От х:

Днес в x:

Ден 82: "Аз съм Сънчо" за развода на Цветанов и Борисов

Протестиращи поискаха оставката на правителството и на главния прокурор за 82-а поредна вечер в центъра на София.

Недоволните се събраха по традиция около фонтана пред президентството. Чуваха се освирквания и скандирания "Оставка". Пред бившия Партиен дом беше издигната по-голяма палатка. Бул. "Цар Освободител" беше затворен за движение в частта от президентството до Националната художествена галерия. В района имаше полицейско присъствие.

Протестиращите поискаха оставката и на кмета на София Йорданка Фандъкова. Сред исканията им още са: дистанционно и машинно гласуване, извънредни избори, свикване на Велико Народно събрание за промени в Конституцията.

Организаторите на протеста коментираха създаването на партията на Цветан Цветанов, като заявиха, че двамата с Бойко Борисов зависят един от друг и в следващ парламент отново ще са "едно семейство".

На протеста тази вечер прозвуча познатата на всички българи песен "Аз съм Сънчо".

Това е поздрав за Борисов, който днес каза, че с Цветанов се били развели, но децата останали при него. Вероятно при този развод са разделили печката, дивана, шкафчетата - непременно. Е, децата са останали при Борисов. Не знам кой от двамата е играл майката и кой бащата в този брак. Но това, което чухме днес от премиера, е поредната обида към стотици хиляди български граждани - членове на ГЕРБ. Това е обида! Защото нито един от тях не се е родил от съчетанието между Цветанов и Борисов. Това са пълнолетни български граждани, които в някакъв период от живота си са взели грешно решение. Но те не са деца на Борисов и Цветанов, те не са малоумни, заяви от трибуната Арман Бабикян.

Арман Бабикян припомни, че планират голям протестен митинг на 3 октомври от 17 ч.

Велислав Минеков заяви, че няма да забравят гнева от началото на протестите и ще излизат на площада всеки ден до оставката на Борисов. Минеков каза още, че са информирали с писма над 700 европейски депутати за това как се крадат европейски средства в България.

По традиция протестът завърши с националния химн и шествие до Орлов мост.

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ар
    Артур
    4 0
    10:13, 29 сеп 2020
    Конструирани по този начин, протестите, независимо как се наричат, не могат да свалят Борисов от власт. Но те правят друго. Продължават да го сриват политически и социолозите, както и външните фактори, отчитат това. Те разклащат неформалната управленска конструкция, която той е създал, и косвено допринасят за ерозията на ГЕРБ, която се засилва с всеки ден. Мнението, че колкото повече Борисов се държи за властта, толкова по-голям ще бъде сривът за партията му на изборите, е вече масово. А и все повече българи чрез ежедневния пример на хората излезли по площадите, вече преобладаваща им част, разбират, че трябва коренна промяна ако искаме страната да бъде спасена от фашизоидната хунта начело с лидера й, и крепена благодарение на олигархията чрез главния й прокурор.
    • Ед
      един от Вас
      3 0
      12:06, 29 сеп 2020
      А може би той това и иска. Не случайно се появи отново неговото мекере с нова партия. Ще тръгне командата сега за Цветанов и всичко по старата схема
Последни новини