От х:

Днес в x:

Обръщение на кмета Николай Митков по повод епидемичната обстановка

    Уважаеми съграждани,

   Обръщам се към Вас, за да изразя своята тревога  и да призова за Вашата отговорност, за да се справим заедно с нарастващата епидемия от СOVID-19.

    Ситуацията в момента е много по-тревожна от тази през месеците март и април. Изправени сме пред истинска опасност, защото болниците са достигнали критичния капацитет от лежащо болни, има остър недостиг на медици.

    На този фон държавната власт е фокусирана върху други, по-важни въпроси от опазването на човешкия живот и здравето на българите. В тази безпрецедентна криза няма място за политика, има място за отговорност.

    Призовавам Ви за спазване на всички мерки, които бяха в сила през последните месеци. Опазването на човешкия живот изисква по-голяма строгост и дисциплина. Нека не чакаме министерска заповед, а да поемем собствената си отговорност и заедно помислим за здравето и живото си.

    Призовавам Ви задължително да носите маски в затворени помещения и на открито. Спазвайте социална дистанция от минимум 2 метра., използвайте дезинфектанти.  Не чакайте някой да въдворява ред, помагайте на хора, които са се  разсеяли и по навик се подреждат на опашка в магазини или други обществени места. Вярвам, че понякога нарушението  е неволно и не е злонамерено.

      В тази обстановка има хора, които не могат да се справят сами. Нуждите им са различни – от психологическа, приятелска подкрепа, която може да се осъществи по телефона, до помощ при пазаруване и набавяне на необходимите стоки и продукти.Да помислим как можем да се помогнем, без да за застрашаваме здравето си .

     Всички имаме лични поводи за празнуваме, наближават и големи религиозни празници. Не е добре да бъдем в изолация, но нека се погрижим да бъдем заедно, а не да страдаме за хора, които са болни или са си отишли. Съвременните технологии предлагат алтернативни начини за връзка. Не е същото, не е приятно, но е правилно, за да имаме бъдещи поводи за срещи.

     За последното денонощие броят на заразените е близо 1500. Дори и с малък брой заразени  община Първомай не е изолирана и защитена.

Текстът, който четете в момента не е заповед - това е моят призив за съзнание и отговорност.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини