От х:

Днес в x:

20 °C

15 декара на Ямача са актувани като общинска публична собственост

  15 декара от парк "Ямача" са преобразувани вече от общинска частна собственост в общинска публична. Актуването е станало със заповеди, издадени от кмета на Хасково Станислав Дечев през последните два дни. Така терените там  ще бъдат присъединени към Лесо-парк „Ямача“ и ще бъдат защитени от възможността на тях да се строи.С тях  общата площ на парка става вече около 260 дка.

  Новината стана ясна по време на втория протест, организиран от инициативаната група „Да защитим парк Ямача“, който се проведе  на стадион „Хасково“. На него присъстваха граждани, спортисти, общински съветници. От групата на недоволството бяха призовали за присъствие на  стадиона и хасковските депутат, както и областната управителка на Хасково. Никой от тях обаче не дойде тази вечер.

  С обявяването на актуването на терените в публична общинска собственост се покри и едно от исканията на протеста. Кметът на Хасково Станислав Дечев, който за втори път се присъедини към исканията на хората, обясни пред мнозинството възможностите за бъдещето на  терените на Ямача,  които са собственост на частници.

  Кметът Дечев посочи и, че действително собственикът на един от частните имоти, в който вече се строи, е спрял работата на обекта. Именно тази строителна площадка отприщи недоволството на хасковлии. Проверката на документацията по инвестицията обаче е изрядна. Кметът обяви, че собственикът на имота е признал за отрязани неправомерно дървета около строежа, за което му е съставен и акт.

  От Инициативния комитет на протеста обявиха, че писма за проблема ще бъдат изпратени до МРРБ, ще се търси съдействието на омбудсмана, както и от Спортното министерство.“ В нашия град няма много места, където може да се спортува и да се провеждат тренировки. Ще търсим помощ от държавата, защото в крайна сметка тази каша е забъркана от държавата в лицето на бившия областен управител Христо Василев, който продава на инвеститори наведнъж 38 декара от Ямача преди десетилетия.“, каза Янко Митев, който е един от организаторите на протеста. От Инициативния комитет благодариха на кмета Станислав Дечев, че е застанал зад каузата и помага за защитата на Ямача, както  и че изпълнява поетите до момента ангажименти в изясняването на ситуацията. Градоначалникът дори получи аплодисменти от събралите се.

  Още утре от Общината ще бъде изпратено писмо за насрочване на среща с фирмата собственик на терена, на който са помощните игрища за преговори за евентуална заменка или откупка, посочи кметът. Дечев отбеляза и че държи на тази среща да присъстват хората от Инициативния комитет.

  От трибуните обаче се чуха и гласове с искане да се сезира прокуратурата за проверка по сделките на Ямача.

  Организаторите на протеста обявиха, че всеки, който иска може да качи свои снимки от разходката си на Ямача във Фейсбук пространството с #крача наЯмача. Протестът завърши с разходка до помощните игрища. Следващата седмица протест отново ще има, но не него вместо скандирания, хората ще чистят парка, за да покажат, че милеят за природата.

  Освен организираната петиция в интернет, вече тече и подписка за спасяването на Ямача в цялост.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (72)

