От х:

Днес в x:

55 деца се включиха в лекоатлетическия крос „Клокотница“ в Хасково

    55 деца се включиха в лекоатлетическия крос „Клокотница“ в хасковския парк „Кенана“. Състезанието е посветено на 790 години от славната победа на Цар Иван Асен II при Клокотница и е част от празничната програма на община Хасково за Деня на града.

    Кросът се организира от спортен клуб „Атлетик“ със съдействието на община Хасково. Той трябваше да се проведе през март тази година, тъй като именно на 9 март 1230 г. е била славната битка при хасковското село Клокотница. Заради ситуацията с коронавируса в страната и забраната за провеждане на масови събития тази година, кросът бе отсрочен.

    Преди старта на състезанието разяснения пред децата даде треньорът Димитрия Найденова. В организацията се включиха трима нейни колеги - Павел Иванов, Атанаска Атанасова и Димитрия Халилямова.

    Участващите деца бяха разпределени в три възрастови групи – до 6 години (дистанция 150 метра), до 10 години (дистанция 400 метра) и до 14 години (дистанция 800 метра).

    Най-малкият състезател беше 3-годишният Теодор Петров. Въпреки че завърши последен, той вложи спортен хъс и усилия за победа.

    За всички деца бяха осигурени тениски, с които бягаха по време на кроса. Имаше вода и лакомства, а призьорите получиха грамоти, медали и купи.

    Наградите връчи старши експертът „Спортни дейности“ в община Хасково Деян Александров. Гост на събитието беше заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ку
      Кухненския лъв
      7 -2
      14:04, 6 сеп 2020
      Децата ще си изпочупени краката да бягат и търчат за една тениска от 4 лева подарък. Организаторите първо себе си да погледнат какви кореми и задници са отпрали и те да вземат да потърчат защото са наднормено тегло!
    • 2
      13
      13 март
      6 -1
      15:07, 6 сеп 2020
      Само да напомним, че извънредното положение беше обявено на 13 март! Преди това нямаше забрана за събирания. Защо тогава не се е провел кроса на 9 март? Нещо не се връзват оправданията.
    Последни новини