От х:

Днес в x:

-3 °C

Стартира кандидатстване за финансиране на детски площадки и зони за отдих

Община Хасково обявява първа покана за набиране на проектни предложения по конкурсна програма „Граждански инициативи 2020“, съобщиха от кметството.

Програмата е насочена към финансиране на малки проекти за подобряване на състоянието на публична общинска собственост – междублокови пространства, зони за отдих, детски площадки и др., изпълнявани с активното участие на гражданите. Средствата по програмата се предоставят от бюджета на Община Хасково и са предназначени за територията на цялата община.

Допустими кандидати са неправителствени организации, граждански сдружения, църковни настоятелства и инициативни групи.

Максималният размер на предоставената помощ за едно проектно предложение за град Хасково е 10 000 лв., а за населените места – 5 000 лв.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 20.08.2020 година.

Насоките за кандидатстване и документите са публикувани на сайта на община Хасково, секция „Актуално“. Може да видите тук.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Гр
  Гражданка
  8 -1
  11:32, 15 юли 2020
  Единственото, което ми дава криле, са децата ни. Нас ни мърсиха, лъгаха, нас ни оглушаваха със записи и сересета, подиграваха ни се с еврофондове, крадоха ни чрез приватизацията, водиха ни за носа като мечкар мечка, за да танцуваме техния танц на омразата, разделението, колебанието, страха и умората. Години погребваха онази надежда, която някога светеше в очите ни, гавриха се със старите хора, със заплатите ни, със здравето, с образованието. Ядоха от душата ни и не се заситиха. Още искат да ръфат. Записи ни пускат, да видим кой добър, кой лош. За да ни объркат, за да ни наведат и изнасилят отново. И отново, и отново…Децата им обаче по същия начин ще насилват и ще се гаврят един ден с нашите деца. Ако се откажем, ако се лутаме на кого да вярваме и кой какъв по-интересен запис ще извади, ние сами ще доизкопаем гроба си. Те всички са за кладата. До един. Всички. Единственото, което има значение, е как искаме да живеем утре. Какво ще оставим на децата ни. Не вярвайте на никого, освен на надеждата, че можем да ги изтрием и да бъдем сами ковачи на съдбината си. Искам тези ненаситни гризачи на души да ги няма. 
 • 2
  Гр
  Гражданин
  8 -4
  11:42, 15 юли 2020
  Пак започва якото крадене, пак някой чака мангизите на Европа, пак започва лъгане и четкане пред майка-европейска. Какво ще финансират бе, вижте детската площадка под блока на бул." Раковски" 25 -същински убиец, тези майки не виждат ли как над главите на децата им висят климатици, кабеларски чинии, саксии, при по- силен вятър хвърчат долу над главите на децата им какво ли не? Това е площадка - убиец! Страшно е! Проверете
 • 3
  Ха
  Хаха
  5 -3
  13:21, 15 юли 2020
  Фирма на Лилянов или Минев печели, в краен случай на Дпс
 • 4
  Ха
  Халал
  0 -4
  13:37, 15 юли 2020
  Халал да им са парите, със здраве да си ги... Виж коментара
 • 5
  Х.
  Х.ай
  1 0
  13:21, 16 юли 2020
  А Спенджаров пак ще има ли участие там , а, как без него-най-компетентният?

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини