От х:

Днес в x:

Депутатите гласуват за изделията за пушене и увеличението на извънредния труд

Депутатите ще гласуват окончателно промени в Закона за закрила на детето, които въвеждат допълнителни ограничения на употребата на изделия за пушене, различни от тютюневите. Поправките в закона, внесени партия "Воля", са мотивирани от вредите, които продуктите, наподобяващи тютюневите с неясен произход и субстанция, могат да нанесат върху подрастващите. Този тип продукти стимулират децата да ги използват в неумерени количества, като ги консумират продължително време без прекъсване, а това засилва вредата върху живота и здравето им и поражда нагласи, че пушенето е безвреден и приятен навик, посочват още от партията на Веселин Марешки.

Депутатите ще разгледат окончателно и промените в Кодекса на труда, според които извънредният труд се увеличава от 150 до 300 часа годишно. Разширява се и обхватът на еднодневните договори.

редложението на Обединените патриоти предвижда 24 май да се отбелязва като Ден на Св. Св. Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини