От х:

Днес в x:

11 °C

Пет овце курбан даде кметът на Димитровград за празника на града

  Пет овце курбан даде кметът на Димитровград Иво Димов за здравето и благополучието на съгражданите си.

  Традицията той спази за седма поредна година. Дарението се прави в навечерието на празника на града-2-ви септември.

  Казаните с курбан на днешния празник, когато православната църква почита Св.Александър Невски, освети архиерейският наместник на Хасковска духовна околия отец Георги Тодев пред храма „Св. Димитър“.

  Да изпълни всички молби на тези, които извършват този обряд, пожела отчето. 

  От Църковното настоятелство поднесоха на кмета икебана с цветя в знак на уважение и за подкрепата, която местната власт оказва към църквата.

  „Сили и здраве, за да се справяме с предизвикателствата.“, пожела на миряните, дошли край храма градоначалника на Димитровград. Иво Димов припомни, че традицията да дава курбан за здраве е започнал през 2014 година, след поредицата наводнения, които тогава  застигнаха Димитровград.

  „Бъдете здрави всички!“. С този поздрав кметът се обърна към събралите се и първите порции курбан от казаните разля сам.

  Традиционният курбан не мина без инциденти. В опашката на чакащите за осветената гозба, на възрастната жена й прилоша. Тя беше поета от спешния екип, дежурен  на място.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Ив
   Иван Тошаков
   13 -9
   12:30, 30 авг 2020
   Хасковския кмет дари 10 овце , ама на поп Златко, да не гладува той и децата му.
   • Та
    Така е
    13 -7
    16:42, 30 авг 2020
    И на снаха му работа в Бюрото по труда. Калинка на квадрат
   • Ко
    Колега
    6 -2
    12:22, 31 авг 2020
    Деница се нарича и бедра разклаща много мераклии и се точат.
  • 2
   Ло
   локомотива
   14 -7
   14:26, 30 авг 2020
   кмете слагай маска, че бабата която взема курбана ша гушне букета.Или като има курбан няма вирус.
  • 3
   С.
   С. М. Т.
   17 -5
   15:11, 30 авг 2020
   Който даде за курбан да е благословен! Няма значение с какви пари! Голям хаир е!
   • ИА
    И Аз искам да дам курбан
    4 -5
    22:01, 30 авг 2020
    Две Димитровград-ски Телета от ГРОБ/ДПС
    - Димитров и Димов :))
  • 4
   T
   T
   24 -12
   15:30, 30 авг 2020
   Ей опасен народ сме ние българите,защо кмета бил без маска,защо се раздавали курбан а нямало панаир,един не каза благодаря да сме живи и здрави,ама карай важно все да има недоволни!
  • 5
   Bo
   Bobo
   17 -11
   16:32, 30 авг 2020
   Абе кмета от заплатата ли си плати курбана или кат Бойко дава от чекмеджето на цяла България и се хвали ДАДОХ, ДАДОХ, ДАДОХ ама не е от чекмеджето а от не откраденити.
  • 6
   Ку
   Курбан
   24 -10
   16:51, 30 авг 2020
   Курбан ще даде, сега пет овце курбан. Целият български народ е курбан на герб. Колко пари се откраднаха. Кременчето какво прави. Да не заработва 24 си имот. Твои ли са или нейни господин кмете?...........
  • 7
   Ив
   Иво
   19 -11
   16:59, 30 авг 2020
   Не пет овце ,а 50 трябва да даде тази калинка с диплома фалшива!
  • 8
   Ми
   Митко
   7 -2
   21:15, 30 авг 2020
   Елате на 8 и ще видите цяло стадо овни и овени отгледани високо в родопите и курбана ще е от хасковския кмет.
  • 9
   Ка
   Калинка
   10 -3
   11:33, 31 авг 2020
   Калинката си остава калинка. Колкото и овце да даде си остава калинка. Излъга. Целият народ излъга. Сега, курбан за да измие срама от себеси. Е, няма да се получи. Човек на Цветанов. Иди при него, така или иначе имотите са вече 24. Милиони. При Цветанов мизата е 300 000. Но как ще се измъкнеш от Борисов. Заместник по общините, лъжец по дипломите. Ебати и кметовете! Сега чрез църквата, така е и по върха, но всеки си носи кръста. Накметувахте се, не е ли време да си тръгнете тихичко, без да думкате тъпана.
   • Лу
    Луцифер
    2 -8
    15:49, 31 авг 2020
    Злобата и завистта никога не са добър съветник! То... Виж коментара
  • 10
   От
   Отговор
   8 -3
   13:33, 31 авг 2020
   Лицемери, каквото и да давате , не го давате от душа !
   А що се отнася до ******* и неговите приближени и стадата на целия балкански полуостров да
   дадете в курбан пак не могат да измият мръсотията от себе си.
   Дано правосъдие ви въздаде онзи отгоре - АМИН !
  • 11
   То
   Този
   6 -1
   18:26, 31 авг 2020
   Този или тази които се крият зад Луцифер. Щом сте избрали така ясна е душицата която се подвизава с това име на лукавия-само злоба. А вярно е това, че с действията си озлобихте народа срещу вас, гербаджии, вие сте само за келепира. Вижте си общинския съвет, няма един свясен, всичко е бояджилък.Германска партия-побългарихте я.Без закони. А кмета започна с лъжа.
  • 12
   Ди
   Димо Ивов
   3 -1
   00:43, 1 сеп 2020
   С оставката кога ще дадеш?
  • 13
   Ху
   Хубчо
   0 -1
   02:27, 1 сеп 2020
   Някой дадоха по цяло стадо крави за курбан, ама бързо ще заметем под килима... Няма страшно!
  • 14
   Ех
   Ех
   2 -1
   08:33, 1 сеп 2020
   Ех Луцифер, Луцифер. Говориш за наводненията през 2014 г. Вместо да почисти коритата на дерета и канали или с една дума да си гледа задълженията , този кмет прави само курбани. През същата година стано голямо наводнение на ПС "черногорово-градска" където водата заля и 4 - те бункерни помпени кладенеца и помпите изгоряха. От несвършената работа на кмета. От неправилното съгласуване на междунарадната ж. п. линия която минава през вододайната зона на тази помпена станция. Така, че вече знаем защо твоя послушник кмета дава курбани. Толкова много дава,че чак засуши лятото на 2020 г. От многото хвалебствия от такива като тебе, но ние си го знаем и затова му нашепваме грешките. Засега леко, но като дойде времето ще бием тъпана, както той го бие. Само да не кажете, че се заяждаме, защото той е"безпогрешен". Колко калинки го обикалят.
  • 15
   Й
   й
   0 0
   14:58, 3 сеп 2020
   Недоволни се ще има,но да си признаем,с ръка на сърцето,доста направи за града.Ако не бе от ГЕРБ,надали,като бяха от БСП,що не смениха тръбите,за питейна вода,а ни тровиха,с азбестовите.

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  23 сеп 2020
  Последни новини