  • 1
   Ма
   Марго
   67 -34
   20:20, 28 май 2020
   Кметът Дечев изрично подчерта, че ако се стигне до преговори със собственика на земята, настоява това да стане заедно с Инициативния комитет.
   „Аз не искам да ми се делигират такива тежки права само на мен“, каза той.
   Потресена съм , това не е кмет това Плашипутарник!
   Ако не искаш , да не си ставал кмет бе Глупи !
   • Па
    Паркинага
    43 -1
    22:40, 28 май 2020
    Г-н Дечев НЕЗАКОНИЯ паркинг пред старото стрелбище на Ямача кога ще махнете ? И там има много изсечени дървета.
   • С Делян Суджука редовно ходим на Църква
    и само чат пат крадем
    ....
   • Въ
    Въпрос към Гражданите
    36 -3
    23:50, 28 май 2020
    Миналото лято пред къщата на Къньо Маймуната
    имаше
    2 коли заптиета
    и 20 мутри които пазеха Наркотрафиканта :))
    ....
    А по целия Център нямаше нито едно заптие ?
   • Ге
    Георги
    13 -5
    07:31, 29 май 2020
    Кмете какво става с санирането на панелните блококове които са одобрени одавна
   • Ха
    Хасковлия
    54 -7
    08:41, 29 май 2020
    Браво на всички съграждани, които се включват в протестите, които надявам се ще продължат до спасяването на парк Ямача. Няма да се предаваме, ще настояваме за разследване на мръсната далавера, сътворена от наглата, гнусна сган седераста василев, узонджофската ГАД и маймуната. Благодарско на г-н Кмета, който ни подкрепя, дано направи всичко възможно за запазване и още по голямо облагородяване на Ямача. Призовавам всички съграждани да бойкотираме и наглия зъбар кирякОФФ, който си позволи да сече дървета. Ямача е на Хасковлии, ПОБЕДА !!!
   • Ма
    Марго недей
    3 0
    13:09, 31 май 2020
    Марго, не кори човека.С наркотрахифант трудно се водят преговори , особено , ако и надрусан.Момчето собственик на игрищата едно , че е "бизнесмен", второ е и ловец.Има си пушкала , с разрешението на МВР.
   • Км
    кмете и деляне
    1 -1
    19:27, 31 май 2020
    Не лъжете гажданите в гр Хасково Кога ще санирате нашият панелен блок кога бе работа кога бе ГЕРБ стига сме живяли в лъжи работа работа и пак избори ама вече ще ни хванете за оная работа
  • 2
   Ва
   Ваньо
   42 -10
   20:30, 28 май 2020
   Щото е то ? # Безплатни зъбчета ???? И там пак е на аванта бореца за свобода, Жорку Пееффф на Гошету,човека.Ей няма не укосена нови от тея лешояди
   • Ст
    Станчо Тъпото от ГРОБ/ДПС
    10 -31
    23:32, 28 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   Ня
   Няма не искам няма недей
   75 -9
   20:32, 28 май 2020
   Не бързайте да се радвате ,още нищо не е свършено. Имота никога не е трябвало да бъде частна общинска собственост ,че сега да ми се тупате в гърдите че сте го актували в публично общинска. Тоест сега имота си е на общината без право на продажба, а преди пак е бил на общината с право на продажба. Това което трябва да се направи е да се спре стоежа и да се актуват другите зелени парцели в публично общинска собственост. Тогава ще спре протеста ! Тепърва проблема започва да се разраства и ще обхване цялата хасковска общественост. Следим ви под око коя страна ще заемете в конфликта , страната на обществото и това да спасим парка или страната на строителите.
   Всяка грешна стъпка ще се наказва жестоко.И без да ми се обеснява и да ми мрънка кмета че не можело , че не знам какво , незнам защо.
   • То
    Точно
    11 0
    09:55, 29 май 2020
    Много точен коментар!!!
  • 4
   Де
   Дебелия
   20 -16
   20:41, 28 май 2020
   Инджи приятелю ! От твоите зъби ли построиха къщата в гората ??
   Новите ти порцеланови фасети като плочки за баня ли предизвикаха този хаус ?
  • 5
   Не
   Не се прави на умряла лисица
   24 -18
   20:44, 28 май 2020
   Станчо на ул. Панорама на картата която сочиш до паркинга в кое гаражче живееш там ?
   В коя клетка си ?
   • Те
    тен
    8 -3
    07:35, 29 май 2020
    Той там близко има и блокове прилипащи на гето още не санирани ама на ******ите ги оправиха срам
  • 6
   Ли
   Лили
   69 -6
   20:49, 28 май 2020
   Въобще не си правете илюзии че ще строите нов квартал на Ямача и че ще застроявате гората.
   Няма да стане !!! Казах ви приключваме с вас !
  • 7
   Ма
   мастикаджия
   31 -11
   20:54, 28 май 2020
   Тоя материал бива да се запази.Към края на мандата да видите как лъже кмет.
  • 8
   Оп
   Опаа
   50 -3
   20:59, 28 май 2020
   Защо и кмета Станчо и организатора Янчо, вече една седмица Патартии, не казват кой е настоящия собственик на игрищата и парцелите? Май се плашат нещо аа
   • До
    До Опаа
    4 -1
    13:15, 31 май 2020
    На "почтения" господин Кръстю Иванов Кръстев, собственик на фирма- Стетон 21. Някои му викат с друго име , ама аз бях пиян и не помня.
  • 9
   Къ
   Къню маймуната
   19 -15
   21:05, 28 май 2020
   Герб герб герб
   • Х
    х
    10 -3
    07:38, 29 май 2020
    Работа вила работа две вили работа кола работа за народа х ГЕРБ
  • 10
   Дъ
   ДЪНДИ КРОКОДИЛА
   54 -3
   21:14, 28 май 2020
   Д Р КИРЯКОВ -жалка амеба.Не е истина колко си жалък.
  • 11
   Г-
   Г-н Михайлов
   27 -29
   21:44, 28 май 2020
   Всяко чудо за 3 дена! Кмета( Пу.....тьо Марийкин) казва не ме месете, Организатора- или ще го заплашат или ще му запушат устата с някое "зелено" !! Като всеки един протест на останалите ще им омръзне и....... кервана ще си върви и кьопеците ще лаят!!! Хайде на бас,след 1г. да видим резултата!!
  • 12
   Ив
   Иван
   70 -6
   21:56, 28 май 2020
   Станчо да не те е страх от Кънчо ? Вземи Тенчо Малкият Сервитьор от Форукома да ти е медиатор на срещата. Кънчо всички го знаем,стар хасковски бандит, но поне е от Хасково и знае какво е Ямача за града, не може да му се отрече че въпреки врътките за закупуване на имота през всичките тези години нищо не е пипнато и игрищата се ползват от всички. Поне това ще му го отдам на Кънчо ,че въпреки че е купил парцела не го е застроил през всичките тези години. Просто тоя п*мак А.Киряков е много нагъл купил е един от парцелите и е започнал да строи в гората. Което никак не е добре за него.Ама той не от Хасково тоя п*мак , от къде да знае че в гората не се строи. Така че Станчо разбирай се със "собственика" на имотите и спасявай парка , щото народа ще избухне.
   Ще го обезщетяваш ли, ще го изкупуваш ли въобще не ни интересува!
   Парка трябва да остане непокътнат!
   • Г-
    Г-н Михайлов
    25 -40
    22:05, 28 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Го
    Горския
    35 -2
    23:34, 28 май 2020
    Някои
    от изброените не за са разстрелване
    ами нарпаво са за клетката - бензин и клечка кибрит
   • До
    До г-н Михайлов
    23 -3
    21:25, 29 май 2020
    Преклонена глава сабя не сече , ама друг път. Като си преклонил глава си предал рода и вярата си. Пред всяка сабя ако кланяш глава ставаш обезличено нищо, без гордост,чест и достойнство.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    2 -22
    22:34, 29 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    До г-н Михайлов
    12 -2
    14:55, 30 май 2020
    Не сме чакали Руснаците да ни освободят имали сме късмета да спечелим освобождението си от техния интерес да държат под контрол босфора-дарданелите и, че България е на пътя им. Те не са тръгнали на война с Османската империя единствено да освободят България-историческите факти го твърдят. И чети повече да разбереш колко въстания е имала България за 500г. робство и колко народ не са преклонили глава пред меча. Тези Българи които са преклони глава пред меча допускам,че и ти си наследник на такива българи, днес турчеете повече отколкото да българеете. И съм Русофоб.
   • Ив
    Иване ? ? ?
    8 0
    13:20, 31 май 2020
    Кънчо , не стоеше , защото знаеше , че придобитото е незаконно и не искаше да го погнат покрай този парцел.Бившия дървопреработвателен комбинат Никола Терзиев , придобит от него по същия начин, а от там наемите са големи и ако се разровят нещата от миналото , вонята , ще го задуши , заедно с един бивш областен управител-зъбар.
  • 13
   Дъ
   Дънди
   20 -2
   21:57, 28 май 2020
   Лечението на два зъба
  • 14
   То
   това е
   44 -2
   22:06, 28 май 2020
   Цитирам кмета "Няма нужда от издаване на заповед за забрана на строителство, която.. трудно ще издадем"... значи е възможно, но като е трудно да го оставим, така мисли кмета.

