От х:

Днес в x:

МВнР обяви двама руски дипломати за персона нон грата

Министерството на външните работи на Република България обяви двама руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Руското посолство е било уведомено с нота. Двамата дипломати имат 72 часа да напуснат страната.

По-рано през деня в МВнР е получено писмо от Прокуратурата на Република България с постановление за спиране на досъдебно производство спрямо двамата дипломати, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация - престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство срещу руските граждани е спряно, тъй като те се ползват с дипломатически имунитет.

В рамките на своята компетентност МВнР предприе необходимите действия съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения, информират от пресцентъра на външното ни министерство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    3 0
    06:31, 24 сеп 2020
    Чудя се какво могат да шпионират двамата в оръжейните ни заводи,като всичко е разработено от руснаците?По тази логика,Паси,Цветанов и много други, като абсолютни американски шпиони трябва да бъдат телепортирани на Марс,без право на завръщане!А да не говорим,затова,че най-бедната страна даде 3млд.на най-богатата,за няколко самолета,които едва ли ще видим-какво по-голямо предателство към РОДИНАТА от това!
  • 2
    АТ
    А това
    2 0
    09:26, 24 сеп 2020
    А това, че Борисов и Цацаров работят за Турция не е ли шпионаж?
Последни новини