От х:

Днес в x:

3 °C

Две паралелки третокласници под карантина в Хасково заради болен учител

Две паралелки третокласници –А и Б  от СУ "Св. Паисий Хилендарски" са под карантина заради позитевен за коронавирус учител, съобщиха от Областния оперативен щаб тази сутрин.

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 36 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, им един починал и един излекуван.

В Хасковска община позитивните са 18; в Димитровградска – 3; Харманлийска – 4; в Свиленградска община има 5 з положителен тест; в Симеоновградска са двама; в Любимец – 1; в Ивайловград – 3.

Починала е жена на 71 от община Свиленград, приета в МБАЛ-Свиленград на 27 октомври и диагностицирана ден по-късно. Жената е имала хронично бъбречно заболяване и е починала на 30 октомври.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 761. Общо хоспитализираните лица са 80. В МБАЛ-Хасково са настанени 50. В МБАЛ-Свиленград са настанени 14. В МБАЛ-Димитровград са настанени 6. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 4. В лечебни заведения извън областта се лекуват 6. На домашно лечение са 326 човека, починали са 46, а напълно излекувани са 309 човека.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Бр
  Браво
  18 -4
  09:16, 3 ное 2020
  Учредиха Български алианс на лекари

  Учредителна декларация на Български алианс на лекари за възстановяване на нормалния живот в България и практикуване на медицина, основана на науката.

  Ние, група български лекари от различни специалности в медицината и управлението на здравеопазването, водени от познанията си и професионалната си квалификация, позоваващи се на опита си в лечението и управлението на болестни състояния, причинени от инфекциозни агенти, както и на познанията си в управлението на здравни системи и кризи, декларираме:

  Обединяваме колективните си усилия за връщане към нормалния живот в страната ни, без ограничения на всички здравни, икономически и социални активности. Ние апелираме за завръщане към практикуването на медицина по начина, преподаван ни във висшия курс на обучение по медицина, заложен в личния етичен кодекс на всеки добросъвестен лекар и практикуван от столетия. Ние вярваме в основния принцип при практикуването на медицина, който съществува от хилядолетия, винаги е бил и следва да остане валиден дори и в условия на кризи и епидемии: Първо НЕ вреди! Primum non nocere!

  Планомерно и целенасочено насажданият страх у населението на България през последните осем месеца е в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука. Приоритет и крайна цел на лекарската практика и на здравеопазването като система е физическото и психическо здраве на населението и на всеки отделен човек. Ние апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени.

  Отказваме да приемем силово и ненаучно налаганата „нова нормалност“, за която се правят опити да бъде приложена в грижата за здравето на хората. Този термин е лишен от смисъл и съдържание. Той не почива на наука и практика, няма формулирана теоретична и практическа рамка, параметри, цели и инструменти. Няма нито едно научно обосновано изследване, което да налага промяна в медицинската практика не само в национален, но и в глобален мащаб.

  Най-остро и незаслужено лошо е положението в образованието, където прилаганите мерки видимо водят до компрометиране на учебния процес и социално отчуждаване на децата. Това неминуемо ще доведе до негативен ефект върху поколението и ще има тежки и дълготрайни последици за цялото общество. Принудителното налагане на лицеви маски, особено върху непълнолетни деца, чрез сила и санкции и без безспорни научни доказателства за техния позитивен ефект в управлението на пандемии е злоупотреба с власт.

  Медийното преекспониране и едностранното и неточно представяне на статистическите данни, във връзка с разпространението на вируса САРС-Ков 2, насажда страх и всява паника сред населението. Те оказват сериозен негативен ефект в развитието на обществените процеси и доверието към институциите, определени да се справят с кризата.

  Не е ясно колко теста и на колко човека са направени, кои от носителите на вируса са реално болни и колко от тях се нуждаят от хоспитализация. Няма работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система. Това води до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между колеги лекари. Търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства. Дългогодишната липса на управленски умения, корупцията и лобизмът в здравната система я доведоха до блокиране. На път сме да станем свидетели на колапс по обективни причини, защото поради управленски хаос няма кой да работи. Колегите ни бяха жертвани в неудачни политически решения. Има пари, болници и болни хора с реални заболявания и нужда от помощ, но няма компетентно лидерство. В системата на здравеопазването има и ще има лекари и медицински специалисти с емпатия, и човечност, само ако има кой да я управлява по коренно различен начин от досега наблюдавания.

  За постигане на нормализацията в обществото и живота следва да обърнем особено внимание на връзките на здравната система с останалите сектори и да обединим усилия в услуга на истината и човечността.

  Алинасът ни не е неправителствена организация, а упражняване на правата ни, дадени ни по Конституция с цел защита на обществения интерес. Сдружението ни на лекарите сподвижници призовава всички желаещи професионалисти, юристи, икономисти, журналисти и общественици да се обединени от вътрешното си убеждение, че с нашия професионализъм можем да допринесем за нормализиране на изкуствено напрегнатата обществена обстановка и като цяло на живота в България.

  Д-р Георги Тодоров

  Д-р Атанас Мангъров

  Д-р Антония Първанова

  Д-р Стоян Алексов

  Д-р Хелия Божилова

  Д-р Владимир Николов

  Д-р Трифон Вълков

  Д-р Атанас Константинов

  и съмишленици
  • 2+
   2+2=5
   13 -5
   09:21, 3 ное 2020
   Поздравления! Здравия разум трябва да надделее над страха, паниката и манипулативните медии.
  • Де
   Деси
   13 -5
   10:01, 3 ное 2020
   Изключитело благородна постъпка.Тези хора защитават,не само нашите конституционни права но и нашето здраве и живот Диктатурата на Борисов ни обрича на ваксиниране и сигурна смърт.Аз съм сигурен , че зад тях ще застанат всички почтени лекари. Благодаря Ви ,вие сте истински лекари.
  • Гр
   Гражданин
   8 -8
   11:05, 3 ное 2020
   Вместо да пишат декларации от кабинетите да влезнат в Ковид отделенията и да лекуват. Така по форумите бла бла бла. Ама се иска яко дупе да идеш там.
 • 2
  И в тая тъма един по-дебел от Каракачанов
  вносител на тестове от ГРОБ/ДПС вика :

  "Дай 120 лева за тест" :)))
 • 3
  Ре
  Реалист
  10 -5
  09:31, 3 ное 2020
  Знаете ли по какво си приличат религиите и коронавирусната психоза ? Отговарям : И двете са създадени за да държат в страх и подчинение обикновените хора ,а властимащите да правят каквото си искат с цел забогатяване на гърба им. За създателите на Алианса Адмирациии за смелостта да се опълчат на тази репресивна власт.Сега очаквайте да Ви „посетят“ ,ей така по сигнал, прокуратурата, ДАНС, НАП и др., които са на държавната хранилка и лоялни към властта ,а не към работодателите си т.е. всички които плащаме данъци и такси. …И то по принуда,а не доброволно.
 • 4
  Ан
  Анонимен
  10 -5
  10:30, 3 ное 2020
  Служител на столичната РЗИ не издържа на стреса и разкри скандалните схеми!Тоталната истерия и паника от хилядите случаи на заразени с Covid-19, които се изнасят в медиите всяка Божа сутрин, накараха дори служители на регионалните здравни инспекции да не издържат.
  Служител на РЗИ пожелал анонимност разкри измами с Covid-19, каквито не сме и сънували!
  Голяма част от PCR тестове излизат положителни.
  „Моля ви, моля ви не си правете PCR тест! Особено ако се чувствате здрави, ако сте добре. Не си правете, защото ще излезете позитивен. Гарантирам ви го!
  Дори да не сте заразен от коронавирус, ние винаги ще ви пишем, че сте такъв. Че сте носител на вируса. Веднага ще ви затворим у вас под карантина, заедно с всички хора, с които сте общували. Страшно е. Само ние си знаем какво се случва тук и какво правим всеки ден“, предизвика земетресение с думите си служителят.
  Той прави тези признания пред човек с влиятелна професия и голям брой контакти в София.
  С далаверите на РЗИ обаче не свършва всичко. Лекар, познат на служителя от инспекцията е поразен от опита, който лично е направил. Той е изпратил за проверка три броя чисто нови и неупотребявани PCR теста. Които се оказали… да – положителни.
  „По тях няма никакво ДНК, не е направена натривка, изпратени са чисти. А вижте как се връщат. Нека си спомним и случаи на хора като певицата Милена Славова, които не са правили изобщо тестове, а им се обаждат да им съобщят, че са положителни“, казва източникът.
  • 25
   2551
   7 -4
   12:59, 3 ное 2020
   Аз като говорех никой не ме слушаше!!!Май взехте да се събуждате!!!
   Време е някой да изхвърли боклука(Бо...ко тиква...та)!!!
  • Ko
   kolx
   0 -2
   16:23, 3 ное 2020
   Вярвай в глупости и ще умреш, няма да е загуба, щом вярваш и пишеш глупости.
 • 5
  Пр
  просто питам
  12 -1
  11:41, 3 ное 2020
  Тази учителка не е ли била в контакт с другите учители ???
  • Бо
   Болен
   6 -3
   14:19, 3 ное 2020
   И съпруга на учителката болен. И директорката Стайкова е дала положителен тест. Там има огнище на Ковида в това училище. Потвърдено е от здравните власти
  • 25
   2551
   4 0
   15:10, 3 ное 2020
   А на здравните власти им е наредено да ги изкарат положителни!!!!
  • От
   Отг
   1 -1
   19:45, 3 ное 2020
   Някой да е чул за учители под карантина заради контакти с болни?
 • 6
  Бо
  Болен
  4 -1
  15:30, 3 ное 2020
  Защо пък точно тях,учителката ,съпруга и директорката. Други няма ли,колектива е много голям.Горния коментар е просто слух от "Една жена каза".Това сме само ние,българите, толкова вярващи в конспирации, с промити мозъци. Др страни се отнасят много сериозно съм проблема. Има си го вируса,това е

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини