От х:

Днес в x:

-4 °C

Пет овце курбан даде кметът на Димитровград за празника на града

  Пет овце курбан даде кметът на Димитровград Иво Димов за здравето и благополучието на съгражданите си.

  Традицията той спази за седма поредна година. Дарението се прави в навечерието на празника на града-2-ви септември.

  Казаните с курбан на днешния празник, когато православната църква почита Св.Александър Невски, освети архиерейският наместник на Хасковска духовна околия отец Георги Тодев пред храма „Св. Димитър“.

  Да изпълни всички молби на тези, които извършват този обряд, пожела отчето. 

  От Църковното настоятелство поднесоха на кмета икебана с цветя в знак на уважение и за подкрепата, която местната власт оказва към църквата.

  „Сили и здраве, за да се справяме с предизвикателствата.“, пожела на миряните, дошли край храма градоначалника на Димитровград. Иво Димов припомни, че традицията да дава курбан за здраве е започнал през 2014 година, след поредицата наводнения, които тогава  застигнаха Димитровград.

  „Бъдете здрави всички!“. С този поздрав кметът се обърна към събралите се и първите порции курбан от казаните разля сам.

  Традиционният курбан не мина без инциденти. В опашката на чакащите за осветената гозба, на възрастната жена й прилоша. Тя беше поета от спешния екип, дежурен  на място.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Ив
   Иван Тошаков
   13 -9
   12:30, 30 авг 2020
   Хасковския кмет дари 10 овце , ама на поп Златко, да не гладува той и децата му.
   • Та
    Така е
    13 -7
    16:42, 30 авг 2020
    И на снаха му работа в Бюрото по труда. Калинка на квадрат
   • Ко
    Колега
    6 -2
    12:22, 31 авг 2020
    Деница се нарича и бедра разклаща много мераклии и се точат.
  • 2
   Ло
   локомотива
   14 -7
   14:26, 30 авг 2020
   кмете слагай маска, че бабата която взема курбана ша гушне букета.Или като има курбан няма вирус.
  • 3
   С.
   С. М. Т.
   17 -5
   15:11, 30 авг 2020
   Който даде за курбан да е благословен! Няма значение с какви пари! Голям хаир е!
   • ИА
    И Аз искам да дам курбан
    4 -5
    22:01, 30 авг 2020
    Две Димитровград-ски Телета от ГРОБ/ДПС
    - Димитров и Димов :))
  • 4
   T
   T
   24 -12
   15:30, 30 авг 2020
   Ей опасен народ сме ние българите,защо кмета бил без маска,защо се раздавали курбан а нямало панаир,един не каза благодаря да сме живи и здрави,ама карай важно все да има недоволни!
  • 5
   Bo
   Bobo
   17 -11
   16:32, 30 авг 2020
   Абе кмета от заплатата ли си плати курбана или кат Бойко дава от чекмеджето на цяла България и се хвали ДАДОХ, ДАДОХ, ДАДОХ ама не е от чекмеджето а от не откраденити.
  • 6
   Ку
   Курбан
   24 -10
   16:51, 30 авг 2020
   Курбан ще даде, сега пет овце курбан. Целият български народ е курбан на герб. Колко пари се откраднаха. Кременчето какво прави. Да не заработва 24 си имот. Твои ли са или нейни господин кмете?...........
  • 7
   Ив
   Иво
   19 -11
   16:59, 30 авг 2020
   Не пет овце ,а 50 трябва да даде тази калинка с диплома фалшива!
  • 8
   Ми
   Митко
   7 -2
   21:15, 30 авг 2020
   Елате на 8 и ще видите цяло стадо овни и овени отгледани високо в родопите и курбана ще е от хасковския кмет.
  • 9
   Ка
   Калинка
   10 -3
   11:33, 31 авг 2020
   Калинката си остава калинка. Колкото и овце да даде си остава калинка. Излъга. Целият народ излъга. Сега, курбан за да измие срама от себеси. Е, няма да се получи. Човек на Цветанов. Иди при него, така или иначе имотите са вече 24. Милиони. При Цветанов мизата е 300 000. Но как ще се измъкнеш от Борисов. Заместник по общините, лъжец по дипломите. Ебати и кметовете! Сега чрез църквата, така е и по върха, но всеки си носи кръста. Накметувахте се, не е ли време да си тръгнете тихичко, без да думкате тъпана.
   • Лу
    Луцифер
    2 -8
    15:49, 31 авг 2020
    Злобата и завистта никога не са добър съветник! То... Виж коментара
  • 10
   От
   Отговор
   8 -3
   13:33, 31 авг 2020
   Лицемери, каквото и да давате , не го давате от душа !
   А що се отнася до ******* и неговите приближени и стадата на целия балкански полуостров да
   дадете в курбан пак не могат да измият мръсотията от себе си.
   Дано правосъдие ви въздаде онзи отгоре - АМИН !
  • 11
   То
   Този
   6 -1
   18:26, 31 авг 2020
   Този или тази които се крият зад Луцифер. Щом сте избрали така ясна е душицата която се подвизава с това име на лукавия-само злоба. А вярно е това, че с действията си озлобихте народа срещу вас, гербаджии, вие сте само за келепира. Вижте си общинския съвет, няма един свясен, всичко е бояджилък.Германска партия-побългарихте я.Без закони. А кмета започна с лъжа.
  • 12
   Ди
   Димо Ивов
   3 -1
   00:43, 1 сеп 2020
   С оставката кога ще дадеш?
  • 13
   Ху
   Хубчо
   0 -1
   02:27, 1 сеп 2020
   Някой дадоха по цяло стадо крави за курбан, ама бързо ще заметем под килима... Няма страшно!
  • 14
   Ех
   Ех
   2 -1
   08:33, 1 сеп 2020
   Ех Луцифер, Луцифер. Говориш за наводненията през 2014 г. Вместо да почисти коритата на дерета и канали или с една дума да си гледа задълженията , този кмет прави само курбани. През същата година стано голямо наводнение на ПС "черногорово-градска" където водата заля и 4 - те бункерни помпени кладенеца и помпите изгоряха. От несвършената работа на кмета. От неправилното съгласуване на междунарадната ж. п. линия която минава през вододайната зона на тази помпена станция. Така, че вече знаем защо твоя послушник кмета дава курбани. Толкова много дава,че чак засуши лятото на 2020 г. От многото хвалебствия от такива като тебе, но ние си го знаем и затова му нашепваме грешките. Засега леко, но като дойде времето ще бием тъпана, както той го бие. Само да не кажете, че се заяждаме, защото той е"безпогрешен". Колко калинки го обикалят.
  • 15
   Й
   й
   0 0
   14:58, 3 сеп 2020
   Недоволни се ще има,но да си признаем,с ръка на сърцето,доста направи за града.Ако не бе от ГЕРБ,надали,като бяха от БСП,що не смениха тръбите,за питейна вода,а ни тровиха,с азбестовите.

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  20 яну 2021
  Последни новини