От х:

Днес в x:

Хиляди стоки ментета спрени на пункта Капитан Андреево

Изображение 1 от 2

    При две проверки, в началото на седмицата, митническите служители от Главна Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска са задържали 7154 текстилни изделия със съмнения, че са с нарушени права върху интелектуалната собственост. При един от случаите, стоката е превозвана с товарен автомобил с турска регистрация, който пътувал от Турция за Словакия. Камионът, управляван от турски гражданин, влиза в страната от Турция на 20-ти юли и е селектиран за щателна митническа проверка. Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока от 704 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 4815 мъжки и дамски тениски с логото на 5 световноизвестни марки. Открити са още 1239 суитчъра и 585 блузи, имитации на известна детска марка за дрехи и артикули.

    В същия ден в друг камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, при щателна проверка митническите служители откриват 515 детски рокли, тениски, спортни комплекти, носещи фигуративното и словестно изображение на световни марки.

    В изпълнение на Европейски регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

    От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 200 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия, със знаци на регистрирани търговски марки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      税関
      税関職員
      3 -12
      11:44, 23 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Го
        Гон
        9 -1
        12:09, 23 юли 2020
        То и вие сте корумпирани до ушите, ама не влизате в затвора, за сега де!
      • Далавери Сюлейманов и Шкембе Каракачанов
        ...
        Част от марките които смятам да регистрирам

    Още новини

    Последни новини