От х:

Днес в x:

0 °C

Сливат жандармерията и спецотряда за борба с тероризма. 2000 лв. глоба, ако пипнеш полицай

2000 лева глоба ще плаща всеки, който наруши "физическата неприкосновеност на полицейски орган или на орган за пожарна безопасност и защита на населението чрез употреба на физическа сила или предмет, ако извършеното не съставлява престъпление". Между 200 и 2000 лв. ще е глобата при неизпълнение на полицейско разпореждане. 

Това предвижда промяна в закона за МВР, която бе гласувана на второ четене.

"Жандармерията" и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) ще се слеят в нова структура, която ще може да охранява висши държавни служители, както и редови служители на МВР, НАП или агенция "Митници". Това стана въпреки недоволството на депутатите, че работата на НСО ще се дублира.

Звеното ще може да пази и президента, премиера и председателя на парламента, вицепрезидента и главния прокурор. 

Депутатите одобриха още, че при прекратяване, независимо от основанието, на служебните правоотношения на служителите на МВР се изплаща обезщетение в размер на толкова месечни възнаграждения, колкото прослужени години имат, но не повече от 20. Досега те получаваха по 6 заплати, а до 20 взимаха само полицаите. Обезщетения ще се изплащат и за неизползваните отпуски.

Доброволните отряди, предложени от ВМРО, отпаднаха окончателно, след като не бяха подкрепени от ГЕРБ в пленарна зала. 

Източник: offnews

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Ди
  Димитър
  14 -3
  15:01, 11 юни 2020
  Има ли още някой който се съмнява, че положението върви към тотална диктатура и ограничаване свободите на народа? Значи те могат да ни бият, е@ът, ритат, а ние ако ги докоснем 2000 лв. глоба!!! А ако не изпълниш полицейско разпореждане пак 2000 лв. глоба!!!
  Е как ще протестираме тогава срещу Хунтата и **** *******?
  Явно ще трябва да водим партизанска война! Натам отиват нещата.
  • Жа
   жандармерист
   6 -1
   16:49, 11 юни 2020
   Крадливите герберасти са бесни, че си отиват.
 • 2
  Те
  Темида
  11 -1
  15:12, 11 юни 2020
  В момента в България действа режим на държавно управление, при който не се спазват конституцията и гражданските права на населението и се налагат силови методи на управление, като се използва съдействието на полицията.
 • 3
  За
  Защото
  11 0
  15:18, 11 юни 2020
  Защото ако пред НС всеки ден в течение на 3 месеца се събираха по 100 000 души, за да протестират срещу дивотиите им, депутатите нямаше да посмеят да си разиграват коня. Щяха да знаят, че след изборите вече никой от тях няма да влезе в парламента доживотно. Че проблемът им ще е как да излязат от затвора.
 • 4
  Жа
  Жалко
  8 0
  15:26, 11 юни 2020
  Жалко е че нямаме гражданско общество. То не останаха и хора да протестират. И върхушката го знаят
 • 5
  На
  Нагли политици
  6 0
  15:29, 11 юни 2020
  Хамелеони хамелеони натрупахте милиони. Сега искате да се преобрази те, Не вий трябва да си върви те!
 • 6
  Де
  Демократ
  9 -1
  15:31, 11 юни 2020
  В България действа диктатура!
  В политическата наука диктатурата е форма на власт, при която управляващият диктатор или група упражнява директивен контрол над страната. Този режим не позволява на противниците да се появят на политическия фронт, следователно неговото функциониране е задължително придружено от репресивни и радикални мерки срещу тях. Възможно е също потискане или физическо елиминиране на гражданите, които имат смелостта да се противопоставят на сегашното правителство. В някои случаи могат да се прилагат репресивни мерки срещу хората, дори ако няма пряка критика към властите от тяхна страна, но мнението е различно от „официалното“.
 • 7
  Пр
  Принеснена
  6 -1
  15:46, 11 юни 2020
  Случвало ли ви се е да си седите, да гледате нещо и изведнъж през главата ви да се стрелне: „Чакай, чакай, чакай малко…!“ Да видите нещо толкова обратно на логиката и здравия разум, че да не знаете откъде да го подхванете? 
  Знам, че се е случвало. Затова знаете и какво е усещането. 
  В последно време ненормалното стана нормално, така че е все по-трудно на щуротиите да ни направят впечатление, но все пак има и такива, които не могат да се подминат. 
  Това минава всякакви граници!!!
 • 8
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  2 -2
  18:53, 11 юни 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 9
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  1 -1
  18:57, 11 юни 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 10
  Ас
  АСЕН ИЛИЕВ
  0 -1
  19:20, 11 юни 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ма
   Маймунския Кенан от Евъртън
   1 -1
   19:47, 11 юни 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини