От х:

Днес в x:

За ЧРД на Гришо: Клип показва първите му стъпки на корта до световния тенис

Изображение 1 от 3

    Коронавирус пандемията промени ежедневието на всички ни, в това число и на спортистите. До настъпването на по-добри времена, нека си припомним някои факти от началото на кариерата на най-добрия ни тенисист Григор Димитров.

    Погледът към миналото му е точно на 16 май, на рождения ден на знаметия хасковли. По този повод, от Регионалния исторически музей в Хасково са направили видеоклип, показващ възхода на известния хасковлия – от първите стъпки на тенис корта до изкачването му до №3 в световната ранглиста.

    Част от снимките за клипа са от архива на вестник „Новинар юг” от периода 2004 – 2006 година, каза главният уредник на отдел „Нова история” в хасковския музей Милен Вълчев, който е бивш спортен репортер в бившата медия. Той е и автор на част от снимките, използвани са и кадри на Ники Матанов и Калина Николова.

    Идеята за сглобяване на видеото дойде в момента, в който не може да гледаме Гришо на корта, заради пандемията, а и да си спомним откъде тръгна той към големия тенис и да се гордеем, че сме хасковлии с това, че в Хасково е роден такъв спортист, каза Милен Вълчев.

    Оформлението на клипчето е дело на Антония Димитрова – PR на хасковския музей.

    „Честит рожден ден! Бъди здрав и ни радвай с все по-големи успехи на корта!”, пожелаха от Регионалния исторически музей в Хасково.

    От хасковския музей уточниха, че клипчето за рождения ден на Гришо е част от новата рубрика на културната институция – „История в минута”. Идеята е в рамките на 2-3 минути да бъдат представени интересни събития или личности и бъде показан приноса им за Хасково и региона.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ха
      хасковлия
      11 -23
      17:25, 16 май 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ха
        Хасковец
        8 -15
        19:22, 16 май 2020
        И кой са тия ВЕЛИКИ спортисти,че нещо не се сещам! Виж коментара
      • Им
        Имаше статия в РИА Новости
        1 -9
        00:40, 17 май 2020
        за Любовниците на Маша Шарапова ... Тя ги е сменил... Виж коментара
    • 2
      Щю
      ЩЮЛПНАГЕЛ
      6 -7
      18:46, 16 май 2020
      Хасковлийски нали усещаш че тия лица споменати в репортажа са гъзомийници в едната ръка държат ИБРИКЯ а в другата ХАВЛИЯТА и бършат ли бършат до умопомрачение--- то това си е наша българска черта
    • 3
      Ха
      хасковлия
      8 0
      20:03, 16 май 2020
      до хасковец-това показва,че не обичаш да четеш,или си от близко село.
      Поне за Антонио Кръстев попитай ГУГЪЛЧО.
      Повече не ти трябва
    • 4
      Не
      Не така
      3 0
      09:54, 17 май 2020
      Тук отоново проличава завистливият характер на хасковлията. Навремето по същия начин той е завиждал и н други изтъкнати спортисти, защото не обича успелите. Що не казвате нищо за Димо Костов, Живко Вангелов, Ваня Дерменджиева. И защо нито един от споменаните тук и от Вас не иска да се върне в Хасково, а някои от тях и да чуят за Хасково. Може би защото знаят, че тук има едни хорица затънали в завистта, свикнали единствено да се оплакват и плюят по другите.
      • Ам
        АмериканскиХойКосмат
        0 -2
        12:10, 17 май 2020
        Тва че чукаш левчета
        не значи че си добър Спортист :))
        ...
        Добрия спортист се измерва с Олимпийски , Световни медали , Световни рекорди , и Големи Шлемове
        ... И слава Богу , тая Черна Вдовица Майка България е раждала такива :))
    • 5
      Зд
      здрав да си!
      7 -2
      12:01, 17 май 2020
      Жив и здрав да е Григор Димитров! Има хора дори в България, които не знаят, че има град Хасково. А това момче го направи известно дори в чужбина.
      Всички завистници, които му търсите кусури на Григор, сега си пийте евтината биричка и гледайте да не се задавите от злост! Не е градивно качество, вярвайте, въпреки че е характерна черта за средностатистическия българин.
    Последни новини