От х:

Днес в x:

Институционен гаф спря детските на семейство от Хасково

    Активистът на „Да, България“ в Хасково, който е и един от най-активните протестиращи срещу правителството и главния прокурор- Станимир Стоянов и съпругата му са имали месец срок, за да подадат информация към Социалната служба, че детето им, навършило възрастта за първи клас, няма да ходи на училище. Това обаче не е станало в срок. Оттам е дошъл и проблемът със спрените за момченцето детски.

    Информацията разпратиха до медиите от Пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане, а поводът за нея е насроченият за днес протест пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково. Мотото на недоволството е “Децата ни не са бухалки”.

    Станимир Стоянов твърди, че повод за спиране на детските надбавки за едно от трите деца в семейството му е, че той е част от антиправителствените демонстрации не само в Хасково, но и в София.

    Миналия петък Стоянов разбрал, че надбавките са спрени с мотив, че детето му не посещава предучилищната група-твърдение, за което той е категоричен, че е невярно и за което е извадил съответните документи, за да оспори решението на социалните, завел е и дело за издаване на документ с невярно съдържание.

    „В Социалната служба се държаха изключително арогантно, а всички проверки по документацията в училището и за придвижването на информацията, бях извадил, макар че не ми е работа. Тази информация, която твърдят, че е некоректно подадена към тях, трябва да върви служебно“, казва Станимир Стоянов.

    Според разяснението на Социалната служба, преди началото на учебната година регионалният екип за подкрепа за личностно развитие на децата е взел решение да бъде отложено постъпването на детето на Стоянов в първи клас и то е продължило да посещава предучилищна група.

    Информация за това обаче не е постъпила и в системата за обмен на данни между Регионалното управление на образованието и дирекция „Социално подпомагане“-Хасково, признават от службата.

    Въпреки очевидната липса на комуникация между двете институции, които, между другото, в Хасково се намират на един етаж разстояние, в съобщението от Пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане се казва още „ институциите поддържат контакт“, като поясняват, че липсващите данни за детето ще бъдат предоставени максимално бързо, след което помощта ще бъде възстановена за месеца, за който е спряна, и оттук нататък ще се изплаща регулярно. Грешката обаче е на път да бъде поправена едва след обявяването на протеста в медийното пространство и запитването от медиите по казуса.

    „ДСП – Хасково, както и Агенцията за социално подпомагане, не разделят децата по никакъв принцип, нито се влияят при вземане на решения за подпомагане на нуждаещи се деца или възрастни от принадлежността на техните родители или близки към дадена група или политическа формация“, се казва в съобщението по повод твърденията на Стоянов, че спирането на детски е вид опит за сплашване към антиправителствената му активност и заради факта, че на някои от протестите той е водил и децата си.

    „Въпреки това развитие на нещата протест този следобед пред сградата на социалната служба ще има, защото служителите от институциите трябва да се научат на отношение и да променят поведението си към гражданите. Освен това съм на мнение, че промяната в държавната ни трябва да започне от най-ниските нива“, категоричен е Станимир Стоянов.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Бъ
      бъзз
      29 -29
      13:52, 19 ное 2020
      Вече няколко месеца ни занимават с едни и същи хора.
      Почва да е досадно.
      • 15 -6
        16:59, 19 ное 2020
        Направи си собствен сайт и занимавай евнтуалните си читатели с каквото ти дойде на акъла.
    • 2
      Па
      Павлета
      23 -21
      15:02, 19 ное 2020
      Не е институционален гаф. Родителите не са пуснали детето си на училище и не са уведомили за това институциите. Никой не е длъжен да ги пита човек по човек извинете искате ли да ви е грамотно детето или предпочитате да продължи родовата традиция. Така че хайде по полека с институциите и обвиненията. И между другото това ли е промяната. Да държим децата си неграмотни.
      • До
        До Павлета
        9 -7
        16:36, 19 ное 2020
        Да, това не е институционален гаф, това се нарича КОМУНИЗЪМ!
    • 3
      Хр
      Христо
      9 -4
      15:21, 19 ное 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • :)
        : )
        5 -5
        17:02, 19 ное 2020
        Тъпият трол на крадливите гeрберасти.
    • 4
      Аз
      Аз ще гласувам
      17 -4
      15:28, 19 ное 2020
      Чудна реклама на Дай България. Направо ме спечелихте.
    • 5
      Ри
      Рико
      21 -9
      15:41, 19 ное 2020
      Всички са равни пред законните. Защо веднага като партизани из под шубраците изскачат някои и се нахвърлят защото семейството се е обявило против статуквото- корумпираните изчадия.
      • Да
        Да де ама някои по-равни
        12 -4
        16:14, 19 ное 2020
        Като кака Кури, а други умират на стълбите пред болницата или ги изпращат в къщи да умират!
      • Dz
        Dzakardo
        13 -7
        16:15, 19 ное 2020
        Защото са крадливи и не им се ще да изпуснат кокала.
        Повечето обаче хейтват без даже и да са чели, ама те така са свикнали сляпо да вярват на вожда, а той ги гали по главицата.
    • 6
      Ам
      Аман от вас
      13 -14
      16:22, 19 ное 2020
      Втръснахте на всички с вашето мрънкане. За всичко са ви виновни управляващите, прокурора и Пеевски. Много сте жалки, отрепки такива. Утре, ако получите запек, пак ще протестирате срещу същите. И кой е този, че да го знаят и помнят по разните служби? Как мечтае те само да сте известни и най-вече власт имащи.
      • То
        Тоя
        5 -6
        16:57, 19 ное 2020
        със сигурност е някой от ибрикчиите на Ш.И.Ш.И. и Д.О.Г.А.Н.
      • Ед
        Един от нас
        12 -4
        17:01, 19 ное 2020
        Ние сме за истината - чекмеджета, поцинковани кофи от столицата на Виетнам - Пекин ,против корупцията, достойни доходи за хората ,без мизерия за всички ,премахването " търговските дружества " в здравеопазването.Това е само малко от т.н.демокрация.Много ли искаме?Щели да ни направят първо бедни и второ тъпи.И в по- голямата си част хората живеят на ръба на бедността, а образованието е на ниво под кота нула.
        ТОВА Е .Искаме достоен живот и ще го постигнем.
    • 7
      Од
      Одитор
      9 -7
      17:09, 19 ное 2020
      Не виждам вина в дирекция ,,Социално подпомагане,, . Първо родителите са имали срок 1 месец да подадат информация, че детето няма да е в първи клас а ще продължи да посещава предучилищна. Второ при тях няма постъпила информация от Регионално управление на образованието по служебен път. Практика е когато ДСП получи информация въпросните,, детски,, да се възообновят и да се изплатят със задна дата така че журналистите моля да не си преписвате заслуги и в момента се вдига медиен шум за нищо. За финал към господина активист да му кажа, че рибата се вмирисва откъм главата.
      • По
        Подкрепа
        6 -3
        17:18, 19 ное 2020
        Твоята мирише и се усеща в Подкрепа.
    • 8
      Ам
      аман от крадливи гeрберасти
      4 -3
      17:14, 19 ное 2020
      Бойко Крадливата Тиква
    • 9
      Хр
      Христо
      7 -5
      17:33, 19 ное 2020
      ДеБъ троловете веднага наскачаха на амбразурата...а, че момчето е Едиотче и вместо да си гледа семейството си прави реклама за изборите....това никой не отчита.
      На такива все държавата им е виновна, а той цяло лято я съботира и кряка под прозорците и Аре марш бе, лузър!
      А на бас, че ще е в листите...
      • Ли
        Листопад
        5 -3
        18:02, 19 ное 2020
        В чии листи?Те листата сега падат- сланата ги попарва.Слана,се очаква и на пролет.Ще попари едно голямо крадливо племе.
      • До
        До Христо
        6 -2
        18:04, 19 ное 2020
        Всички от "Де Бъ са идиоти и де били. А лидера им е пали хура" брадясала!
      • На
        наемателя Делян Крадливото
        1 -3
        18:29, 19 ное 2020
        Гeрбаджийски пeдераст, от устата ти тече сперма поне се забърши за пред хората.
      • Хр
        Христо
        5 0
        19:45, 19 ное 2020
        Давайте...давайте тролове на Де.Бъ и Р@д@нч т@тл@ту...лу.зъри нещастни.
        намерете си работа ве джендъри, Л.Г.Б.Т.И и подлоги сороски
    Последни новини