулярно. Грешката обаче е на път да бъде поправена едва след обявяването на протеста в медийното пространство и запитването от медиите по казуса.

  „ДСП – Хасково, както и Агенцията за социално подпомагане, не разделят децата по никакъв принцип, нито се влияят при вземане на решения за подпомагане на нуждаещи се деца или възрастни от принадлежността на техните родители или близки към дадена група или политическа формация“, се казва в съобщението по повод твърденията на Стоянов, че спирането на детски е вид опит за сплашване към антиправителствената му активност и заради факта, че на някои от протестите той е водил и децата си.

  „Въпреки това развитие на нещата протест този следобед пред сградата на социалната служба ще има, защото служителите от институциите трябва да се научат на отношение и да променят поведението си към гражданите. Освен това съм на мнение, че промяната в държавната ни трябва да започне от най-ниските нива“, категоричен е Станимир Стоянов.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Бъ
   бъзз
   29 -29
   13:52, 19 ное 2020
   Вече няколко месеца ни занимават с едни и същи хора.
   Почва да е досадно.
   • 15 -5
    16:59, 19 ное 2020
    Направи си собствен сайт и занимавай евнтуалните си читатели с каквото ти дойде на акъла.
  • 2
   Г-
   Г-н Михайлов до Янчев
   31 -26
   14:45, 19 ное 2020
   Да този “Дебил“ както го наричаш, се е осмелил да се изправи срещу мутренско-полицейската система на управление, а ти би трябвало да прочетеш добре статията,че детето продължава да посещава предучилищна група, и че няма комуникация между двете институции! А това че ти си полицейска мижитурка или платен мишок Доган и Пеевски си е твой комплекс за малоценност!
  • 3
   Па
   Павлета
   22 -21
   15:02, 19 ное 2020
   Не е институционален гаф. Родителите не са пуснали детето си на училище и не са уведомили за това институциите. Никой не е длъжен да ги пита човек по човек извинете искате ли да ви е грамотно детето или предпочитате да продължи родовата традиция. Така че хайде по полека с институциите и обвиненията. И между другото това ли е промяната. Да държим децата си неграмотни.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    20 -16
    15:20, 19 ное 2020
    Я прочетете и между редовете ако трябва!! “Регионалният екип е взел решение да бъде отложено постъпването на детето в първи клас, и то е продължило да посещава предучилищна група“!!! Нищо лично или роднинско, но когато човек си е в правото, хайде няма нужда!
   • До
    До Павлета
    9 -6
    16:36, 19 ное 2020
    Да, това не е институционален гаф, това се нарича КОМУНИЗЪМ!
  • 4
   Хр
   Христо
   9 -4
   15:21, 19 ное 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • :)
    : )
    5 -4
    17:02, 19 ное 2020
    Тъпият трол на крадливите гeрберасти.
  • 5
   Аз
   Аз ще гласувам
   16 -4
   15:28, 19 ное 2020
   Чудна реклама на Дай България. Направо ме спечелихте.
  • 6
   Ри
   Рико
   21 -8
   15:41, 19 ное 2020
   Всички са равни пред законните. Защо веднага като партизани из под шубраците изскачат някои и се нахвърлят защото семейството се е обявило против статуквото- корумпираните изчадия.
   • Да
    Да де ама някои по-равни
    12 -3
    16:14, 19 ное 2020
    Като кака Кури, а други умират на стълбите пред болницата или ги изпращат в къщи да умират!
   • Dz
    Dzakardo
    13 -6
    16:15, 19 ное 2020
    Защото са крадливи и не им се ще да изпуснат кокала.
    Повечето обаче хейтват без даже и да са чели, ама те така са свикнали сляпо да вярват на вожда, а той ги гали по главицата.
  • 7
   Ам
   Аман от вас
   12 -14
   16:22, 19 ное 2020
   Втръснахте на всички с вашето мрънкане. За всичко са ви виновни управляващите, прокурора и Пеевски. Много сте жалки, отрепки такива. Утре, ако получите запек, пак ще протестирате срещу същите. И кой е този, че да го знаят и помнят по разните служби? Как мечтае те само да сте известни и най-вече власт имащи.
   • То
    Тоя
    5 -5
    16:57, 19 ное 2020
    със сигурност е някой от ибрикчиите на Ш.И.Ш.И. и Д.О.Г.А.Н.
   • Ед
    Един от нас
    12 -3
    17:01, 19 ное 2020
    Ние сме за истината - чекмеджета, поцинковани кофи от столицата на Виетнам - Пекин ,против корупцията, достойни доходи за хората ,без мизерия за всички ,премахването " търговските дружества " в здравеопазването.Това е само малко от т.н.демокрация.Много ли искаме?Щели да ни направят първо бедни и второ тъпи.И в по- голямата си част хората живеят на ръба на бедността, а образованието е на ниво под кота нула.
    ТОВА Е .Искаме достоен живот и ще го постигнем.
  • 8
   Од
   Одитор
   8 -7
   17:09, 19 ное 2020
   Не виждам вина в дирекция ,,Социално подпомагане,, . Първо родителите са имали срок 1 месец да подадат информация, че детето няма да е в първи клас а ще продължи да посещава предучилищна. Второ при тях няма постъпила информация от Регионално управление на образованието по служебен път. Практика е когато ДСП получи информация въпросните,, детски,, да се възообновят и да се изплатят със задна дата така че журналистите моля да не си преписвате заслуги и в момента се вдига медиен шум за нищо. За финал към господина активист да му кажа, че рибата се вмирисва откъм главата.
   • По
    Подкрепа
    6 -2
    17:18, 19 ное 2020
    Твоята мирише и се усеща в Подкрепа.
  • 9
   Ам
   аман от крадливи гeрберасти
   4 -2
   17:14, 19 ное 2020
   Бойко Крадливата Тиква
  • 10
   Хр
   Христо
   6 -5
   17:33, 19 ное 2020
   ДеБъ троловете веднага наскачаха на амбразурата...а, че момчето е Едиотче и вместо да си гледа семейството си прави реклама за изборите....това никой не отчита.
   На такива все държавата им е виновна, а той цяло лято я съботира и кряка под прозорците и Аре марш бе, лузър!
   А на бас, че ще е в листите...
   • Ли
    Листопад
    5 -2
    18:02, 19 ное 2020
    В чии листи?Те листата сега падат- сланата ги попарва.Слана,се очаква и на пролет.Ще попари едно голямо крадливо племе.
   • До
    До Христо
    5 -2
    18:04, 19 ное 2020
    Всички от "Де Бъ са идиоти и де били. А лидера им е пали хура" брадясала!
   • На
    наемателя Делян Крадливото
    1 -2
    18:29, 19 ное 2020
    Гeрбаджийски пeдераст, от устата ти тече сперма поне се забърши за пред хората.
   • Хр
    Христо
    4 0
    19:45, 19 ное 2020
    Давайте...давайте тролове на Де.Бъ и Р@д@нч т@тл@ту...лу.зъри нещастни.
    намерете си работа ве джендъри, Л.Г.Б.Т.И и подлоги сороски

  Хороскоп за 27.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  27 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  27 ное 2020
  Последни новини