От х:

Днес в x:

Над 25 души се включиха в първото 5-километрово бягане на „Кенана”

    Над 25 души се включиха в първото издание на проявата „5 км рън Хасково” днес. Тя се организира от хасковлията Венцислав Иванов.

    Сред участниците имаше не само хасковлии, но и хора от Димитровград и Горски извор, предимно тийнеджъри, но имаше и по-възрастни - на над 60 години. Стартът беше даден в 10 часа от арката на хасковския парк „Кенана”. Бегачите изминаха дистанция от около 5.7 км – до язовир „Сивата вода” и обратно.

    Днес бягането нямаше състезателен характер, но първи финишираха организаторът и още двама димитровградчани, които изминаха разстоянието за 27 минути.

    Подобни стартове се провеждат всяка събота в други градове на страната - София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, където са доста популярни. Идеята е бягането да стане традиция и в Хасково. Следващият крос е предвиден за 2 януари 2021 г. по същото време и на същото място, каза Венцислав Иванов, който е любител спортист и състезател по триатлон, включващ дисциплините плуване, колоездене и бягане. Той планува за догодина да се засича индивидуално времето на всеки бегач на дистанция от точно 5 км и евентуално да се прави статистика на сайт с времената на всеки един от участниците.

    Мъжът живее в София, но заяви, че ще търси подкрепа и от местните клубове, за да може проявата да се провежда всяка събота занапред.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Та и така с "5 км Рън"
      .....
      за 30 години ви порозовяха задниците "наследници прости" на 8000 години стара раса :))
    • 2
      Пе
      ПЕДАЛОВРЪТКО
      4 -5
      14:33, 26 дек 2020
      И аз въртях педалите след тях, че много бързо бягат не мога да ги стигна.
    • 3
      Ка
      Като всичко друго!
      5 -6
      15:39, 26 дек 2020
      Да, защо по време на пандемия и Декември? Не можа ли да го направиш лятото или пролетта Венцислав? Надявам се да си видял този коментар, защото не мога да си обясня защо по принцип се организират такива неща в най-неподходящото време.
      • Хм
        Хммм!
        6 -4
        16:07, 26 дек 2020
        На крив х*й вълната му пречи!
      • On
        on4o
        1 0
        11:26, 27 дек 2020
        През декември е поставено началото. Ще мине време, ще дойде пролетта, ще се стопли и който го е спирало времето, ще се присъедини, какъв е проблемът? А относно пандемията, хем е научно доказано, че на открито разпространението е нищожно, хем заболял човек едва ли ще се чувства в кондиция, какво остава да успее да пробяга 5+ км. И, в крайна сметка, сега осъзнаваме повече от всякога колко важно е здравето, а спортът е здраве, не ли?
    • 4
      Пр
      Прост човек
      3 -9
      16:30, 26 дек 2020
      Само наркомани ,дето ги хапи апстиненцията и скопе... Виж коментара
    • 5
      Й
      й
      1 -1
      19:02, 26 дек 2020
      По-добре,сте от нас земляците,отграда на младоста,станахме-на старостта.
    • 6
      Фе
      фен
      1 -1
      19:07, 26 дек 2020
      А Серьожата,де е,цяло лято,бяга из Д-град,да не прегря.
    Последни новини