   Глобата за собственика е нищо. Като си признава за дърветата не вижда ли, че цял град реве, че 'открадна пътеката', да си продаде малко квадрати от имота на общината и да измести оградата покрай старата пътека след като се прави на морален.

   Искаме си пътеката!!!

   Въпросът за къщата вече не се повдига, скоро и въпросът за оградата и пътеката няма да се повдига.
   Алчността и ниският морал ще победят...$$$...
  • 15
   Въ
   Вътрешен човек
   42 -11
   22:19, 28 май 2020
   Един помачор зъбар-баничар разиграва Къню и Тенчо,ей сега ще видите работата като се раздуха и ще има хвани тоя ГДБОП, хвани тая прокуратура , хвани тоя ДАНС. Пак ще има да ми реве по телевизията ония с големите бузи ама не бях аз , Бойко прости ми. Или го приключвайте тоя пооомак със строежа в гората или работата ще стане дебела. Има хора които държат пръста на спусъка, и преди не ви се вярваше какво ще стане, а оревахте цялата държава. Бузестия да не се ослушва, парка остава цял или ще стане лошо .... Ако не чува , Тенчо и Къню да го приключват тоя зъбар-баничар те си знаят как.
   • Ба
    Бай ******
    9 -4
    23:04, 28 май 2020
    Само не разбрах ,кой е тоя с гилемите бузи???
  • 16
   11
   11111
   42 0
   23:19, 28 май 2020
   май и законите ни са такива...бетонни ...в други страни ако в частен парцел 30% са дървета се таксува гора и не можеш да строиш...а тук...частна общинска собственост..
   Частна държавна собственост
   Има два вида държавна или общинска собственост – частна и публична. За тези два вида има различен законов режим. Законодателят е възприел подхода да определи изчерпателно кои обекти са публична държавна собственост и всичко извън този кръг е частна държавна собственост. Това, което е публична държавна собственост, не може да се придобива по давност и в никакъв случай не може да променя собственика си. Публична държавна собственост са например подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, имотите, предоставени на ведомствата за изпълнение на функциите им и редица други, все предназначени за задоволяване на интересите на цялото общество. Всички останали обекти са частна държавна собственост и могат да се придобиват по давност.

   Частна общинска собственост
   По отношение на частната общинска собственост нещата стоят по сходен начин. Публична общинска собственост са имотите, предназначени за изпълнение на функциите на органите на местното самоуправление и местната администрация, имоти, предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение, определени от общинския съвет, други имоти и вещи, които изрично са определени със закон – например улици, площади, градинки. Такива обекти не могат да се придобиват по давност, но онова, което е частна общинска собственост- може.
   • Ст
    Строител
    22 0
    21:08, 29 май 2020
    С две думи както са построени така могат и да се съборят застроените имоти и отново да бъдат част от парка. Само време трябва и вдигане на градуса,че чиновниците бягат като им пари под дупето ама има упорити като Гешев на подобни се надяваме да изчистят боклука живял и крадял толкова години от народа.
  • 17
   Ям
   Ямача
   50 -3
   23:36, 28 май 2020
   Кметът Дечев къде живее под наем ? Делян Добрев баща, първият имот на Ямача ? Заменки, ТЕКЕЗЕСЕТА, Себахатин, Синът общински съветник, Маймуната, Лилянов, Атаман, Дахлии, Наркотрафиканти, Гръцкимпапироси, Кметът на Стамболово Узунджовския крадец, Пионерския дом, стария басейн...Боклуци.
   • ИО
    И ОЩЕ
    35 0
    00:12, 29 май 2020
    Забравяш и още две къщи с бакърени покриви, ще ти се разсърдят!
  • 18
   Зе
   Зевс
   37 0
   23:38, 28 май 2020
   Природата рано или късно ще му го върне на тоз зевзек ! Изсекъл не едно, а девет дървета !
   Скъперник, гаден !
   • Ии
    ииий
    23 -7
    23:57, 28 май 2020
    Артик ,те там наоколо , за последните 20 години изсякаха над 1000 дървета и никой не чул не видял.Ти сега си прочел от Хас.новини, че някой е отсякал 9 дървета в имота си, но поне ще си ги плати.
  • 19
   Тр
   Трайчо
   6 -28
   23:42, 28 май 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Кл
    Клиент-Пациент
    25 0
    21:01, 29 май 2020
    Като е милионерче ще го сменя като зъболекар за да припечелва някой друг зъболекар и няма да ям от баничарниците,заведението и българската му кухня, че да има солидарност и други зъболекари да станат милионери.
  • 20
   Ми
   Мис прани гащи
   47 -3
   23:47, 28 май 2020
   В цялата схема най ме кефи реакцията на провинциалната полиция и прокуратура, вечно не разбрали , вечно не знаещи какво става. Пълни некадърници и трудоустроени дебили!
   • Хх
    Ххх
    23 -1
    23:50, 28 май 2020
    Хахах ! Те докато няма схема да изкарат някой лев, не излизат от дупките си !
  • 21
   Га
   Гастролиращата грета
   16 -1
   06:19, 29 май 2020
   Божиловата кючекчийка не е ли изказала мнение още по тази тема още или сега си дезинфекцира залите?
  • 22
   Ха
   Хасковлията
   47 -3
   08:48, 29 май 2020
   Браво на всички съграждани, които се включват в протестите, които надявам се ще продължат до спасяването на парк Ямача. Няма да се предаваме, ще настояваме за разследване на мръсната далавера, сътворена от наглата, гнусна сган седераста василев, узонджофската ГАД и маймуната. Благодарско на г-н Кмета, който ни подкрепя, дано направи всичко възможно за запазване и още по голямо облагородяване на Ямача. Призовавам всички съграждани да бойкотираме и наглия зъбар кирякОФФ, който си позволи да сече дървета. Ямача е на Хасковлии, ПОБЕДА !!!
  • 23
   Ха
   Хасково
   46 -2
   09:30, 29 май 2020
   Жалък некадърник разкатаваш цял областен поради балканската си алчност.
   Банички супички.и това е бъдещето ти.
   Наи важно е да държиш базовата си но
   Заможна булка за ръка иначе и картофки може да отглеждал отново.А на хасковската обштесвеност пожелавам пак Левски да се роди за да ви направи пак свободни.
  • 24
   Ор
   орфеец
   19 0
   09:37, 29 май 2020
