От х:

Днес в x:

26 °C

"Приказка за силата" разказа Даниел Русев, който с топлота и нежност рисува Хасково

  Поредната "Приказка за силата" днес разказва живописецът, който с много топлота и нежност рисува Хасково. Даниел Русев се включва в инициативата на община Хасково с едни от емблематичните си картини, които без думи говорят "Хасково обичам те", съобщиха от общинската администрация.

  Днес Даниел Русев написа: 

  „Благодаря на Славян Костов за предизвикателството.

  Моята "приказка" ще е кратка, предпочитам да ви я покажа, а не да я разкажа, защото желая работите, които споделям с вас, сами да говорят за мен и таланта, който надявам се нося в сърцето и душата си. Много хора срещнах по пътя, които ми помогнаха и изградиха в мен усета за творчество, подадоха ми ръка в трудни моменти и повярваха, че има място и за мен в света на изкуството. В каквото и положение да се намирате, ако вие сте здрави, ако вашите близки също са добре, трябва да знаете, че вие имате най-голямото богатство на света, защото в днешно време да си здрав е, повярвайте, най-големият късмет и дар от Бог.

  Често повтарям на своите ученици, че преди нещата да станат, така както искат, те трябва да се научат да мечтаят и колкото по-смело е желанието им, толкова по-широк и светъл ще е пътят пред тях.

  Пожелавам на всички жители на град Хасково да имат все повече моменти на радост и усмивки, да знаят, че след всяка буря, колкото и голяма да е тя, идва слънце, и да не спират да вярват в себе си. Нека повече хора имат късметът, макар и да е с цената на много труд, да напишат своята красива и уникална история.

  Предизвиквам една жена, която няма нужда от представяне. Ели Видева, ти си!“

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ча
   Чачев
   4 -9
   18:31, 4 май 2020
   Алооо, точно в тоя момент светът не се върти около... Виж коментара
   • Въпреки
    Розово Шекерената Истанбулска мъгла дето я пуска Босфор ТВ и слугинажните медии
    .....
    На Всички е ясно че Силата е в Белените и Небелените Членове на Боци Маймуната Пророка му Доган и тяхната шайка от мутри и бейове
  • 2
   Ян
   Янко Митев
   7 -3
   18:50, 4 май 2020
   Чачев допущаш ли че има някакъв смисъл изобщо да живееш?
   • Ча
    Чачев
    3 -6
    22:44, 4 май 2020
    Господине, много по голям смисъл има да си лекар, инженир, физик, математик и да се занимаващ с решаването на реални проблеми , отколкото да си треторазряден артист, художник или футболист или с една дума- никому ненужен пълнеж.
   • Ча
    Чачев
    3 -5
    22:49, 4 май 2020
    Аз живея в Хасково над 60 г и чак сега разбирам , че ти съществуваш. Така че по скромно го раздавай. Не си това, за което се мислиш.
   • Ян
    Янко Митев
    3 -2
    09:54, 5 май 2020
    Чачев всички са нужни.Това че не ме познаваш означава че живееш в пълна карантина 60 години.Означава че не се интересуваш от света около себе си. Че не се интересуваш от света на децата си.Че на гроба ти ще пише годините но няма да пише че си живял. И недей като прост гербаджия противопоставя едни срещу други.Всеки има мисия в този живот! А ти май си непотребен.
   • Ха
    Хасковлия
    2 -2
    10:58, 5 май 2020
    Чачев, излагаш се. Кой не познава градския идиот- Янко!?
    Иначе си абсолютно прав, че това са анимационни герои...потребни са единствено на себе си и на първенютата, които си пазаруват интелект, като се впрягат на такива.
    Като чуя професия-поетеса или художничка и повръщам...луди лелки от Коручешме или Тенево, гримирани като квазимодо, говорещи на висок глас и прости като тиква-гъдулка.
    А иначе художничето кво да прави и той се бори за некой лев...да го признаят, да му ахкат и охкат.
    ....суета на суетите, всичко е суета. Каквото е било, това и ще бъде.
  • 3
   С.
   С.К.
   7 -1
   22:53, 4 май 2020
   До Чачев! Спешно.........Сладур, мамин! Като ходиш в Италия, Испания, Русия, Англия, Гърция навярно ти прави впечатление, че навсякъде има една вечна мярка за ценност наречена ИЗКУСТВО. Обаче ти си от онези Ганьовци, с целулитни, рунтави задници изпитващи блаженство да ги забърсват три пъти на ден със запасената от кауфландските борби двупластова тоалетна хартия. Трипластовата не е за тебе. Друго си е двупластовата сгъната на 4. Така, че вкарай дъртата дупара в напАльонките и се огащи до шията. Понеже виждам, че те дразнят хората на изкуството и влизаш и пишеш редовно с различни прикрити фамилни имена, ти повтарям и тук какво ти пожелах миналия път.

   -Пожелавам ви никога да не чуете ПЕСЕН или каквато и да е МУЗИКА
   -Пожелавам ви никога да не изгледате нито един ФИЛМ...Или театрална постановка.
   -Пожелавам ви никога да не видите танцуващи хора, както и вие никога да не танцувате.
   -Пожелавам ви никога да не прочетете нито една КНИГА, разказ, стих.
   -Пожелавам ви никога да не бъдете фотографирани, никога да не видите нито една снимка.
   -Пожелавам ви никога да не видите каквато и да е картина
   -Пожелавам ви никога да не видите и участвате в какъвто и да е СПОРТ.

   Сигурен съм, че само като си го представиш и ти идва сам да се гилотинираш... 3 пъти...за щастие на останалия свят! Но когато останете без изкуство, култура и спорт...вие сте загубени. Така, че ценете тези, които ви го предоставят. Амин!
   безплатно!
   • Ха
    Хасковлия
    1 -2
    11:06, 5 май 2020
    Пълни глупости и ляво-либерална риторика.
    Изкуството никога не е било "вечна мярка". То се налага като мярка по времето на ренесанса....отпреди примерно 300-400г. До тогава никой не говори за изкуство по начина, по който се говори сега...
    Театралните представления например са били нещо като молитвени преживявания в древна Елада. Музиката и въобще изкуствата също...били са по-скоро езически ритуали. Те така и тръгват, като начин на изобразяване на невидимия /с очите/ свят.
    Най-близък аналог са молитвените събирания в днешно време.
    Ама тъпаци като тебе много обичат генерализацията "вечна мярка" глупости...алооууу гениалния творец от Хасково....ти да не мислиш, че си във Виена или Милано
    И моля без джендърски опорки…сладур, мамин....
  • 4
   Йа
   Йайай
   2 -6
   04:16, 5 май 2020
   Аз живея във хасково да ви го нач.у.к.а.м на хаско... Виж коментара
  • 5
   За
   забележка
   1 -1
   12:24, 5 май 2020
   Творецът е истински оценен едва след като се пресели във "вечните ловни полета". Така , че за сега не очаквай да те признаят младо, наперено, пълно с ентусиазъм художниче.

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  24 сеп 2020
  Последни новини