От х:

Днес в x:

-3 °C

В сряда затварят част от булевард „Освобождение“ заради ремонт

В сряда, 14 октомври 2020 година, ще бъде спряно движението по бул. „Освобождение“, в участъка от кръстовището с ул. “Драгоман“ до кръстовището с бул. “Илинден“, съобщиха от община Хасково.

Причината е започващия ремонт. Той ще бъде извършен по проект “Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. “Освобождение“, от бул.“Илинден“ до ул. “Македония“. Разрешението за началото на строителните работи е от 08.10.2020 година.

За целта се въвежда временна организация на движението по бул. “Освобождение“, съгласно заповед на кмета на община Хасково от 09.10.2020 г.

Проектът предвижда следната временна организация на движението:

Преустановява се движението на моторни превозни средства по бул. “Освобождение“, в участъка от кръстовището с ул. “Драгоман“ до кръстовището с бул. “Илинден“, като движението се пренасочва по следните обходни маршрути:

- Движещите се МПС от бул. “Илинден“ към бул. “България“ се пренасочват по бул. “Илинден“ - бул. “Васил Левски“ - бул. “България“ - кръстовище с бул. “Освобождение“;

- Движещите се МПС от бул. “България“ към бул. “Илинден“ се пренасочват по бул. “България“ - бул. “Васил Левски“ – бул. “Илинден“ - кръстовище с бул. “Освобождение“.

Промените се сигнализират с пътни знаци Ж3 с надпис “бул.“Освобождение“ в ремонт“ и схема на обходния маршрут. Допълнително се поставят табели Т17 с надпис „Не важи за живущите“, като при пропускане на МПС на живущите, движението ще се регулира с регулировчик и ще се преустановява работата на машините.

Временната сигнализация се поставя за период до 12 декември 2020 г.

Община Хасково поднася своите извинения за временното неудобство!

Ремонтът на този най-критичен участък от пътната инфраструктура на Хасково е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД Хасково. В обхвата на поръчката влизат следните участъци:

1. Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в района между бул. „Съединение“, бул. „Раковски“ и ул. „Климент Охридски“ – дължина 1200 м.

2. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ – дължина 400 м.

3. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш - дължина около 350 м.

4. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. „Съединение“, от Областно пътно управление до шахта намираща се зад читалище „Заря“ – дължина около 500 м.

5. Изместване на хранителен водопровод от ул.“Панорама“ за кв.“Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“- дължина 350 м.

6. Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“, в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“ - дължина 850 м.

7. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в района между ул. „Стара планина“, ул. “Кавала“ и бул. “България“ – дължина около 900 м.

Общата стойност за реализиране на обект “Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа на град Хасково“, обхващащ горепосочените седем подобекта, е 1 527 960 лв. с ДДС.

За финансиране на тези обекти са обявени обществени поръчки за Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР и Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. Двете обществени поръчки са приключили и са избрани изпълнители.

Съгласно Споразумение между Община Хасково и МРРБ, предоставените финансови средства са в размер на 260 000лв. Тези средства ще позволят изпълнение на строежите по т.2 и т.3.

След приключване на работата по подмяна на водопровода на бул. „Освобождение“, участъкът ще бъде асфалтиран.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  О
  О
  31 0
  13:13, 12 окт 2020
  Хеле заря ! От кога го чакаме тоя ремонт ... Дано поне го направят като хората , та да не се разкопае пак след някой месец...
 • 2
  Ба
  балтасиклия
  3 -8
  13:58, 12 окт 2020
  хвани тоя асфалт Виж коментара
 • 3
  Ди
  Димитър
  33 -3
  14:22, 12 окт 2020
  Хасково нет. Ако сте отговорна медия защитаваща интересите на вашите читатели, моля изпратете журналист при директора на ВиК Хасково, както и може би до кмета със следните два въпроса:
  1- До кога и как по дяволите е възможно в страна от ЕС да няма вода по няколко дни в седмицата от месеци, деца ли да гледаме, спорт ли да спортуваме, хигиена ли да спазваме?
  2- Защо по дяволите има "телефон за аварии" като този телефон пак от месеци не се отговаря при аварии, защо им се плаща на хората отговорни за тази работа ?
  Вярвам, че ще видите моя призив и се надявам да го направите в полза на гражданите!
  • ОС
   О свободия
   5 -15
   14:40, 12 окт 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 4
  Ни
  Нина
  19 -2
  15:07, 12 окт 2020
  За толко време в Европа строят хиляди километри магистрали....Смях....два месеца ремонт.хаха
 • 5
  Фи
  фифа 2000
  11 0
  15:43, 12 окт 2020
  А браво. Дано това да бъде старт на една дългосточна стратегия и всяка година да се сменя тръби и да се вкарват комуникацииите под земята.,
 • 6
  Г-
  Г-н Михайлов
  8 -6
  20:00, 12 окт 2020
  А “острия“ кмет и ВиК помислиха ли автобусната линия от къде да минава, тези деца как ще пътуват до училищата или е по-лесно да седнеш зад бюрото и да изчислиш колко ще “гушнеш“ от ремонта!!
  • Да
   Да
   7 -6
   21:36, 12 окт 2020
   Рейса ще минава през апартамента на Узунджовеца в ретро. Така по добре ли ти е
 • 7
  55
  55555
  12 -3
  20:33, 12 окт 2020
  хасково нет разледвайте и кои държавен служител ще плати теча от ПЕТ месеца за които плащаме ние данекоплатците
  • Мя
   мяуу
   9 0
   22:47, 12 окт 2020
   държавния служител може да плати само и единствено ако му изпашеш една точилка в кратуната. всичко що е чиновник е некадърник и крадец. връзкар. помияр на хранилка
 • 8
  Ка
  Кауня
  1 -1
  23:34, 12 окт 2020
  Ако посочените в 7-те точки ремонти ги направят ЕДНОВРЕМЕННО такъв транспортен хаос ще се заформи ,че ни е бедна фантазията. Вярно е и това , че докато не разбъркаш не можеш да оправиш. Ще видим ...

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
25 ное 2020

Случаен виц

Последни новини