   Смяната от частна в публична се обявява от общински съвет с решение, прието с мнозинство повече от половината от общия им брой, а не със заповед на кметя.
  • 25
   Ко
   Компакт Димитровград
   35 -2
   09:46, 29 май 2020
   Само напред и нагоре протести до края и не отстъпвайте и с помоща на хората от Запазете Бедечка ще станат работите,сезирайте прокуратира и всички институции в София тук никой няма си мръдне пръстчето ... Кмета е ясен само приказки, а дела нулеви и да му ръкопляскате тцъ вижте след 1 г. Какво ще се случи появили се съвсем случайно тук таме къщички в гората и всичко е изсечено ...
  • 26
   Ка
   катуница
   34 0
   09:54, 29 май 2020
   На хасковлии искам да напомня какво стана с къщата на наглия Киро, ц......кия цар и това е начина за "лечение" на самозабравили се наглеци.
  • 27
   Ко
   Консултант
   47 0
   10:21, 29 май 2020
   Не се съмняваме,че документите са изрядни.30години хасковските тарикати използваха цялата държавна машина в своя полза.Никой не попита на кой са земите около Хасково и как са придобити-срещу компесаторки или срещу заплащане.Кои бяха оценителите на тези земи и баха ли свързани същите със собствениците.?Защо не погледнем кои имат имоти в този район,а и не само в него?НАП попита ли тези собственици разполагат ли със законно изкарани пари за да си ги позволят?Имотите в тази местност са си направо престъпление от всякъде.Не става въпрос само за земите,а за струпаните дворци ,басейни,бакърени покриви и т.н.Как ли се смеят сега на протеста,защото знаят,че никой не може да ги пипне.Не вярвам и този строеж да спре.
  • 28
   Пи
   Питане
   17 0
   10:52, 29 май 2020
   Как земята стана от общинска частна на общинска публична като е нямало сесия на общинския съвет? Някой лъже и манипулира хората.
  • 29
   Ст
   Стойчо
   46 0
   11:59, 29 май 2020
   И на всичкото отгоре на последните общински избори седераста василев и узунджовската гадина имаха наглостта да се кандидатират отново, че имаше и тъпунгери, които гласуваха за тях. Напред съграждани хасковлии, да спасим Ямача от крадливата сган !!!
  • 30
   Си
   Симо
   2 -39
   12:47, 29 май 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Си
    СимОФФ
    33 -4
    13:04, 29 май 2020
    Измекяр миризлив, скрий се в мишата си дупка, воняща на миши фъшкии, които си произвел. Нищо не е законно, ортаците ти заедно с тебе в казаните на ада
  • 31
   Ка
   Караколю
   42 0
   12:57, 29 май 2020
   Протестът ще успее, въпреки всички мишоци с преклонени главици. Вярвам в хасковлии, независимо от етнос или етническа принадлежност. Нека всички се обединим около справедливата кауза Да Спасим Ямача. Не на малодушието, не на страха, всички заедно ще успеем да попречим на шепата мошеници да окрадат половината Ямач. Бъдете здрави !
  • 32
   22
   222
   28 -4
   13:16, 29 май 2020
   помакът шалвар видя че др милка колева ще прави профилактични безплатни прегледи и той бързо се намести и той щял безплатно на 1юни да преглежда голям тарикат много е находчив и бърза да се залепи тези ****** ще превземат целия град не само ямача
  • 33
   Ан
   анонимен
   23 -3
   13:26, 29 май 2020
   не му завиждайте на зъбарчето К ак няма да имат пари като ги гледам основно ядат картофи заколят някоя овца и набиват на халва затова имат пари
  • 34
   Вс
   Всевишния кенанец
   13 -13
   13:56, 29 май 2020
   ей в този град човек да не си купи имот..тц.тц.тц....или вода няма да има, или ток, или ще е парк, абе какво стана с Устройствения план. Всяка година по една пресечка да правеха на Кенана, досега щяха да са направили всички улици....ама от мислене за крадене, не остана време да се помисли и за хората!
  • 35
   Пр
   Правда
   32 0
   14:09, 29 май 2020
   Това е престъпление срещу нашите деца и внуци ! Няма да спрем !!!
