От х:

Днес в x:

9 °C

С 32% падат августовските нощувки на хотел в Хасковско в сравнение с миналата година

29 места за настаняване с над 10 легла са работили в Хасковска област през август тази година, съобщават от Отдел статистически изследвания в Хасково към Териториалното статистическо бро-юг.

През август стаите в работещите хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване, е бил 785, а на леглата - 1 466. В сравнение с август 2019 г. общият брой на местата за настаняване е намалял с 14.7%, а леглата в тях - с 6.1%.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през август тази година е 8 329 и намалява с 32.7% в сравнение със същия месец на предходната година. Броят на нощувките в местата за настаняване с 1 и 2 звезди намалява с 40.1%, а в местата за настаняване с 3 звезди - с 19.6%. В местата за настаняване с 4 и 5 звезди броят на нощувките също намалява с 39.1% спрямо август 2019 г.

Най-много са реализираните нощувки на чужди граждани от Гърция - 41.4%, следвани от Литва - 21.7%, Турция - 12.6% и Румъния - 7.8%.

Пренощувалите лица в местата за настаняване през август тази година в област Хасково са 3 190 и намаляват с 48.2% в сравнение със същия месец на 2019 г. От всички пренощували лица 87.8% са българи и са реализирали средно по 2.4 нощувки. Пренощувалите чужденци са 390 и са реализирали средно по 4.2 нощувки.

Общата заетост на леглата в местата за настаняване през август 2020 г. е 18.3%, като тя е най-висока в местата за настаняване с 3 звезди с - 20.5%, в сравнение със заетостта в местата за настаняване с 1 и 2 звезди - 18.7% и местата за настаняване с 4 и 5 звезди - 13.8%. Общата заетост на леглата намалява със 7.3 процентни пункта в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от нощувки през август 2020 г. възлизат на 328 281 лв., или с 43.0% помалко в сравнение с август 2019 година. Регистрирано е и намаление на приходите от чужди граждани със 75.7%, а тези от български граждани намаляват с 10.8%.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ст
  Статистик Корвар
  5 0
  19:10, 15 окт 2020
  В броя на нощувките се отчитат и такива за 2 часа
  .....
  Затова няма драстичен спад .....
 • 2
  Им
  Имбецил
  4 -1
  21:36, 15 окт 2020
  Затвориха камбанарията на богородица правят ремонт станчо умното се покри някъде. Бат Янко и той не се види. По центъра щъкат само амуджи крякащи орки и зомбита кво прави туриста в Зомбиград. В хотелите останаха тия дето ги ползват за по едно ебване някоя курвентия да заработи някой лев

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини