От х:

Днес в x:

17 °C

100 лева глоба за ритници по жандармерията и съпротива при арест

  100 лева глоба по Указа за борба с дребното хулиганство наложи съдия Нели Иванова от Хасковския окръжен съд за 16-годишния Славчо Стефанов от Криво поле. Наказанието е за неприлично държание на публично място, което не представлява престъпление.

  За случая Haskovo. net писа вчера. Днес показания в съда дадоха петима жандармеристи и двама пътни полицаи, както и двама очевидци от Криво поле.

  Вчера по обяд патрул на жандармерията спрял мотопед, управляван от Боян, братовчед на Славчо. Возилото било с чужда регистрация, а Боян нямал никакви документи в себе си – нито лична карта, нито шофьорска книжка, нито документ за мотопеда. Малко по-късно на мястото – между кметството в Криво поле и ромската махала, пристигнал и 16-годишният Славчо, собственик на мотора. По показанията на полицаите той се държал нагло и грубо, наричал ги „боклуци и мишки“, които нямали право да го проверяват. Жандармеристите свидетелстваха пред Темида, че няколко пъти са го предупреждавали да се държи прилично и да не им пречи да си изпълняват служебните задължения. Момчето също нямало в себе си документи, а шофьорска книжка няма как да има поради възрастта си. Извиканият в Криво поле автопатрул на Пътна полиция не успял да установи нищо за мотопеда заради сръбската му регистрация.

  Няколко пъти Славчо искал да си тръгне с мотора, но бил спиран от жандармеристите. Те му казали да позвъни на баща си или друг от семейството, за да донесе документите – неговите и на мотора, но Славчо отказал. Баща му имал английска карта на телефона и нямало как да му се обади.

  Нещата ескалирали при последнитя опит на Славчо да си тръгне оттам. Жандармеристите му извили ръцете и му сложили белезници, след което го качили в тяхната камионетка. Униформените бяха единодушни, че не са го били след закопчаването, употребата на физическа сила била единствено при слагането на белезниците, защото Славчо се съпротивлявал ожесточено и ритал жандармеристите. После се укротил.

  Според показанията на двамата свидетели от Криво поле – Асен Асенов и Албена Стоянова обаче, един от жандармеристите го метнал в камионетката като животно, после влязъл вътре и започнал да го рита и бие. Двамата свидители не успели да видят къде точно го удрят. Асенов влязъл в полицейската кола и предложил на Славчо да го откара със своя автомобил до Районното в Хасково, но момчето отказало. Затова Асенов карал след тях до полицията в областния град.

  В съдебната зала днес по Славчо нямаше видими следи от бой.

  Момчето пожела да даде обяснения пред съда и леко оплете конците. Заяви, че не можел да даде на полицаите документ за мотора, защото бил подарък от баща му и не знаел къде го държи вкъщи. А пред полицаите в селото казал, че тръгва за дома си да донесе дoкументите.

  Славчо каза още, че по пътя за Хасково жандармеристите спрели колата и започнали да го заплашват да не казва, че са го били. Според показанията на съселянина му Асен Асенов обаче той карал с личната си кола след камионетката на жандармерията от Криво поле до Хасково. Съдията попита как така Асенов не е видял спирането на полицейската кола и Славчо няколко минути увърташе, докато се сети да каже, че Асенов навярно ги е изпреварил по пътя.

  След вчерашните събития репортерите бяха извикани пред полицията от роднините на Славчо, които охотно разказваха пред микрофоните как полицията бие деца. Днес в съда обаче родата се държеше агресивно и грубо с репортерите, а един от тях заплаши да счупи камерата и да пребие операторите, защото вече не искали да ги снимат. По агресивният от тях дари удари камерата на eTV (видеорепортаж от тези събития гледайте довечера по новините на eTV).

  След като родата се изсипа вчера пред полицията, бащата на Славчо, искайки обяснения от един от жандармеристите, му е посегнал и го е ударил. Това станало пред погледите на дузина униформени. Той е бил задържан за 24 часа, след което е освободен. Срещу него е образувано бързо производство за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, обясниха от Районната прокуратура в Хасково.

