От х:

Днес в x:

17 °C

На полигон „Корен“ показаха иновативна система за въздушно разузнаване

  Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев наблюдава провеждането на полевото лагерно обучение на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен” ден преди то да приключи.

  В групата бяха включени и офицери от Дирекция „Операции и подготовка” от Щаба на отбраната.

  Разузнавателен модул от секция „Безпилотни лететелни системи” от Съвместното Командване на Специалните операции демонстрира възможностите на безпилотно летателно средство (БЛС) – Аеросонда, която е разработена за въздушно разузнаване, наблюдение, добиване на информация по наземни и движещи се цели. След известни подобрения системата може да се използва и като средство за водене на разузнаване на целите на артилерията.

  „Това е иновативна система, въведена съвсем наскоро в Българската армия, която успешно може да се използва за изпълнение на съвместни задачи с видовете въоръжени сили, в това число и артилерията” – сподели генерал-лейтенант Илиев.

  В системата за управление на огъня бяха развърнати елементите на управлението на артилерийската група - Тактически оперативен център (ТОЦ) на 4-ти ап, командни пунктове и тактически оперативни центрове на оръдейния и реактивния дивизион, пунктове за управление на огъня на батареите, както и артилерийските предни наблюдателни групи.

  Като елемент от бойния ред в системата на стрелбата и управлението на огъня на артилерийската група бяха развърнати и артилерийските предни наблюдателни групи на дивизионите, както и наблюдателната група на полка.
   

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Турците имат стотици дронове ,
   ние 1 бройка
  • 2
   Ср
   Срам
   17 -3
   17:40, 15 окт 2020
   Отново смях
  • 3
   Ар
   Артилерист
   16 -2
   17:44, 15 окт 2020
   Чак сега ли го приеха на въоръжение???
  • 4
   Ма
   Манхатън
   15 -4
   18:05, 15 окт 2020
   За какво въобще се дават милиарди за въоражение!По добре да се дадът за нещо полезно.
   • Ви
    Вилает Булгаристан
    16 -6
    19:29, 15 окт 2020
    Дават се на хартия, иначе се крадат от добичето от Банкя и Карашкембето от ВМРО-то.
  • 5
   Же
   Железан
   11 -5
   19:07, 15 окт 2020
   Не се иска много акъл да позиционираш оръдието 1 м. по-вдясно (сн. 6), за да не газиш във вода, докато върви учението, и ако малко коригираш прицела, това няма да се отрази на стрелбата.
   Нека всеки си направи изводите за интелектуалното ниво на защитниците на България.
   • Ве
    ветеран
    9 -1
    22:18, 15 окт 2020
    Когато са копали окопа за оръдието не е валял дъжд. И как се мести 5 тона оръдие 1 метър в дясно. Трябва да приведат оръдието в походно положение да го закачат на влекача, влекача да направи един кръг и отново да остави оръдието в окопа. Да, обаче пречи бруствера на окопа. Трябва и той да се разкопае. Колко време ще мине???
   • Ел
    Елементарно, ветеране
    7 0
    00:29, 16 окт 2020
    Всеки знае, че есенно време обикновено вали. Не правиш маневрата и си до ушите във вода. Или копаеш укритието така, че водата да не се задържа. В крайна сметка и въпрос на избор.
  • 6
   Ми
   Миро
   5 -8
   22:18, 15 окт 2020
   Само ще кажа че сте големи тъпаци и хейтъри ама няма на го разберете и това откъсаци. Тва щото не можахте да станете военни затова злобеете нали .
   • Ко
    Коцето
    7 -2
    00:33, 16 окт 2020
    Миро, защо като си станал военен не си научил поне българската граматика? Или като имахте такива часове вашата рота бяхте на учение?
   • *
    *
    7 -2
    10:52, 16 окт 2020
    Военни и полицаи стават онези, които са абсолютно некадърни да работят каквото и да е.
  • 7
   Би
   Бивш
   6 -3
   23:04, 15 окт 2020
   Пълни палячовци,идете в Турция да видите армия

  Хороскоп за 31.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
  31 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
  31 окт 2020
  Последни новини