От х:

Днес в x:

В сряда затварят част от булевард „Освобождение“ заради ремонт

В сряда, 14 октомври 2020 година, ще бъде спряно движението по бул. „Освобождение“, в участъка от кръстовището с ул. “Драгоман“ до кръстовището с бул. “Илинден“, съобщиха от община Хасково.

Причината е започващия ремонт. Той ще бъде извършен по проект “Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. “Освобождение“, от бул.“Илинден“ до ул. “Македония“. Разрешението за началото на строителните работи е от 08.10.2020 година.

За целта се въвежда временна организация на движението по бул. “Освобождение“, съгласно заповед на кмета на община Хасково от 09.10.2020 г.

Проектът предвижда следната временна организация на движението:

Преустановява се движението на моторни превозни средства по бул. “Освобождение“, в участъка от кръстовището с ул. “Драгоман“ до кръстовището с бул. “Илинден“, като движението се пренасочва по следните обходни маршрути:

- Движещите се МПС от бул. “Илинден“ към бул. “България“ се пренасочват по бул. “Илинден“ - бул. “Васил Левски“ - бул. “България“ - кръстовище с бул. “Освобождение“;

- Движещите се МПС от бул. “България“ към бул. “Илинден“ се пренасочват по бул. “България“ - бул. “Васил Левски“ – бул. “Илинден“ - кръстовище с бул. “Освобождение“.

Промените се сигнализират с пътни знаци Ж3 с надпис “бул.“Освобождение“ в ремонт“ и схема на обходния маршрут. Допълнително се поставят табели Т17 с надпис „Не важи за живущите“, като при пропускане на МПС на живущите, движението ще се регулира с регулировчик и ще се преустановява работата на машините.

Временната сигнализация се поставя за период до 12 декември 2020 г.

Община Хасково поднася своите извинения за временното неудобство!

Ремонтът на този най-критичен участък от пътната инфраструктура на Хасково е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД Хасково. В обхвата на поръчката влизат следните участъци:

1. Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в района между бул. „Съединение“, бул. „Раковски“ и ул. „Климент Охридски“ – дължина 1200 м.

2. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ – дължина 400 м.

3. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш - дължина около 350 м.

4. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. „Съединение“, от Областно пътно управление до шахта намираща се зад читалище „Заря“ – дължина около 500 м.

5. Изместване на хранителен водопровод от ул.“Панорама“ за кв.“Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“- дължина 350 м.

6. Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“, в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“ - дължина 850 м.

7. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в района между ул. „Стара планина“, ул. “Кавала“ и бул. “България“ – дължина около 900 м.

Общата стойност за реализиране на обект “Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа на град Хасково“, обхващащ горепосочените седем подобекта, е 1 527 960 лв. с ДДС.

За финансиране на тези обекти са обявени обществени поръчки за Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР и Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. Двете обществени поръчки са приключили и са избрани изпълнители.

Съгласно Споразумение между Община Хасково и МРРБ, предоставените финансови средства са в размер на 260 000лв. Тези средства ще позволят изпълнение на строежите по т.2 и т.3.

След приключване на работата по подмяна на водопровода на бул. „Освобождение“, участъкът ще бъде асфалтиран.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    О
    О
    31 0
    13:13, 12 окт 2020
    Хеле заря ! От кога го чакаме тоя ремонт ... Дано поне го направят като хората , та да не се разкопае пак след някой месец...
  • 2
    Ба
    балтасиклия
    3 -8
    13:58, 12 окт 2020
    хвани тоя асфалт Виж коментара
  • 3
    Ди
    Димитър
    33 -3
    14:22, 12 окт 2020
    Хасково нет. Ако сте отговорна медия защитаваща интересите на вашите читатели, моля изпратете журналист при директора на ВиК Хасково, както и може би до кмета със следните два въпроса:
    1- До кога и как по дяволите е възможно в страна от ЕС да няма вода по няколко дни в седмицата от месеци, деца ли да гледаме, спорт ли да спортуваме, хигиена ли да спазваме?
    2- Защо по дяволите има "телефон за аварии" като този телефон пак от месеци не се отговаря при аварии, защо им се плаща на хората отговорни за тази работа ?
    Вярвам, че ще видите моя призив и се надявам да го направите в полза на гражданите!
    • ОС
      О свободия
      5 -15
      14:40, 12 окт 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
    Ни
    Нина
    19 -2
    15:07, 12 окт 2020
    За толко време в Европа строят хиляди километри магистрали....Смях....два месеца ремонт.хаха
  • 5
    Фи
    фифа 2000
    11 0
    15:43, 12 окт 2020
    А браво. Дано това да бъде старт на една дългосточна стратегия и всяка година да се сменя тръби и да се вкарват комуникацииите под земята.,
  • 6
    55
    55555
    12 -3
    20:33, 12 окт 2020
    хасково нет разледвайте и кои държавен служител ще плати теча от ПЕТ месеца за които плащаме ние данекоплатците
    • Мя
      мяуу
      9 0
      22:47, 12 окт 2020
      държавния служител може да плати само и единствено ако му изпашеш една точилка в кратуната. всичко що е чиновник е некадърник и крадец. връзкар. помияр на хранилка
  • 7
    Ка
    Кауня
    1 -1
    23:34, 12 окт 2020
    Ако посочените в 7-те точки ремонти ги направят ЕДНОВРЕМЕННО такъв транспортен хаос ще се заформи ,че ни е бедна фантазията. Вярно е и това , че докато не разбъркаш не можеш да оправиш. Ще видим ...

Още новини

Последни новини