От х:

Днес в x:

11 °C

Глоба за Областното пътно за загиналия при злополуката край Крепост работник

Загиналият преди месец мъж след злополука при рязане на храстите край пътя до с.Крепост е бил в трудово-правни взаимоотношения с Областната пътна служба, която отговаря за поддръжката на терена. Това сочи проверката на местната Инспекция по труда.

Началникът й Киричо Кирев обясни, че резултатите от инспекцията показват още, че мъжът е минал инструктаж за работа с режещи машини, включително и във фаталната за него сутрин, преди да влезе в работен процес.

57 –годишният мъж от с. Книжовник почина в МБАЛ „Св. Георги” в Пловдив  с разкъсана контузия -засегната артерия на бедрото на десния крак, където беше откаран, за да му се окаже необходимата специализирана помощ, след преглед в Спешното на Хасковската болница. Той пострада след срязване с метален диск от храстореза на свой колега, работил в близост.

От ИК коментираха, че на Пътното ще бъде потърсена административна отговорност за създалата се ситуация, тъй като по закон е трябвало да бъде осъществен по-надежден контрол за отстоянието на работниците на поне 15 метра от мястото на работа с машината. Кирчо Кирчев обаче коментира, че твърде често трудовите злополуките стават и заради небрежност от страна на самите работници и те са често предотвратими, ако самоконтролът е налице. В този случай подобна небрежност също е констатирана.

Между 1500 и 15 000 лв. е възможната глоба, която ще получи Областната пътна служба. Вече има направен акт, но точният размер на санкцията ще стане ясна, едва след като цялата процедура приключи.

През месец април от ИТ са направили 22 проверки в региона на Хасково с констатирани 98 нарушения. От тях 28 са за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, 69 по трудово-правни отношения. Едно  нарушение има по Закона за държавния служител. То е констатирано в община Стамболово, където проверката е била след сигнал.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Сл
  служител по охрана на труда
  25 -1
  12:54, 29 май 2020
  И хиляда акта да направят , няма да върнат умрелия. Ако бяха на правили акта преди злополуката за нарушаване правилата за безопасност и здраве при работа с резачката умрелия щеше още да е жив. дето викат братята сърби " Да им имам акъла на българите дето им идва в главата след като стане белята."
 • 2
  11
  11111
  18 -1
  15:33, 29 май 2020
  злополуки са ставали и ще стават...но да няма съдов хирург в цялата Област е ...политическо престъпление....това са Търговските дружества....
 • 3
  Ди
  Димитровградчанин
  7 0
  21:15, 29 май 2020
  Като знаем каква Инспекция по труда е ..........Кат свински черва са навързани всички . Обществена тайна

Още новини

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини