От х:

Днес в x:

4 проекта по ПУДООС вече са приети от регионалната екоинспекция

Изображение 1 от 3

    Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив прие изпълнението на 4 малки екопроекта с осигурено финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в община Първомай. Тяхната реализация се осъществи с активното съдействие на кметства и граждани на съответните населени места и под контрола на пловдивската екоинспекция..

    Проектите се изпълняват като част от Националната кампания „За чиста околна среда“ и са на обща стойност 35 000 лева, като стойността на всеки от тях е в рамките на до 5000 лева за детските градини и до 10 000 лева за кметствата.  Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура, навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на младите хора, създаване на естетична и зелена среда за живот.

    Благодарение на програмата беше реновирано  парково пространство, а зелени площи бяха залесени, почистени и облагородени в село Брягово.

    Със старта на учебната година малчуганите на две детски учебни заведения се сдобиха с нови беседки, пързалки, люлки и катерушки. Сред тях са възпитаниците на ДГ „Пролет“ в кв. Дебър и  ДГ „Детелина“ в с. Дълбок извор. Обособени са прекрасни кътове за игра и работа на открито.

    Родители са се включили с дарения в изпълнението на проекта в  НУ „Христо Ботев“ в гр. Първомай, където те  изградиха допълнително и оранжерия за своите деца. На места са монтирани кошчета за разделно събиране на отпадъци, които да възпитат отговорно поведение към околната среда от най-ранна детска възраст.

    Предстои да бъде предаден и още един обект – кът за отдих и детска площадка в близост до къщата на Георги Караславов в Дебър.

    Специалистите от ОбА подготвят проекти по програмата на ПУДООС за следващата година в други населени места.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Още новини

    Последни новини