От х:

Днес в x:

Христо Бисеров във Върховния съд днес за укриване на данъци

За днес във Върховния касационен съд е насрочено за разглеждане делото срещу Христо Бисеров по обвинението за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, съобщава “Труд”.

Делото е образувано по протест на Софийската апелативна прокуратура и жалба на министъра на финансите като представител на държавата против Решение № 291/07.07.2016 г. на Софийския апелативен съд, с което е потвърдена присъдата на Софийския градски съд по отношение на бившия депутат и заместник – председател на Движението за права и свободи Христо Бисеров. Това съобщиха от пресцентъра на ВКС.

С присъда от 01.12.2015 г. на Софийския градски съд Христо Бисеров е признат за невинен и по трите повдигнати срещу него обвинения – по чл. 255, ал. 3 вр. ал. 1, т. 2, пр. 2 вр. чл. 93, т. 14 от НК – да е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери; по чл. 251, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК – при условията на продължавано престъпление да е нарушил задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, като стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери; и по чл. 313, ал. 1 от НК – да е затаил истина в подадена по електронен път и на хартиен носител писмена декларация до Сметната палата относно притежавани суми в различна валута.

Протестът и жалбата са против оправдаването на Христо Бисеров само за престъплението по чл. 255, ал. 3 вр. ал. 1, т. 2, пр. 2 вр. чл. 93, т. 14 от НК. В протеста на Софийската апелативна прокуратура са развити доводи за наличие на касационните основания по чл. 348, ал. 1, т. 1 и т. 2 от НПК – нарушение на материалния закон и допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Направено е искане за отмяна на оправдателната присъда по отношение на престъплението по чл. 255, ал. 3 вр. ал. 1, т. 2, пр. 2, вр. чл. 93, т. 14 от НК и връщане на делото за ново разглеждане от Софийския апелативен съд в тази част.

С жалбата, подадена от процесуалния представител на министъра на финансите, са наведени доводи за допуснати от Софийския апелативен съд нарушения на материалния и процесуален закон, като е направено искане за отмяна на постановеното от Софийския апелативен съд решение в частта, с която е потвърдено отхвърлянето на предявения от министъра на финансите граждански иск.

Източник: http://www.trud.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    Костов
    20 -1
    10:11, 24 ное 2016
    Крайно време е този мънкащ ибрикчия с овчи вид да бъде вкаран на топло.Толкова противна личност е,както и братчето Марио-
  • 2
    Ли
    лисугер
    15 0
    10:30, 24 ное 2016
    И от тоя храст заек няма да изскочи --съдиите и прокурорите са бедни
  • 3
    Ko
    kovo
    14 0
    11:04, 24 ное 2016
    Защо се занимават с него, той винаги се е оправял, пак ще се оправи. Да продължат търсенето на Димитровградския пазар, там може да бъде осъден някой. "За кокошка няма прошка за милиони.."!
Последни новини