От х:

Днес в x:

24 °C

Отец Петър служи с маска на храмовия празник в с.Воден

  Село Воден чества днес храмови си празник. Църквата, кръстена на Свети пророк Илия там е построена преди 128 години.

  За разлика от друга година на Илинден, когато селото се изпълва с хора от близо и далеч, през тази година, заради пандемията, честването не е толкова масово. Но въпреки редуцирания си състав местните почетоха светеца по традиция.

  В Храма “Св.Илия“ празнична литургия отслужи отец Петър от Хасково. Отчето служи с маска. В проповедта си той пожела на миряните здраве и да запазят вярата си в тежките времена днес. ,

  В двора на църковния храм отец Петър освети и курбна, който ще бъде раздаден за здраве и берекет.

  Имен ден на днешния ден празнуват Илия, Илиян, Илияна, Илка, Илко, Лило.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Зл
   Златка
   4 -2
   11:23, 20 юли 2020
   Поп Златко раздава курбан от 3 овце .
  • 2
   Do
   Doбри
   10 -5
   11:44, 20 юли 2020
   Браво на попа, дава пример на хората, как са се пазят!
  • 3
   Вя
   Вярващ
   11 -6
   12:33, 20 юли 2020
   И поповете се продадоха! Щом този отец Петър води литургията с маска, значи не е вярващ човек. Коронавирус е медиен вирус, това е световна измама служеща на зли хора.
   • 25
    2551
    10 -2
    12:58, 20 юли 2020
    Много си прав ала има дребни душици които вярват на Боко токвата!!!
  • 4
   Ар
   Архангел Мишо
   8 -3
   17:16, 20 юли 2020
   Поп Златко като перне 100 грама първак и бацили, дяволи и таласъми бягат от него като от тамян.
   • Па
    падналия ангел
    4 0
    21:24, 20 юли 2020
    Поп Златко освен да гони дявола и сатаната в момента гони и мухи и комари с много тамян и мухозол.
   • Ic
    IC XC
    3 -1
    22:12, 20 юли 2020
    Попа гони ли разгонени пyтки или е обратен ?
   • Па
    падналия ангел
    2 -2
    23:09, 20 юли 2020
    В момента гони години за пенсия.
  • 5
   От
   Отец ли?
   4 0
   19:54, 20 юли 2020
   Ако не вярваш, че ГОСПОД те пази дори в храма, не се прави на поп!
  • 6
   Ла
   Лаврентий
   3 -3
   22:16, 20 юли 2020
   Отеца служил с маска това все пак е най малкото щото ако не изхвърлим БОКО от държавата ще служи с ПРОТИВОГАЗ
   • Пр
    Протоерей
    0 -1
    23:41, 20 юли 2020
    Ще изхвърлиш изпражнения върху възглавницата си за по - добри сънища.
  • 7
   По
   Попадия
   1 0
   14:00, 21 юли 2020
   Отец Петър е поп-менте, той е шофьор на такси ,но не и поп, той раздава курбана на бабите, рита кандилото и вика: " що не ви е.а майката боклуци!
  • 8
   От
   От Протоиерей до Протоерей
   1 0
   14:04, 21 юли 2020
   Ще ти изхвърля един употребен презерватив да си оправиш неукия
   мозък!

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини