От х:

Днес в x:

"Приказка за силата" разказа Даниел Русев, който с топлота и нежност рисува Хасково

    Поредната "Приказка за силата" днес разказва живописецът, който с много топлота и нежност рисува Хасково. Даниел Русев се включва в инициативата на община Хасково с едни от емблематичните си картини, които без думи говорят "Хасково обичам те", съобщиха от общинската администрация.

    Днес Даниел Русев написа: 

    „Благодаря на Славян Костов за предизвикателството.

    Моята "приказка" ще е кратка, предпочитам да ви я покажа, а не да я разкажа, защото желая работите, които споделям с вас, сами да говорят за мен и таланта, който надявам се нося в сърцето и душата си. Много хора срещнах по пътя, които ми помогнаха и изградиха в мен усета за творчество, подадоха ми ръка в трудни моменти и повярваха, че има място и за мен в света на изкуството. В каквото и положение да се намирате, ако вие сте здрави, ако вашите близки също са добре, трябва да знаете, че вие имате най-голямото богатство на света, защото в днешно време да си здрав е, повярвайте, най-големият късмет и дар от Бог.

    Често повтарям на своите ученици, че преди нещата да станат, така както искат, те трябва да се научат да мечтаят и колкото по-смело е желанието им, толкова по-широк и светъл ще е пътят пред тях.

    Пожелавам на всички жители на град Хасково да имат все повече моменти на радост и усмивки, да знаят, че след всяка буря, колкото и голяма да е тя, идва слънце, и да не спират да вярват в себе си. Нека повече хора имат късметът, макар и да е с цената на много труд, да напишат своята красива и уникална история.

    Предизвиквам една жена, която няма нужда от представяне. Ели Видева, ти си!“

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ча
      Чачев
      4 -9
      18:31, 4 май 2020
      Алооо, точно в тоя момент светът не се върти около... Виж коментара
      • Въпреки
        Розово Шекерената Истанбулска мъгла дето я пуска Босфор ТВ и слугинажните медии
        .....
        На Всички е ясно че Силата е в Белените и Небелените Членове на Боци Маймуната Пророка му Доган и тяхната шайка от мутри и бейове
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      7 -3
      18:50, 4 май 2020
      Чачев допущаш ли че има някакъв смисъл изобщо да живееш?
      • Ча
        Чачев
        3 -6
        22:44, 4 май 2020
        Господине, много по голям смисъл има да си лекар, инженир, физик, математик и да се занимаващ с решаването на реални проблеми , отколкото да си треторазряден артист, художник или футболист или с една дума- никому ненужен пълнеж.
      • Ча
        Чачев
        3 -5
        22:49, 4 май 2020
        Аз живея в Хасково над 60 г и чак сега разбирам , че ти съществуваш. Така че по скромно го раздавай. Не си това, за което се мислиш.
      • Ян
        Янко Митев
        3 -2
        09:54, 5 май 2020
        Чачев всички са нужни.Това че не ме познаваш означава че живееш в пълна карантина 60 години.Означава че не се интересуваш от света около себе си. Че не се интересуваш от света на децата си.Че на гроба ти ще пише годините но няма да пише че си живял. И недей като прост гербаджия противопоставя едни срещу други.Всеки има мисия в този живот! А ти май си непотребен.
      • Ха
        Хасковлия
        2 -2
        10:58, 5 май 2020
        Чачев, излагаш се. Кой не познава градския идиот- Янко!?
        Иначе си абсолютно прав, че това са анимационни герои...потребни са единствено на себе си и на първенютата, които си пазаруват интелект, като се впрягат на такива.
        Като чуя професия-поетеса или художничка и повръщам...луди лелки от Коручешме или Тенево, гримирани като квазимодо, говорещи на висок глас и прости като тиква-гъдулка.
        А иначе художничето кво да прави и той се бори за некой лев...да го признаят, да му ахкат и охкат.
        ....суета на суетите, всичко е суета. Каквото е било, това и ще бъде.
    • 3
      С.
      С.К.
      7 -1
      22:53, 4 май 2020
      До Чачев! Спешно.........Сладур, мамин! Като ходиш в Италия, Испания, Русия, Англия, Гърция навярно ти прави впечатление, че навсякъде има една вечна мярка за ценност наречена ИЗКУСТВО. Обаче ти си от онези Ганьовци, с целулитни, рунтави задници изпитващи блаженство да ги забърсват три пъти на ден със запасената от кауфландските борби двупластова тоалетна хартия. Трипластовата не е за тебе. Друго си е двупластовата сгъната на 4. Така, че вкарай дъртата дупара в напАльонките и се огащи до шията. Понеже виждам, че те дразнят хората на изкуството и влизаш и пишеш редовно с различни прикрити фамилни имена, ти повтарям и тук какво ти пожелах миналия път.

      -Пожелавам ви никога да не чуете ПЕСЕН или каквато и да е МУЗИКА
      -Пожелавам ви никога да не изгледате нито един ФИЛМ...Или театрална постановка.
      -Пожелавам ви никога да не видите танцуващи хора, както и вие никога да не танцувате.
      -Пожелавам ви никога да не прочетете нито една КНИГА, разказ, стих.
      -Пожелавам ви никога да не бъдете фотографирани, никога да не видите нито една снимка.
      -Пожелавам ви никога да не видите каквато и да е картина
      -Пожелавам ви никога да не видите и участвате в какъвто и да е СПОРТ.

      Сигурен съм, че само като си го представиш и ти идва сам да се гилотинираш... 3 пъти...за щастие на останалия свят! Но когато останете без изкуство, култура и спорт...вие сте загубени. Така, че ценете тези, които ви го предоставят. Амин!
      безплатно!
      • Ха
        Хасковлия
        1 -2
        11:06, 5 май 2020
        Пълни глупости и ляво-либерална риторика.
        Изкуството никога не е било "вечна мярка". То се налага като мярка по времето на ренесанса....отпреди примерно 300-400г. До тогава никой не говори за изкуство по начина, по който се говори сега...
        Театралните представления например са били нещо като молитвени преживявания в древна Елада. Музиката и въобще изкуствата също...били са по-скоро езически ритуали. Те така и тръгват, като начин на изобразяване на невидимия /с очите/ свят.
        Най-близък аналог са молитвените събирания в днешно време.
        Ама тъпаци като тебе много обичат генерализацията "вечна мярка" глупости...алооууу гениалния творец от Хасково....ти да не мислиш, че си във Виена или Милано
        И моля без джендърски опорки…сладур, мамин....
    • 4
      Йа
      Йайай
      2 -6
      04:16, 5 май 2020
      Аз живея във хасково да ви го нач.у.к.а.м на хаско... Виж коментара
    • 5
      За
      забележка
      1 -1
      12:24, 5 май 2020
      Творецът е истински оценен едва след като се пресели във "вечните ловни полета". Така , че за сега не очаквай да те признаят младо, наперено, пълно с ентусиазъм художниче.
    Последни новини