От х:

Днес в x:

Започна раздаването на продукти по училищните схеми в хасковските школа

    В две от големите училища в Хасково-СУ “В.Левски“ и ОУ “Христо Смирненски“ днес започна раздаването на продуктите по схемата “Училищно мляко“, които не са получени от децата във времето, в което те са извън класните стаи. И в двете учебни заведения няма плодове, които са по  другата подпомагаща схема „Училищен плод“, заради отказ на доставчика от договора с Държавен фонд „Земеделие“.

    И в двете училища се раздава 450 гр. пакетиран кашкавал с дата на  годност до края на август.

    Във „Васил Левски“ по декларираните от родителите заявки очакват за продукта да дойдат около 250 души.

    До обяд 80% от кашкавалът там вече беше прибран от родителите на децата, на които им се полага храната –от подготвителна група до 4-ти клас. По решение на Обществения съвет, Училищното настоятелство и ръководството на учебното заведение част от отказаните продукти се раздават на учениците в по-горен клас, чиито родители са безработни в момента.

    Организацията по раздаването на храната беше много стегната. При дезинфекция още на входа на двора и с маски и ръкавици родителите бяха допускани до осемте пункта, позиционирани навън. Като партньори на школото се включиха и кметовете от три села-Гарваново, Въгларово и Брягово. Те дойдоха още рано сутринта на място, за да вземат полагащото се за децата от тяхното населено място, които учат  в това училище в град.

    „Предадени са им по две опаковки кашкавал на дете. Втората опаковка е от излищъците“, обясни директорката на училището Милена Михайлова. Екипът й ще е на линия за раздаването на храната днес до 18 часа.

    Една от първите, дошли да приберат храната беше баба на четвъртокласник. Жената сподели, че е доволна от вида на кашкавала в опаковката и издаде, че внучето й обича и кашкавал пане и принцеси с кашкавал, които още днес ще му приготви. Сподели, че детето учи онлайн, справя се добре, но вече казва, че съучениците и учителките много му липсват.

    На разположение в училището са и двама служители от Горското, които при нужда ще занесат продукта на адреса на детето.

    Малко по-мудно вървеше раздаването на млечния продукт в училище „Христо Смирненски“ до обяд днес. Там организацията е на два пункта, които са на двата входа на училището, по часови график за всеки клас.

    Ако днес заявените продукти не бъдат прибрани, същата организация е създадена и за 7-ми май, уточни директорът Венко Точевски.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ро
      Родител
      5 -4
      16:55, 5 май 2020
      Не се подигравайте с хората!
      • 11
        11111
        3 -2
        20:02, 5 май 2020
        по 15 грама на ден кашкавал...да...военно положение и дажба...с ваксини само имунитет не се придобива ...трябва и храна...е пък за някои и -мазнинка...те си знаят...
    • 2
      Пе
      Петър
      4 -2
      22:59, 5 май 2020
      До 11111 а студена биричка да не би да искаш? И нея е длъжно школото да ти предостави. Не благодарник!
    Последни новини