От х:

Днес в x:

17 °C

Глоба за Областното пътно за загиналия при злополуката край Крепост работник

Загиналият преди месец мъж след злополука при рязане на храстите край пътя до с.Крепост е бил в трудово-правни взаимоотношения с Областната пътна служба, която отговаря за поддръжката на терена. Това сочи проверката на местната Инспекция по труда.

Началникът й Киричо Кирев обясни, че резултатите от инспекцията показват още, че мъжът е минал инструктаж за работа с режещи машини, включително и във фаталната за него сутрин, преди да влезе в работен процес.

57 –годишният мъж от с. Книжовник почина в МБАЛ „Св. Георги” в Пловдив  с разкъсана контузия -засегната артерия на бедрото на десния крак, където беше откаран, за да му се окаже необходимата специализирана помощ, след преглед в Спешното на Хасковската болница. Той пострада след срязване с метален диск от храстореза на свой колега, работил в близост.

От ИК коментираха, че на Пътното ще бъде потърсена административна отговорност за създалата се ситуация, тъй като по закон е трябвало да бъде осъществен по-надежден контрол за отстоянието на работниците на поне 15 метра от мястото на работа с машината. Кирчо Кирчев обаче коментира, че твърде често трудовите злополуките стават и заради небрежност от страна на самите работници и те са често предотвратими, ако самоконтролът е налице. В този случай подобна небрежност също е констатирана.

Между 1500 и 15 000 лв. е възможната глоба, която ще получи Областната пътна служба. Вече има направен акт, но точният размер на санкцията ще стане ясна, едва след като цялата процедура приключи.

През месец април от ИТ са направили 22 проверки в региона на Хасково с констатирани 98 нарушения. От тях 28 са за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, 69 по трудово-правни отношения. Едно  нарушение има по Закона за държавния служител. То е констатирано в община Стамболово, където проверката е била след сигнал.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Сл
  служител по охрана на труда
  25 -1
  12:54, 29 май 2020
  И хиляда акта да направят , няма да върнат умрелия. Ако бяха на правили акта преди злополуката за нарушаване правилата за безопасност и здраве при работа с резачката умрелия щеше още да е жив. дето викат братята сърби " Да им имам акъла на българите дето им идва в главата след като стане белята."
 • 2
  11
  11111
  18 -1
  15:33, 29 май 2020
  злополуки са ставали и ще стават...но да няма съдов хирург в цялата Област е ...политическо престъпление....това са Търговските дружества....
 • 3
  Ди
  Димитровградчанин
  7 0
  21:15, 29 май 2020
  Като знаем каква Инспекция по труда е ..........Кат свински черва са навързани всички . Обществена тайна

Още новини

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
24 сеп 2020
Последни новини