От х:

Днес в x:

Здравната криза намали пътниците от гара Симеоновград

    Здравната криза се отрази и върху пътникопотока на гарата в Симеоновград. Там отчитат спад на пътуващите с влак от около 2-3 процента през последните месеци. Основната причина за това отдават на здравната криза и самоограничението на хората да пътуват до други градове само по работа, по здравни въпроси или заради това, че учат на друго място.

    През гарата в Симеоновград минават влаковете по направление Пловдив-Свиленград и София-Свиленград.

    Най-натоварено е движението на пътници в понеделник и петък, когато в началото на седмицата хората, които работят в Димитровград или Пловдив и учениците се придвижват в посока по-големите градове, а в края на седмицата се връщат към домовете си по същата линия, казва Красимир Коев, който е началник движение на гара Симеоновград.

    „По принцип при нас няма пътници, които да тръгват на някъде за щяло и нещяло, повечето хора пътуват по работа. Почти 90 % от пътниците, които се качват от нашата гара са с конкретна цел. За София повечето пътуват за преглед в болница. Към Димитровград със сутрешния влак ежедневно най-многобройните ни пътници са децата, които отиват на училище там. Влакът им е удобен като час на преминаване и билетът им е изгоден.“

    На ден минават по четири пътнически и два бързи в двете посоки през гарата в Симеоновград. През сектора преминават и много товарни композиции.

    Пътническият влак от Свиленград за Пловдив днес по обед пристигна на гарата в Симеоновград в 12.06 минути.

    Единственият, който се качи от гарата в този влак е Грозьо Вълчев. Пътува с жп транспорта по служба почти всеки ден. Споделя, че със засилване на кризата, свързана с повишаване на заболелите от коронавирус, наблюдава отлив на пътниците.

    Според него разпореждането за носене на маски във влака от пътниците се спазва на около 80 %.

    „Притеснявам се, аз спазвам и макар че повечето от пътуващите във влака също са с маски, има недобросъвестни пътници, които не ги носят“, казва Вълчев.

    Служителите на гарата в Симеоновград спазват стриктно всички мерки за дезинфекция. Хигиенистката дезинфекцира перона и чакалнята при всяко потегляне на влак и преди пристигането на следващия.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини