От х:

Днес в x:

Няма да има глоби за директори и учителите за ученици без маски в училищата

Няма да има глоби за училищните директори и за учителите при неносенето на предпазни маски от учениците в училищата, но директорите отговарят за всичко, което се организира в училищата. И няма директор, който да не следи в момента стриктно за хигиената, за дезинфекцията и за максималната отдалеченост между учениците. Това каза за БТА Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, и директор на столичното 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов".

Той е участвал в среща в Министерството на образованието и науката, на която директори на училища, социалните партньори в образованието, представители на МОН, МЗ и РЗИ, са обсъдили дали ще има глоби за училищните директори и за учителите, ако учениците не спазват противоепидемичните мерки и не носят предпазни маски в училищата. На срещата е станало ясно, че "ще има т.нар. внезапни проверки, както и по сигнал, които ще ги правят РЗИ, но не и за неносене на маски от учениците".

"На учениците, най-малко по десет пъти на ден им се повтаря от учител, от директор - да носят маски в училище. И за тях няма да има санкции, но е добре всички ученици да се предпазват, за да защитят своите учители и по-възрастни роднини. Ако децата преболедуват по-леко от коронавирус, това не е така при по-възрастните хора", коментира Диян Стаматов.

Договорихме се да се срещаме периодично, защото се намираме в сложна ситуация, свързана с коронавируса и да се създава взаимно успокояване в образователната система, добави той.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    0 0
    06:42, 24 сеп 2020
    Забрани маските в училище,а не да ми глобяваш директорите!Абе,в крайна сметка,има ли свестен министър в това правителство?
Последни новини