От х:

Днес в x:

Учителксите синдикати и кметът подписаха споразумение

Кметът на общината Николай Митков подписа споразумение с ръководителите на синдикалните организации в Община Първомай. Синдикатът на българските учители беше представляван от Атанаска Ботева, Здравка Манолова – представяше КТ „Подкрепа“ а от името на директорите в подписването участва Бонка Хаджигенова.

Старото споразумение изтичаше през този месец. С новото бяха договорени условия в полза на работещите педагогически, административни и непедагогически кадри в училищата и детските градини. Така кметът се задължава да осигури по 380 лв. за работно облекло на непадагогическия персонал. 450 лв. – за представително облекло на учителите. 50 лв. лични предпазни средства за тези, които работят с опасни материали .

Възстановена беше договорката ОбА да осигури преиздаването и презаверяването на  личните здравни книжки на работещите в детските градини.

Споразумението има срок на действие 2 години.

Николай Митков получи лична благодарност от Янка Такева за сътрудничеството му с най-голямата синдикална организация на територията на общината, за безвъзмездното предоставяне на офис и подписването на споразумението.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET
Последни новини