  • 36
   Ал
   Алекс
   7 -7
   14:12, 29 май 2020
   Милка Колева е най-нечистоплътната дебала циганка, която познавам ! Ако ще безплатно да работи, пак няма да отида !
   Ужас !
  • 37
   Аз
   аз
   9 -22
   15:24, 29 май 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ди
    Димо
    33 0
    16:08, 29 май 2020
    Споко, то и лавината започва от снежинка, ще наберем скорост и маса и жална им майка на наглеците
  • 38
   Вр
   Врачката
   10 0
   16:08, 29 май 2020
   Узунджовския дали ще каже нещо по въпроса ? Как чака момента и набързо ще узакони строежите
   Много е сръчен !
   • За
    За узунджовския крадлю
    4 0
    13:36, 31 май 2020
    Вече не узаконява.Продава и ще бяга от България , защото насраното от него през 16-те години управление започна да вони и няма как да го скрие , защото не е на власт.Бягане му е майката Гоше , ама със 120км/ч., защото инак ПРАНГИ.
  • 39
   Чо
   Чобанина
   32 0
   16:23, 29 май 2020
   Да се настоява и детайлно разследване на гадовете василев,иванов и маймуната, както и цялата им орда от гъзолизци - общинари, гласували далаверата, чиновници, отговорни за далаверата, както и всички на общинска хранилка по времето на узунджовския ма, които не могат да докажат произхода на парите, с които са строили палатите си !!!
  • 40
   По
   Потърпевш хасковлия
   19 -2
   23:13, 29 май 2020
   Какво става с процедурата по изграждане на пътна инфраструктура в местностите "Каменец" и "Кенана"?
   Още предишния кмет - Добри Беливанов, се ангажира, че ще бъдат отделени средства за построяването на пътна инфраструктура в тези райони. На някои места, проблемите са много сериозни, защото няма дори пътечки между имотите, което възпрепятства тяхното нормално ползване, а същевременно всички си плащаме чинно имуществените данъци, които от тази година са увеличени. Особено за данък смет, става дума. Съвсем естествено е да предположим, че в тези райони не се извършва сметосъбиране и сметоизвозване, поради липсата на инфраструктура. Нямам нищо против увеличението на данъците, но поне да се направи така, че да можем да използваме имотите си.
   • Ха
    Хасковлията
    26 0
    09:23, 30 май 2020
    Градски, дай първо да спасим Ямача, да се организираме, има време ще стигнем и до Кенана, вече НИКАКВО овчедушие, хасковлии трябва да се събудят от летаргията и да се обединим всички срещу гнусната и нагла сган василев, иванов, маймуната и всички останали мизерници, които зад гърба ни "законно" окрадоха половината ямач. Да настояваме да се върнат на обикновените хора игрищата, както и продадените терени в гората. Също и да бойкотираме наглия зъбар баничар кирякОФФ. Протести до дупка. ПОБЕДА !!!
  • 41
   55
   555
   3 -2
   15:04, 30 май 2020
   Дали др милка колева мирише незнам но пумите миришат на овча пот
  • 42
   Ат
   ат
   0 -3
   16:02, 30 май 2020
   кокошката като пие вода гледа нагоре а ти си наи аляният *****
  • 43
   Ми
   Мирослав
   13 -1
   16:42, 30 май 2020
   Доколкото съм разбрал от коментар във фейсгрупата Да спасим Ямача, Кръстев (маймуната дето му викат) предоставил безвъзмездно игрищата до стадиона за безвъзмездно ползване, ако ги предостави и документално на общината, то този човек, въпреки престъпното си минало е СТО пъти по морален от Василев и узунджовския крадец. А ако продаде на общината и тези няколко имота дето влизат в гората до пътечката, поне да се ограничи строежа до зъболекаря, то наистина ще му кажа браво. Той ще бъде напълно реабилитиран пред Хасково от този скандал. Апелирам към него да направи това.
  • 44
   22
   222
   1 0
   12:29, 1 юни 2020
   Те пумите не знаят какви са българи или турци нито турците нито българите ги искат

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини