От х:

Днес в x:

1 °C

В сряда затварят част от булевард „Освобождение“ заради ремонт

В сряда, 14 октомври 2020 година, ще бъде спряно движението по бул. „Освобождение“, в участъка от кръстовището с ул. “Драгоман“ до кръстовището с бул. “Илинден“, съобщиха от община Хасково.

Причината е започващия ремонт. Той ще бъде извършен по проект “Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. “Освобождение“, от бул.“Илинден“ до ул. “Македония“. Разрешението за началото на строителните работи е от 08.10.2020 година.

За целта се въвежда временна организация на движението по бул. “Освобождение“, съгласно заповед на кмета на община Хасково от 09.10.2020 г.

Проектът предвижда следната временна организация на движението:

Преустановява се движението на моторни превозни средства по бул. “Освобождение“, в участъка от кръстовището с ул. “Драгоман“ до кръстовището с бул. “Илинден“, като движението се пренасочва по следните обходни маршрути:

- Движещите се МПС от бул. “Илинден“ към бул. “България“ се пренасочват по бул. “Илинден“ - бул. “Васил Левски“ - бул. “България“ - кръстовище с бул. “Освобождение“;

- Движещите се МПС от бул. “България“ към бул. “Илинден“ се пренасочват по бул. “България“ - бул. “Васил Левски“ – бул. “Илинден“ - кръстовище с бул. “Освобождение“.

Промените се сигнализират с пътни знаци Ж3 с надпис “бул.“Освобождение“ в ремонт“ и схема на обходния маршрут. Допълнително се поставят табели Т17 с надпис „Не важи за живущите“, като при пропускане на МПС на живущите, движението ще се регулира с регулировчик и ще се преустановява работата на машините.

Временната сигнализация се поставя за период до 12 декември 2020 г.

Община Хасково поднася своите извинения за временното неудобство!

Ремонтът на този най-критичен участък от пътната инфраструктура на Хасково е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД Хасково. В обхвата на поръчката влизат следните участъци:

1. Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в района между бул. „Съединение“, бул. „Раковски“ и ул. „Климент Охридски“ – дължина 1200 м.

2. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ – дължина 400 м.

3. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш - дължина около 350 м.

4. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. „Съединение“, от Областно пътно управление до шахта намираща се зад читалище „Заря“ – дължина около 500 м.

5. Изместване на хранителен водопровод от ул.“Панорама“ за кв.“Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“- дължина 350 м.

6. Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“, в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“ - дължина 850 м.

7. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в района между ул. „Стара планина“, ул. “Кавала“ и бул. “България“ – дължина около 900 м.

Общата стойност за реализиране на обект “Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа на град Хасково“, обхващащ горепосочените седем подобекта, е 1 527 960 лв. с ДДС.

За финансиране на тези обекти са обявени обществени поръчки за Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР и Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. Двете обществени поръчки са приключили и са избрани изпълнители.

Съгласно Споразумение между Община Хасково и МРРБ, предоставените финансови средства са в размер на 260 000лв. Тези средства ще позволят изпълнение на строежите по т.2 и т.3.

След приключване на работата по подмяна на водопровода на бул. „Освобождение“, участъкът ще бъде асфалтиран.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  О
  О
  31 0
  13:13, 12 окт 2020
  Хеле заря ! От кога го чакаме тоя ремонт ... Дано поне го направят като хората , та да не се разкопае пак след някой месец...
 • 2
  Ба
  балтасиклия
  3 -8
  13:58, 12 окт 2020
  хвани тоя асфалт Виж коментара
 • 3
  Ди
  Димитър
  33 -3
  14:22, 12 окт 2020
  Хасково нет. Ако сте отговорна медия защитаваща интересите на вашите читатели, моля изпратете журналист при директора на ВиК Хасково, както и може би до кмета със следните два въпроса:
  1- До кога и как по дяволите е възможно в страна от ЕС да няма вода по няколко дни в седмицата от месеци, деца ли да гледаме, спорт ли да спортуваме, хигиена ли да спазваме?
  2- Защо по дяволите има "телефон за аварии" като този телефон пак от месеци не се отговаря при аварии, защо им се плаща на хората отговорни за тази работа ?
  Вярвам, че ще видите моя призив и се надявам да го направите в полза на гражданите!
  • ОС
   О свободия
   5 -15
   14:40, 12 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 4
  Ни
  Нина
  19 -2
  15:07, 12 окт 2020
  За толко време в Европа строят хиляди километри магистрали....Смях....два месеца ремонт.хаха
 • 5
  Фи
  фифа 2000
  11 0
  15:43, 12 окт 2020
  А браво. Дано това да бъде старт на една дългосточна стратегия и всяка година да се сменя тръби и да се вкарват комуникацииите под земята.,
 • 6
  55
  55555
  12 -3
  20:33, 12 окт 2020
  хасково нет разледвайте и кои държавен служител ще плати теча от ПЕТ месеца за които плащаме ние данекоплатците
  • Мя
   мяуу
   9 0
   22:47, 12 окт 2020
   държавния служител може да плати само и единствено ако му изпашеш една точилка в кратуната. всичко що е чиновник е некадърник и крадец. връзкар. помияр на хранилка
 • 7
  Ка
  Кауня
  1 -1
  23:34, 12 окт 2020
  Ако посочените в 7-те точки ремонти ги направят ЕДНОВРЕМЕННО такъв транспортен хаос ще се заформи ,че ни е бедна фантазията. Вярно е и това , че докато не разбъркаш не можеш да оправиш. Ще видим ...

Хороскоп за 08.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
08 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
08 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
08 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
08 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
08 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
08 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
08 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
08 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
08 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
08 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
08 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
08 мар 2021
Последни новини