  Тодор Кръшков.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Да
   Да
   42 0
   16:53, 15 сеп 2017
   100 лв????? Уууууууу
  • 2
   Пе
   Петър
   55 0
   16:58, 15 сеп 2017
   Ама що 100лв, що не го почерпихте с торта.......
  • 3
   Това значи ли, че всеки който реши да рита полицаи може да си приготви 100 лева и да рита на воля? Това е само неприлично поведение така ли?
  • 4
   Св
   Свидетел
   8 -61
   17:29, 15 сеп 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Kr
    Krashkov
    51 -1
    17:40, 15 сеп 2017
    Ясно е написано поне на две места, че момчето е на 16 години. А присъствието на родител се видя - бащата удря жандармерист. Някои репотери днес в съда също щяха да отнесат боя от тези, които знаят само правата си и настояват всичко да става така, както искат те. Вчера сами ни извикаха да снимаме, днес вече не искат и ако някой случайно снима - заплахи с бой. Не схващате, ли, че нещо не е наред? Или всичко е в реда на нещата?
   • Ле
    ЛелеМале
    34 -1
    17:41, 15 сеп 2017
    "полицаи в момента тормозят на село родителите на момчето продължавайки да искат документи за моторчето" Това да си вършат работата е тормоз ?? В крайна сметка моторчето все още е с неясен произход ... сигурно и каска е имал , и годините му са объркани поради пропуски в образователната система?
   • Ja
    Jack Bauer
    25 -1
    23:10, 15 сеп 2017
    Абе мухльо мухлясал, като се е държал нагло и арогантно с полицаите дали е имало родител или педагог с него? От малки се държат с като хайвани и накрая глоба 100 лв. Цялото стадо в кауша.
   • Св
    Свидетелю!!!
    9 0
    15:12, 16 сеп 2017
    Защитаваш братовчед си ожесточено но той е извършил доста нарушения. Кара мотор без документи-без книжка-може би и без каска-не изпълнява разпореждане на органите на реда и ги напада даже!!! От кога прилагането на закона се счита за тормоз? И не чух нищо за наказание за шофиране без документи на ППС-то и без документ за правоспособност за шофиране.Но за най-ценните избиратели ц-иганите това е възможно.
  • 5
   kико
   27 -2
   17:59, 15 сеп 2017
   Не бъркайте полицаите с жандармеристи,видях как работят в такива случай полицаите и там ако имаше полицаи циганите щяха да са счупени
  • 6
   Гр
   Гражданин
   7 0
   18:02, 15 сеп 2017
   Без коментар....
  • 7
   Яд
   Ядосан
   43 0
   18:03, 15 сеп 2017
   В Сирия си имат Ислямска държава, а тука стана циганска държава.
  • 8
   Ро
   Родолюбец
   44 0
   18:41, 15 сеп 2017
   По бай Тошово време ******а щеше да е със утрошени кокали и нито щеше да има репортери нито цигански заплахи но сега те имат права но не и задължения ,кога най накрая държавата ще си влезне в правомощията и ще им отреже помощите за да се научат да работят
  • 9
   До
   Доктор "Ох, боли!"
   25 0
   19:24, 15 сеп 2017
   Продължавай да защитаващ ******ите. Утре теб ще те срещнат, и ще плачеш за майка си и за баба си. Нещастни е в р о т о л е р а с т и!
   • Ga
    Gamaiolus
    1 -13
    08:38, 16 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 10
   На
   националист
   22 0
   20:36, 15 сеп 2017
   До кога тези ******* ще ни тормозят ще дойде видъовден ще си платят за всичко
  • 11
   Ко
   Колето
   20 0
   21:45, 15 сеп 2017
   Колко струва на държавата 5 човека да не работят днес и да дават показания да плаща една глоба от 500 лева и още толкова за не изпълняване на полицейско разпореждане и да благославя дядо боже че не е в Америката че щеше да има една голяма дупка в челото от полицейски патрон.
   • Ja
    Jack Bauer
    10 -1
    23:12, 15 сеп 2017
    Уж всичко копираме от Америката, пък точно това го пропуснахме. Жалко.
  • 12
   Ан
   андрешко
   14 0
   22:09, 15 сеп 2017
   Хайде подемем кампания -----плати 100 лв ритни полицай Много пара ще падне
  • 13
   Br
   Brother
   5 0
   01:18, 16 сеп 2017
   На уважаемия потенциален ИЗБИРАТЕЛ, майка България да му плати, за нанесени морални щети.
  • 14
   До
   Доктор "Ох, боли!"
   5 0
   09:15, 16 сеп 2017
   Кажи бе, м а н г а л о и д !
  • 15
   Ба
   Бай Хой
   10 0
   12:55, 16 сеп 2017
   В нормалните държави ако посегнеш на полицай ще ти разкатаят фамилията
   но на помиярското подобие на държава наречено България , когото някой и плюе в лицето, за нея дъжд я вали с този мръсен генетичен материал и робския манталитет , така ще бъде докато не се случи закономерното - да се самозаличи това малоумно подобие на народ
  • 16
   Ва
   Василев
   11 0
   13:26, 16 сеп 2017
   Казах ли Ви какво ще се получи!Пълен абсурд - по Указа за борба.....,какво дребно бе ,той ти посяга на полицай,който е олицтворение на държавността,т.е. посяга на държавата и 100лв.Образувай му едно бързо и хоп в Бойчиновци за 1-2 години.Там такива като него ги чакат с отворени обятия.
  • 17
   Ге
   Георги
   9 0
   19:08, 16 сеп 2017
   НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !! А на подчовека знаете ли през къде му е тая глоба !? Ходят в Гърция и работят за по 50 лв. на ден ! Колко хора ....БЕЛИ ХОРА-изкарват толкова !? Циганина се мисли за недосегаем и това трябва да бъде прекратено незабавно ! Циганина се плоди като въшка и смуче от държавата а нищо не дава.....от всякъде да има паричен поток за тях,а нищо в замяна ! Патриоти,разни други лешпери много говориха,че ще направят с кърлежите само да влязат във властта и кво стана като влязаха !>?..........Гледам в малките градчета по улиците за първи учебен ден само сиганета,дето и български не говорят ............. "Българийо,за тебе те умряха..."

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  14 май 2021
  Последни новини