От х:

Днес в x:

Хасковски деца бият 16 държави на спортни танци

Вълкан Дечев и Мирослава Дойчева сензационно спечелиха открития международен турнир по спортни танци "Албена 2009" от категорията IDSF. Успехът възпитаниците на спортен клуб "Гранд" постигнаха в конкуренцията на 45 двойки на латиноамериканските танци. Това е най голямото постижение на хасковските спортни танци от последните 10 години. 13 годишните деца танцуват едва от няколко лета но вече имат серия вътрешни и международни успехи.



Ярко доказателство че в българския спорт най големия му проблем е съдийството, бе класирането в националния шампионат на България който се проведе също в Албена ден преди това. Там Вълкан и Мирослава се наредиха на второ място в конкуренцията на 25 двойки от страната. Със съдийска аванта ги би старозагорска двойка която получи първи места на 3 от 5-те латиноамерикански танци. В другите два танца нашите бяха шампиони според част от съдиите. Справедливостта възтържествува именно на международния турнир на следващия ден. Там хасковлийчетата взеха безапелационно първото място след 4 кръга на директни елиминации. Заралиите които ги направиха шампиони на България, отпаднаха още на четвърт финала.



Хари Тончев и Стайка Проданова станаха 6-ти при 11 годишните в дебюта си в тази възрастова група. До миналия сезон, двамата бяха шампиони на България при 9 годишните. Класирането им на финала все пак е успех заявиха треньорите от Гранд Николай Манолов и Павлина Вълчева. Двамата професионалисти които наскоро се върнаха от турне в САЩ, бяха поканени от организаторите за демонстрации. Те изнесоха показни изпълнения на РУмба и Пасо Добле заедно с двойки от Русия и Канада. Нашите бяха най добри обявиха зрителите на Албена.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини