От х:

Днес в x:

21 °C

Огнен ад и бедствено положение в пет хасковски общини. Преглед на печата

„Огнен ад и бедствено положение в пет хасковски общини“, пише „Монитор“. Стихията премина река Тунджа и стигна Свиленград. Фронтът на пожарите е 10 км.

Сушата в половин България и дъждовете в останалата част от страната са се отразили добре на реколтата от картофи и зле на добивите от домати и пипер, съобщава „24 часа“.

Картофите са с ръст от 29 на сто, но добивите от домати и чушки от полето са спаднали, съответно, с 37 и 25 на сто. Реколтата от хлебна пшеница е с 20 процента по-малка в сравнение с миналогодишната, но, въпреки това, има достатъчно зърно за хляб и семена.

По данни на НОИ през 2019 година са орязани 30 хиляди пенсии, пише „Труд“. Причината е наложеният таван на пенсиите, заради който хората не могат да получат полагащото им се според изработеното през годините. Най-ощетени са 900 българи.

„Труд“ пояснява, че те губят по 850 лева на месец . 10 хиляди пенсионери трябва да получават до 100 лева повече. Най-високите пенсии у нас са били от 1 100 до 1 200 лева .

Истинско сирене с цена за килограм под 12 лева няма, пише „Монитор“, като цитира председателя на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров. Изкупната цена на млякото от производителите у нас е сред най-високите - до 66 стотинки за литър, показват данни на европейски институции.

Според асоциация „Активни потребители“ обаче не винаги високата цена е показател за доброто качество на млечния продукт.

7 процента срив на икономиката ни тази година е водещото заглавие на „Земя“. Българите са песимисти за доходите си през следващите 12 месеца. Изданието цитира прогноза на Търговско-промишлената палата.

Телеграф“ пише, че присъствени занятия вероятно ще има само за началния курс в училищата. Родители са писали писмо до социалния министър Деница Сачева, в което искат отпуск, за да помагат на децата си в онлайн обучението от къщи.

Директори на столични училища обмислят варианти как да започне учебната година, като един от тях е да се провежда смесен процес на обучение - дистанционно и присъствено.

Според „24 часа“, необходими са близо милиард и половина лева, за да заработи електронното правителство. Това е записано в консултационен документ на подчинената на вицепремиера Томислав Дончев дирекция за модернизация на администрацията. До този момент от 2002 година насам вече са похарчени за целта над 2 милиарда лева.

Никой от хотелиерите не желае да предостави собствеността си за болните от Covid-19, казва в интервю за „Телеграф“ Веселин Налбантов от асоциацията на хотелиерите.

„Чакаме държавата да каже какви ще са финансовите параметри, без тях желаещи няма“, допълва той. Неговите наблюдения показват, че най-стриктно спазват мерките за безопасност германските туристи.

Тол-системата стана златна, инвестициите надхвърлиха 320 милиона лева, а приходите са четири пъти по-малко. Това пише „Дума“ в днешния си брой. Вестникът коментира договора на пътната агенция с австрийската фирма, управляваща тол-системата.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини