От х:

Днес в x:

26 °C

Оправдани от съда жепейци за кражба на телевизори съдят прокуратурата

Четирима жепейци, оправдани от съда за кражба на телевизори, съдят прокуратурата. По този повод в Окръжен съд – Хасково са постъпили четири искови молби с претенции за изплащане на обезщетения за претърпени неимуществени и имуществени вреди в общ размер на 358 900 лева и са образувани четири граждански дела.

Срещу тях е било повдигнато обвинение за кражба на 53 телевизора от тежкотоварна влакова композиция от жп гарата в Свиленград. Престъплението е извършено вечерта на 31.07.2006 година. През годините насам делото е минало през различни съдилища и прокуратури, но с решение на съда от октомври миналата година, жепейците са оправдани и решението им е влязло в сила. Сега съдят прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Къ
  Къде са ТВ..
  7 -1
  11:26, 15 юни 2020
  Един от телевизорите е на ул.Булаир 27 ет.3. се хвалеха "гордите" собственици пред комшиите в годината на кражбата.
 • 2
  Со
  Софийска градска
  13 -3
  12:42, 15 юни 2020
  Има много сериозен проблем с провинциалната Хасковска прокуратура която не е в състояние да повдигне и защити елементарно обвинение по дело за откраднати телевизори пред провинциалният съд. Какво остава да повдигнат други обвинения на организирани престъпни групи. Прокуратурата не е благотворително дружество от вас се очакват резултати в борбата с престъпността. И до момента по-никакъв начин не оправдавате присъствието си в този държавен орган.
  • Ме
   МЕЧ
   3 -3
   15:12, 15 юни 2020
   Защо не вземете да сравните процента на оправдателните присъди на провинциалната Хасковска прокуратура и "великата" СГП? Добре, че ОПГ и много други престъпни състави отидоха в Специализираната, та малко да си оправите статистиката
 • 3
  Ве
  Венета
  14 -2
  12:43, 15 юни 2020
  Срам за хасковските прокурори ! Срам !
 • 4
  Пр
  Прокурор под чадър
  11 -4
  14:34, 15 юни 2020
  Гешев да се заеме с подчинените си в цялата област Хасково. Вие едно дело не мижете да изкарате с обвинение което да издържи в съд.За какво вземате заплати ?Договаряте се със адвокати и съдийки и лапате рушвети. Имате дела от 2019 и всеки месец са отлагат и нищо не вършите, дела по 10/14 пъти отлагани и минават една две години.... Това ли ви е работата. Гешев да ви започва всички прокурори. Те и предишните се оливаха и после съдят и те за обещетения.... Измамници
  • За
   За ...
   8 -1
   16:09, 15 юни 2020
   1. Всеки един прокурор с действие или бездействие(немърливост) не успее да постигне положителен резултата по конкретно обвинение, трябва да бъде не само наказван, но и всички разходи по несполучливото дело да са за негова сметка.
   2. След здравеопазването, чрез прокуратурата се източват най-много пари от държавата!
   3.Защо хората съдят държавата, като прокуратурата уж е независима? Съдете конкретен "педе.... прокур...."
   4.прокуратората инструмент в ръцете на всеки управляващ за саморазправа ли е или...?
 • 5
  Ти
  Тихо
  3 -5
  15:48, 15 юни 2020
  Значи имало правосъдие! Браво! Добре че все още не всички съдии са легнсли пред прокуратурата!
 • 6
  Зо
  ЗОДОВ
  5 -2
  19:48, 15 юни 2020
  Посочете името на този прокурор,който е ги е предал на съд!От него започва явно всичко. Защо другите прокурори да са некадърни и виновни за оправдателните присъди?
  Между другото същото ще се случи и с делото което касае грабежа на близо 2 милиона лева от хасковската поща,но като му дойде времето!Всеки оправдан има право на справедливост,такъв е закона!
  • Bl
   Blessings
   1 -3
   20:16, 15 юни 2020
   Посочи го ти, защото със сигурност го знаеш. Ти си някой мишок от системата, нали?!
 • 7
  Ju
  Judge
  2 -2
  21:22, 15 юни 2020
  И да благославяш и да не благославяш пак ще осъдят държавата,колкото и да ти е болно!
 • 8
  13
  1356
  5 0
  22:20, 15 юни 2020
  Хасково има ли окръжен прокурор? Има ли прокурори които да работят нещо? Всички дала падат в съда. Заслужават ли огромните заплати които получават? Няма но и също няма кой да ги провери и изгони или поне да глоби.Гешев къде си ? Спиш ли?

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини