От х:

Днес в x:

13 °C

Още осем граждански инициативи с финансиране от общинската хазна

Осем граждански инициативи за разкрасяване на пространства в града и по селата в Община Хасково получиха финансиране от местната хазна по втория транш за разпределението на средствата.

С тях и определената сума от 200 хил. лева е изчерпана, уточниха от кметството.

В първоначално дадения срок по местната финансова програма „Граждански инициативи 2019“ пари за реализирането им получиха 24 идеи за градинки пред блоковете и за детски площадки на граждански сдружения и настоятелства. 12 от тях са за инициативи в града, а останалите са в селата от общината.

Тъй като останаха обаче неразпределени средства от лимита, беше обявен втора възможност за подаване на заявления, а срокът за това изтече на 19-ти юли.

С одобрение на общинска комисия сега финансиране получава Гражданската инициатива „Щастливци“ в с. Малево за проекта си “Детско царство“, ще бъдат финансирани и идеите на Сдружението на собствениците от жк. „Орфей“ 19 в Хасково, което ще прави зона за почивка и на Настоятелството към ДГ “Славейче“.

За финансиране са одобрени още: Църковното настоятелство при храм “Св. Неделя“-с. Мандра за детски природен кът, инициатива от с. Брягово, в с. Големанци ще се финансира също изграждането на кът за деца, за оформянето на кътове за отдих и почивка ще получат общински средства и в селата Орлово и Долно Войводино.

Предстои сключването на договорите за получаването на средствата.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Г-
  Г-н Михайлов
  0 -2
  23:02, 31 юли 2019
  Добре,супер сте решили,нека да има озеленяване,детски площадки,тротоари,пешеходни пътеки,но очакваме сега да прочетем Фирмите спечелили изпълнителната дейност! Пак ли ще са на Иванов, Дечев,Добрев,на свата, на шурея на баджанака на балдъзката на вуйчото или на Общинския Съветник Иван(Асан)???
 • 2
  Вл
  Владимир
  2 0
  11:15, 1 авг 2019
  Пак мрънкане
 • 3
  Ве
  Велина
  0 0
  10:38, 6 авг 2019
  А кога ще се оправи парка зад ДНА ?

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини