От х:

Днес в x:

2 °C

Ограничават семейните събирания до 30 души в Хасковска област

  Груповите семейни мероприятия се ограничават до 30 души от 2-ри до 30-ти ноември в Хасковска област. Това е едно от решенията след днешното заседание на Областния оперативен щаб. Областната управителка д-р Стефка Здравкова разясни, че ограничението е за всички семейни тържества, като сватбите например, както и за ритуалите, като кръщенетата.

  Преустановява се за същия период и посещението на пенсионерските клубове и тези на инвалидите. 

  „Разбираме, че ще създадем неудобство, но при ситуацията в която сме, смятам, че е абсолютно резонно това да се случи“, коментира областната управителка. 

  Тя посочи, че се подготвя разкриване на нови Ковид легла в МБАЛ-Хасково.

  „Няма да бъде върнат нито един пациент в среднотежко или тежко състояние, който има нужда от хоспитализиране, така че ще бъдат намерени места за всички тези пациенти“,увери областната управителка. Д-р Здравкова посочи още, че през последната седмица е постигната по-добра координация между Спешна помощ и болниците, за да не се допускат ситуации, като случилата се през миналата седмица, когато пациент от Димитровград с пневмония и позитивен Ковид тест с влошено състояние се чудеше към кого да се обърне за помощ. Във всяка една болница вече има телефон с дежурен, който да дава информация за всички свободни към момента легла.

  Тя посочи, че единствено на територията на МБАЛ-Харманли няма хоспитализирани с Ковид пациенти, в останалите общински болници се приемат пациенти с коронавирус. Д-р Здравкова уточни още, че няма райониране на болните. Това означава, че при липса на свободни места в Ковид отделението в дадена община, пациенти с нужда от хоспитализация от нея, ще бъдат насочвани към болниците от другите общини. На територията на МБАЛ Хасково ще се приемат най-тежките случаи.

  В Димитровградската болница вече има определено Ковид отделение. То е на втория етаж на мястото на Хирургия.

  Областната управителка посочи, че за момента няма да се спират тренировките на клубовете на закрито, но се препоръчва на треньорите да ограничат събиранията, особено когато става въпрос за детски отбори.

  Това посъветва и кметът на Хасково Станислав Дечев след заседанието на Областния щаб. Той обаче посочи, че ако продължи покачването на заболеваемостта, темата ще бъде преразгледана и ако е необходимо ще бъде издадена заповед за затварянето на клубовете. Към този момент се преустановява дейността на Младежкия център в Хасково. Остават затворени пенсионерските клубове и тези по интереси.

  Нови противоепидемиологични мерки ще бъдат наложени на Димитровградския пазар, за да се спази заповедта на здравния министър. Там ще бъде въведено движение на „вход“ и „изход“, ще бъдат монтирани и дезинфекционни апарати на няколко места, уточни кметът на общината Иво Димов.

  На двете най-натоварени улици на тържището- „Димитровградска“ и „Ивайло“ днес се прави организация и от утре ще бъде въведено по тях еднопосочно движение. Входът към пазара ще е от едната улица, а на другата ще бъдат сложени преградни табла с указания, че не е „вход“ и ще има звено, което да контролира потока, обясни градоначалникът. Вътрешните улици обаче няма как да бъдат контролирани, призна Иво Димов, въпреки, че посочи, че ще бъдат поставени указателни табели със стрелки за посоката на движение. Кметът на Димитровград не изключи възможността за затваряне на пазара изцяло, особено ако тенденцията за покачване на заболеваемостта продължи.

  В Димитровград от днес с кметска заповед се преустановява провеждането на събирания в пенсионерските и социалните клубове. Отменят се и всички масови мероприятия, дори и тези на открито.

  По последни данни в Хасковска община на домашно лечение са 102 лица, в болница са 32-ма души, в Димитровградска община в домашни условия се лекуват 56 с Ковид, в болница са приети 14 души, от Харманлийско на домашно лечение са 19, а четирима са в болница.

  Общо активните с кооронавирус в момента в областта са 292, на домашно лечение са 223 души, в болници -69.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   30 души малко ли са ?
   • Ни
    НИНА
    3 0
    09:58, 30 окт 2020
    Лобитата на общинските съветници с заведенията в които не се провеждат семейни мероприятия пак наделяха , въпреки че клинтите им са наблъскани без да се спазват растоянията между масите и столовете.Погледнете в другите градове където се спазва заповедта на Министъра на образуваниео ,без да се импретира според интересите на някой превилигировани.
  • 2
   Ди
   Дидо
   18 -12
   18:45, 29 окт 2020
   Смятам, че решенията са напълно разумни и отговорни. На база положението. 30 човека събиране е напълно достатъчно за рожден ден,помен..... Неща който всеки ден ги има. Но за сватби и карнавали, смятам, че не е сега времето.
  • 3
   Мо
   Молба до Хасково Нет
   33 -8
   19:38, 29 окт 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Бо
   Бондьо
   3 -1
   10:59, 30 окт 2020
   навсякъде д-р Здравкова, д-р Здравкова пък тя доктор на кравите. Като да си завършил ВХВП- то и да си инженер по саламите и бирата
  • 5
   Ге
   Георгиев
   5 -2
   11:19, 30 окт 2020
   Планът за Новия световен ред (НСР) за подчиняване на човечеството чрез страх и натрапени ограничения с помощта на пандемията covid-19 влезе в задънена улица. Целта на операцията не беше постигната заради нарастващата съпротива на някои народи и правителства. Главното – заради съпротивата на президента на САЩ и подкрепящия го политико-икономически елит.Цели и причини за операция „корона“

   Компютърните технологии отвориха възможност за самоорганизиране на хората и обединяване на групи по собствени правила. Социалните мрежи и платформи в интернет се оказаха супер опасно за НСР. Те силно редуцираха влиянието на традиционните медии, напълно контролирани от икономическите и политически елити.

   Това обяснява постоянните в последно време опити да се постави под контрол свободата на изказвания в интернет. Знаете как ФБ трие публикации и предупреждава потребителите, позовавайки се на неясни правила. Но засега свободата на изказванията, групирането и инициативите в интернет остават непокътнати.

   Напоследък свикнахме да говори за новия световен ред като за конспиративна теория. Но това е реален термин, легално използван от политици и политолози. Ще го намерите в ред аналитични статии и обзори на страниците на авторитетни издания като „Стратфор“.

   Днешната световна икономическа система, основана на доминирането на спекулативен финансов капитал, също стига до неразрешим кризис. Изходът от него би бил невъзможен без катастрофален спад в обема на производство, в световната търговия, в борсовите и финансовите операции. Свиването на икономиката трябва да предизвика и рязко свиване на стандарта на живот на хората.

   В допълнение световния елит от времето на първия доклад на Римския клуб е завладян от фикс идеята за редукция на населението и изразходваните ресурси.

   Операцияа „Коронавирус“ не е стихийна
   Тя беше целенасочена и на нея се възлагаха следните задачи:
   Принудително сваляне на стандарта на живот поради страх от заразяване и смърт;Принудително намаляване на производството и следователно – на употребата на ресурси. Това, че хората ще останат без средства за съществуване, слабо вълнува авторите на проекта;Значителен контрол над хората по концепцията на медицински фашизъм. За системата би било идеално, ако може да следи контактите на хората и тяхното местоположение, както и да проверява онлайн здравето им.
   Короната трябваше да реши и други съпътстващи задачи, главната сред които беше
   да не се допусне повторното избиране на Тръмп

   И нещо традиционно – да се натрупат свръхдоходи от тоталното ваксиниране.

   Стратегическата цел е съхранение и утвърждаване на властта на световните елити, създали концепцията на НСР. Говорим за укрепване на спекулативния капитал и обслужваните от него организации и структури.


   НСР предполага неограничена власт на неголям брой хора и нелоши условия на живот на техните слуги. На жителите на развитите страни се предлага работа за стотинки под тотален контрол. А основната маса от земното население ще получи в дял социален хаос, нищета, потъване в първобитни условия и средновековен мрак. И накрая смърт, според заветите на Римския клуб.

   Провала на операцията

   За съжаление на архитектите на НСР и за щастие на човечеството операцията „корона“ излезе от релси. Вирусолози и епидемиолози още през март тръбиха за лъжливата оценка на вируса и смъртността от него.

   Известно време медиите успяваха да пропагандират, вкл. националните телевизии. Обаче в началото на лятото истината излезе на повърхността. Интересното е, че това не се случи чрез отделни разобличаващи материали.

   Просто на всички им омръзна това положение
   Хората свикнаха с положението и спряха да му обръщат внимание. Сами възстановиха живота си, въпреки предполагаемите рискове, за които им се говореше.
   Специални благодарности
   заслужават политиците и медиците в Швеция и Беларус. Две неголеми страни не се поддадоха на общата истерия и не въведоха тотална карантина. Те не позволиха да им се съсипе икономиката и – о, чудо! Нищо изключително не се случи там.
   Почти същото ще кажем и за Бразилия, чийто президент се опълчи на вътрешните и външни врагове и не даде да се руши бразилската икономика.
   Тук не се дава оценка за истинската смъртност от коронавируса. Възможно е това някой ден да бъде направено. Но е очевидно, че никакви данни, дори изопачени, не оправдават толкова строгите ограничителни мерки.
   Коронавирусната операция се разпада!
   Ангела Меркел, управлявана от световния елит, не успя да прекара пред Бундестага закона за принудително ваксиниране. Аналогично в САЩ Бил Гейтс в ролята на световен производител на ваксина загуби от инициативни противници на задължителната ваксинация. Властта в Италия отваря вече страната за туристи. Премиер-министърът, макар и марионетка, дори не смее да предложи закон за принудителна ваксинация. В Москва, където доскоро се отстояваха ожесточени карантинни мерки, вече се отменят всички ограничения.
   Расте световният отпор на коронавируса. Хората осъзнават, че губят своя бизнес и източниците на доход, че губят стандарта си не заради заплаха от болест, а заради произвол и икономически интереси.
   Прогноза
   Рано е да се говори за пълно поражение на концепцията за НСР. Най-вече, защото неговите автори са организирани, имат конкретни цели и сила да провеждат глобални икономически операции. Продължават атаките спрямо основният противник Тръмп. Ще има нови опити за възраждане на паниката чрез коронавируса. Все още немалко хора ходят с безполезните маски, защото са наплашени.
   Според анализатори има два възможни изхода. Ако бъде свален Тръмп, неофеодализмът ще се възцари за дълго. Ако не, светът ще се раздели на зони с различно политико-икономическо влияние. Както беше през I св. война.
   Възможно е следващият опит за глобализация да бъде предприет върху по-хуманна и справедлива основа.
  • 6
   А.
   А.В.
   0 -1
   15:58, 30 окт 2020
   Областната знае ли колко струват кувертите, тя ли ще връща парите?
  • 7
   До
   Дорчо
   0 0
   08:52, 2 ное 2020
   Ограничават семейните събирания до трийсет човека. За несемейните ограничения няма. В неделя на Димитровградския пазар се бяха събрали поне три хиляди човека. От Цяла България. Половина без маски. Дистанцията, предопределена от тесните алеи между сергиите не е социална, а си е направо сексуална. Хората се един върху друг. Е. Ся кво прайм? Както обичат да питат едни хора.

  Хороскоп за 04.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
  04 дек 2020
  Последни новини