От х:

Днес в x:

Отбелязаха 25 г. от създаването на Спасителен център за диви животни на Зелени Балкани

Изображение 1 от 4

    Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова бе гост на тържествата по случай навършването на 25 години от създаването на Спасителен център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора, съобщиха от Областна администрация - Хасково.

    „За мен е чест да Ви поздравя по повод 25-годишния юбилей на Спасителен център за диви животни Стара Загора. Вълнувам се, защото виждам как една обща цел - спасяването на диви животни, събрала млади хора от различни места, успя да устои на времето, да се разрасне и вече 25 години да помага на бедстващи животни от цялата страна. Превърна се в един от най-големите и най-добрите центрове за лечение, рехабилитация, размножаване и връщане в природата на редки и застрашени от изчезване диви животни на Балканския полуостров.“ – заяви в приветственото си слово д-р Стефка Здравкова.

    Тя допълни, че има прекрасни спомени от доброволческите години, прекарани в Центъра. „Аз съм един от първите членове на сдружение Зелени Балкани, а в Спасителния център съм била доброволец в част от ученическите и студентските си години. В последствие, по време на ветеринарната си практика, неведнъж сме си сътрудничели. Затова зная, че тук се намират едни от най-добрите професионалисти, които се грижат за животните и им оказват необходимата помощ, за да продължат вида си.“

    По време на събитието бе дадено и началото на проект „Живот за белошипатаветрушка LIFE 19 NAT/001017”, изпълняван от Зелени Балкани по програма LIFE на ЕС. Церемонията завърши с освобождаването на птици от Спасителен център на Зелени Балкани.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Не
      Невена
      7 -1
      22:40, 17 окт 2020
      Поздравления за Спасителния център, сериозен юбилей и много свършена работа зад гърба им.
      Да попитам обаче- тази новина на празника на Зелени Балкани ли е посветена, или на областния управител? Бие на очи.
    • 2
      заяото са психопати:
      Имат милост към животните
      ..... а унищожават Българите и България
    • 3
      Ан
      антизелен
      6 -2
      04:54, 18 окт 2020
      25 години кражба на пари от народа.Няма пари да лекуваме хората но даваме милиони за животни.Всички зелени са измамници и мошеници начело с Тома Белев.
    • 4
      Сс
      сс
      1 -1
      11:06, 18 окт 2020
      Голям праз!
    • 5
      Ми
      Мира
      3 -2
      15:56, 18 окт 2020
      Измислени заплатаджии добре че не сме Африка лъвове и крокодили да лекуват не с връбчета да крадът евро пари нахалници
    Последни новини