От х:

Днес в x:

Парламентът не гласува увеличаването на извънредния труд заради липса на кворум

Заседанието на парламента беше прекратено заради липса на кворум. По предложение на БСП в парламента беше извършена поименна проверка, която показа 116 народни представители, заедно с тези, които са карантинирани заради COVID-19 и участват в заседанието онлайн.

Това е окончателната бройка, няма как да продължим заседанието, обяви председателстващият заседанието заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов и обяви следващото утре от 9.00 часа.

Филип Попов /"БСП за България"/ поиска поименна проверка преди гласуването на параграфа от Кодекса на труда за увеличаване на лимита за извънредния труд от 150 на 300 часа. Моля да не бъдат преброяван, добави той.

"Филип Попов е тук и тялом и духом, така че първият човек, който преброяваме е Филип Попов", заяви Валери Симеонов. Той призова хората, които са в болнични или в карантина, да се визуализират, за да ги отметнат, че са в зала.

Сред преброените бяха участващите дистанционно в заседанието Александър Ненков, Константин Попов, Младен Шишков, Митко Полихронов и Пламен Нунев от ГЕРБ, както и Росен Иванов и Георги Колев от "Обединени патриоти". "Георги Колев е тук - нетленно, но присъства", отчете Валери Симеонов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини