От х:

Днес в x:

26 °C

"Приказка за силата" разказа Даниел Русев, който с топлота и нежност рисува Хасково

  Поредната "Приказка за силата" днес разказва живописецът, който с много топлота и нежност рисува Хасково. Даниел Русев се включва в инициативата на община Хасково с едни от емблематичните си картини, които без думи говорят "Хасково обичам те", съобщиха от общинската администрация.

  Днес Даниел Русев написа: 

  „Благодаря на Славян Костов за предизвикателството.

  Моята "приказка" ще е кратка, предпочитам да ви я покажа, а не да я разкажа, защото желая работите, които споделям с вас, сами да говорят за мен и таланта, който надявам се нося в сърцето и душата си. Много хора срещнах по пътя, които ми помогнаха и изградиха в мен усета за творчество, подадоха ми ръка в трудни моменти и повярваха, че има място и за мен в света на изкуството. В каквото и положение да се намирате, ако вие сте здрави, ако вашите близки също са добре, трябва да знаете, че вие имате най-голямото богатство на света, защото в днешно време да си здрав е, повярвайте, най-големият късмет и дар от Бог.

  Често повтарям на своите ученици, че преди нещата да станат, така както искат, те трябва да се научат да мечтаят и колкото по-смело е желанието им, толкова по-широк и светъл ще е пътят пред тях.

  Пожелавам на всички жители на град Хасково да имат все повече моменти на радост и усмивки, да знаят, че след всяка буря, колкото и голяма да е тя, идва слънце, и да не спират да вярват в себе си. Нека повече хора имат късметът, макар и да е с цената на много труд, да напишат своята красива и уникална история.

  Предизвиквам една жена, която няма нужда от представяне. Ели Видева, ти си!“

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ча
   Чачев
   4 -9
   18:31, 4 май 2020
   Алооо, точно в тоя момент светът не се върти около... Виж коментара
   • Въпреки
    Розово Шекерената Истанбулска мъгла дето я пуска Босфор ТВ и слугинажните медии
    .....
    На Всички е ясно че Силата е в Белените и Небелените Членове на Боци Маймуната Пророка му Доган и тяхната шайка от мутри и бейове
  • 2
   Ян
   Янко Митев
   7 -3
   18:50, 4 май 2020
   Чачев допущаш ли че има някакъв смисъл изобщо да живееш?
   • Ча
    Чачев
    3 -6
    22:44, 4 май 2020
    Господине, много по голям смисъл има да си лекар, инженир, физик, математик и да се занимаващ с решаването на реални проблеми , отколкото да си треторазряден артист, художник или футболист или с една дума- никому ненужен пълнеж.
   • Ча
    Чачев
    3 -5
    22:49, 4 май 2020
    Аз живея в Хасково над 60 г и чак сега разбирам , че ти съществуваш. Така че по скромно го раздавай. Не си това, за което се мислиш.
   • Ян
    Янко Митев
    3 -2
    09:54, 5 май 2020
    Чачев всички са нужни.Това че не ме познаваш означава че живееш в пълна карантина 60 години.Означава че не се интересуваш от света около себе си. Че не се интересуваш от света на децата си.Че на гроба ти ще пише годините но няма да пише че си живял. И недей като прост гербаджия противопоставя едни срещу други.Всеки има мисия в този живот! А ти май си непотребен.
   • Ха
    Хасковлия
    2 -2
    10:58, 5 май 2020
    Чачев, излагаш се. Кой не познава градския идиот- Янко!?
    Иначе си абсолютно прав, че това са анимационни герои...потребни са единствено на себе си и на първенютата, които си пазаруват интелект, като се впрягат на такива.
    Като чуя професия-поетеса или художничка и повръщам...луди лелки от Коручешме или Тенево, гримирани като квазимодо, говорещи на висок глас и прости като тиква-гъдулка.
    А иначе художничето кво да прави и той се бори за некой лев...да го признаят, да му ахкат и охкат.
    ....суета на суетите, всичко е суета. Каквото е било, това и ще бъде.
  • 3
   С.
   С.К.
   7 -1
   22:53, 4 май 2020
   До Чачев! Спешно.........Сладур, мамин! Като ходиш в Италия, Испания, Русия, Англия, Гърция навярно ти прави впечатление, че навсякъде има една вечна мярка за ценност наречена ИЗКУСТВО. Обаче ти си от онези Ганьовци, с целулитни, рунтави задници изпитващи блаженство да ги забърсват три пъти на ден със запасената от кауфландските борби двупластова тоалетна хартия. Трипластовата не е за тебе. Друго си е двупластовата сгъната на 4. Така, че вкарай дъртата дупара в напАльонките и се огащи до шията. Понеже виждам, че те дразнят хората на изкуството и влизаш и пишеш редовно с различни прикрити фамилни имена, ти повтарям и тук какво ти пожелах миналия път.

   -Пожелавам ви никога да не чуете ПЕСЕН или каквато и да е МУЗИКА
   -Пожелавам ви никога да не изгледате нито един ФИЛМ...Или театрална постановка.
   -Пожелавам ви никога да не видите танцуващи хора, както и вие никога да не танцувате.
   -Пожелавам ви никога да не прочетете нито една КНИГА, разказ, стих.
   -Пожелавам ви никога да не бъдете фотографирани, никога да не видите нито една снимка.
   -Пожелавам ви никога да не видите каквато и да е картина
   -Пожелавам ви никога да не видите и участвате в какъвто и да е СПОРТ.

   Сигурен съм, че само като си го представиш и ти идва сам да се гилотинираш... 3 пъти...за щастие на останалия свят! Но когато останете без изкуство, култура и спорт...вие сте загубени. Така, че ценете тези, които ви го предоставят. Амин!
   безплатно!
   • Ха
    Хасковлия
    1 -2
    11:06, 5 май 2020
    Пълни глупости и ляво-либерална риторика.
    Изкуството никога не е било "вечна мярка". То се налага като мярка по времето на ренесанса....отпреди примерно 300-400г. До тогава никой не говори за изкуство по начина, по който се говори сега...
    Театралните представления например са били нещо като молитвени преживявания в древна Елада. Музиката и въобще изкуствата също...били са по-скоро езически ритуали. Те така и тръгват, като начин на изобразяване на невидимия /с очите/ свят.
    Най-близък аналог са молитвените събирания в днешно време.
    Ама тъпаци като тебе много обичат генерализацията "вечна мярка" глупости...алооууу гениалния творец от Хасково....ти да не мислиш, че си във Виена или Милано
    И моля без джендърски опорки…сладур, мамин....
  • 4
   Йа
   Йайай
   2 -6
   04:16, 5 май 2020
   Аз живея във хасково да ви го нач.у.к.а.м на хаско... Виж коментара
  • 5
   За
   забележка
   1 -1
   12:24, 5 май 2020
   Творецът е истински оценен едва след като се пресели във "вечните ловни полета". Така , че за сега не очаквай да те признаят младо, наперено, пълно с ентусиазъм художниче.

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020
  Последни новини