От х:

Днес в x:

14 °C

Стартираха укрепителните дейности по свлачището на пътя за Асеновата крепост

Изображение 1 от 3

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев даде старт на укрепителните дейности по свлачището, възникнало на пътя под Асеновата крепост преди години. 

    На събитието присъстваха заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров и заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров.

    "След като влязохме в сегашния мандат видяхме, че ситуацията със свлачището е сериозна и укрепването не може да бъде отлагано повече. 

    Кандидатствахме пред Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и още през декември миналата година бяхме одобрени. 

    Скоро бяха и преведени 460 000 лева за укрепване на свлачището и възстановяването на пътя", обясни кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

    Той посочи, че заради разрастването на пандемията от коронавирус, в продължение на два месеца общината не можеше да предприеме никакви действия, като например, откриване на процедура за избор на изпълнител, тъй като всички обществени поръчки бяха спрени от държавата. 

    Кметът обясни, че строително-монтажните дейности трябва да приключат в срок до 90 дни. 

    68 метра е дължината на подпорната стена, която трябва да бъде изградена. 

    "За съжаление, районът около Асеновата крепост е карстов и е податлив на образуване на свлачища. Укрепването му е в интерес на всички нас - асеновградчани".

    По време на строителните работи ще бъде създадена временна организация на движението. Пътят няма да се затваря цялостно, с изключение понякога частично - евентуално, ако трябва да се направят някакви мащабни сериозни дейности.

    За промяна в организацията на движение в района хората ще бъдат своевременно уведомени. 

    След приключване на укрепителните дейности пътният участък ще бъде асфалтиран и ще се поставят предпазни мантинели.

    "Благодарен съм, че държавата ни подпомогна в това начинание. Средствата бяха отпуснати с решение на Министерски съвет. Това са пари от всички нас, от нашите данъци и можеше да бъдат насочени някъде другаде. Добре е, че вече се получи.

    Тук са и хората, които ще извършват строителството под контрола на заместник-кмета инженер Стоян Димитров.

    "Аз съм щастлив, че асеновградска фирма спечели конкурса. Първо, защото парите ще се вложат в заплати за работната ръка на местно ниво. И второ, защото контролът върху изпълнението ще бъде по-ефективен", каза в заключение кметът доктор Христо Грудев.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини