От х:

Днес в x:

Постоянен арест за мъж, търсен в Германия за укриване на 1.1 млн. евро данъци

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе наложена днес на турския гражданин Рюстем Салман, търсен в Германия за укриване на данъци в общ размер на 1 118 895.93 евро.

Мярката бе взета от Окръжен съд – Хасково, по искане на Окръжна прокуратура – Хасково, съобщиха от пресцентъра на Темида. Тя е наложена във връзка с образувано производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от немски съд за наказателно разследване във връзка с укриване на данъци в особено големи размери. Задържаното лице е разследвано за това, че в периода от декември 2013 г. до март 2013 г., като управител на търговско дружество в Германия, подал данъчни декларации с невярно съдържание за дължим данък върху оборота, корпоративен данък и данък занятие.

Съдът констатира, че представената от немските съдебни власти Европейска заповед за арест отговоря на формалните изисквания и в нея е описано подробно престъплението, за което се издирва Салман. Съдът прие, че липсва възможност турският гражданин да пребивава на посочен от него адрес в България, с оглед възможността за провеждане на главното производство по разглеждане на ЕЗА, поради което е налице опасност да се укрие.

Наличието на изложените обстоятелства мотивира съдът да остави турския гражданин в ареста.

В случай на жалба или протест, делото е насрочено за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив на 02.07.2020 г. от 10.00 ч.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини