От х:

Днес в x:

17 °C

Стартира кандидатстване за финансиране на детски площадки и зони за отдих

Община Хасково обявява първа покана за набиране на проектни предложения по конкурсна програма „Граждански инициативи 2020“, съобщиха от кметството.

Програмата е насочена към финансиране на малки проекти за подобряване на състоянието на публична общинска собственост – междублокови пространства, зони за отдих, детски площадки и др., изпълнявани с активното участие на гражданите. Средствата по програмата се предоставят от бюджета на Община Хасково и са предназначени за територията на цялата община.

Допустими кандидати са неправителствени организации, граждански сдружения, църковни настоятелства и инициативни групи.

Максималният размер на предоставената помощ за едно проектно предложение за град Хасково е 10 000 лв., а за населените места – 5 000 лв.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 20.08.2020 година.

Насоките за кандидатстване и документите са публикувани на сайта на община Хасково, секция „Актуално“. Може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гр
  Гражданка
  8 -1
  11:32, 15 юли 2020
  Единственото, което ми дава криле, са децата ни. Нас ни мърсиха, лъгаха, нас ни оглушаваха със записи и сересета, подиграваха ни се с еврофондове, крадоха ни чрез приватизацията, водиха ни за носа като мечкар мечка, за да танцуваме техния танц на омразата, разделението, колебанието, страха и умората. Години погребваха онази надежда, която някога светеше в очите ни, гавриха се със старите хора, със заплатите ни, със здравето, с образованието. Ядоха от душата ни и не се заситиха. Още искат да ръфат. Записи ни пускат, да видим кой добър, кой лош. За да ни объркат, за да ни наведат и изнасилят отново. И отново, и отново…Децата им обаче по същия начин ще насилват и ще се гаврят един ден с нашите деца. Ако се откажем, ако се лутаме на кого да вярваме и кой какъв по-интересен запис ще извади, ние сами ще доизкопаем гроба си. Те всички са за кладата. До един. Всички. Единственото, което има значение, е как искаме да живеем утре. Какво ще оставим на децата ни. Не вярвайте на никого, освен на надеждата, че можем да ги изтрием и да бъдем сами ковачи на съдбината си. Искам тези ненаситни гризачи на души да ги няма. 
 • 2
  Гр
  Гражданин
  8 -4
  11:42, 15 юли 2020
  Пак започва якото крадене, пак някой чака мангизите на Европа, пак започва лъгане и четкане пред майка-европейска. Какво ще финансират бе, вижте детската площадка под блока на бул." Раковски" 25 -същински убиец, тези майки не виждат ли как над главите на децата им висят климатици, кабеларски чинии, саксии, при по- силен вятър хвърчат долу над главите на децата им какво ли не? Това е площадка - убиец! Страшно е! Проверете
 • 3
  Ха
  Хаха
  5 -3
  13:21, 15 юли 2020
  Фирма на Лилянов или Минев печели, в краен случай на Дпс
 • 4
  Ха
  Халал
  0 -4
  13:37, 15 юли 2020
  Халал да им са парите, със здраве да си ги... Виж коментара
 • 5
  Х.
  Х.ай
  1 0
  13:21, 16 юли 2020
  А Спенджаров пак ще има ли участие там , а, как без него-най-компетентният?

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини