От х:

Днес в x:

Коронакризата глътна 25 млн. лв. само дотук. Преглед на печата

За 4 месеца, през два от които у нас имаше извънредно положение, банковите такси се вдигнаха с 4%, пише „24 часа“. Всекидневникът уточнява, че увеличението е засечено от статистиката чрез индекса на потребителските цени. Проверка в 10-те водещи банки у нас показва, че почти всеки месец има промени в тарифите им. Те не се съобщават на клиентите, а се отбелязват на сайтовете на финансовите институции, отбелязва „24 часа“. Таксите за обслужване на гише например продължават да поскъпват, докато тези на онлайн банкиране - намаляват, посочва в публикацията си изданието.

„Няма да се са вземат книжката при липса на „Гражданска отговорност“, съобщава „Труд“. Вестникът обяснява, че нито шофьорската книжка ще бъде отнемана, нито автомобилът ще бъде спиран от движение, ако шофьорът кара без задължителната застраховка. Това предвиждат пуснатите за обществено обсъждане промени в Закона за движение по пътищата, срещу които са се обявиха от Асоциацията на българските застрахователи. Оттам посочват, че намаляването на санкциите ще има сериозни негативни последици по отношение на броя на автомобилите с полица, допълва „Труд“.

„2/3 от българите се съмняват в Борисов“, пише вестник „Дума“. В началото на юли 50% от българите декларират доверие към президента Румен Радев, докато подкрепата за премиера Бойко Борисов е 30%, сочат данни на „Галъп интернешънъл“. Една трета не вярват на държавния глава, докато недоверието към Борисов е двойно повече - 57%.

Куп министри са неразпознаваеми за мнозинството българи. Всеки втори не е чувал за Марияна Николова, 41% не знаят министър Росен Желязков, над 30 на сто нямат идея кой е Младен Маринов, Петя Аврамова, Емил Караниколов и Данаил Кирилов. Най-разпознаваеми са здравният и финансовият министър Кирил Ананиев и Владислав Горанов, посочва в публикацията си „Дума“.

„Коронакризата глътна 25 млн. лв. само дотук“, информира „Монитор“, като се позовава на думи на зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Вестникът посочва, че над 25 милиона лева са изплатени и вече са достигнали до крайните получатели по оперативната програма за човешки ресурси и са изразходвани за борба с Covid-19.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    28
    28 милиона лева
    3 -1
    07:58, 23 юни 2020
    забравихте 1.5 милиона евро в шкафчето на Боци Маймуната
Последни новини