От х:

Днес в x:

0 °C

Здравната криза намали пътниците от гара Симеоновград

  Здравната криза се отрази и върху пътникопотока на гарата в Симеоновград. Там отчитат спад на пътуващите с влак от около 2-3 процента през последните месеци. Основната причина за това отдават на здравната криза и самоограничението на хората да пътуват до други градове само по работа, по здравни въпроси или заради това, че учат на друго място.

  През гарата в Симеоновград минават влаковете по направление Пловдив-Свиленград и София-Свиленград.

  Най-натоварено е движението на пътници в понеделник и петък, когато в началото на седмицата хората, които работят в Димитровград или Пловдив и учениците се придвижват в посока по-големите градове, а в края на седмицата се връщат към домовете си по същата линия, казва Красимир Коев, който е началник движение на гара Симеоновград.

  „По принцип при нас няма пътници, които да тръгват на някъде за щяло и нещяло, повечето хора пътуват по работа. Почти 90 % от пътниците, които се качват от нашата гара са с конкретна цел. За София повечето пътуват за преглед в болница. Към Димитровград със сутрешния влак ежедневно най-многобройните ни пътници са децата, които отиват на училище там. Влакът им е удобен като час на преминаване и билетът им е изгоден.“

  На ден минават по четири пътнически и два бързи в двете посоки през гарата в Симеоновград. През сектора преминават и много товарни композиции.

  Пътническият влак от Свиленград за Пловдив днес по обед пристигна на гарата в Симеоновград в 12.06 минути.

  Единственият, който се качи от гарата в този влак е Грозьо Вълчев. Пътува с жп транспорта по служба почти всеки ден. Споделя, че със засилване на кризата, свързана с повишаване на заболелите от коронавирус, наблюдава отлив на пътниците.

  Според него разпореждането за носене на маски във влака от пътниците се спазва на около 80 %.

  „Притеснявам се, аз спазвам и макар че повечето от пътуващите във влака също са с маски, има недобросъвестни пътници, които не ги носят“, казва Вълчев.

  Служителите на гарата в Симеоновград спазват стриктно всички мерки за дезинфекция. Хигиенистката дезинфекцира перона и чакалнята при всяко потегляне на влак и преди пристигането на следващия.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  Още новини

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини