От х:

Днес в x:

Борисов за завърналите се от Холандия в Хасково: Престъпление е да разнасяш зараза

„Престъпление е да разнасяш зараза”. Така премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията с двете жени от община Хасково, завърнали се с коронавирус от Нидерландия. Те пристигнали на 1 май на летеще София и се прибрали до дома си с такси. Станало ясно, че те са били диагностицирани с коронавирусна инфекция с PCR тестове в Холандия. Въпреки предупрежденията на нидерландските медицински власти, двете жени са предприели пътуване и са се завърнали в България.

„Това, че сме ги прибрали не е грешно. Грешно е, че на границата не са казали, така както имаме и други случаи – да ги карантинират, да ги прибереме, да ги лекуваме. Те са българи”, заяви Борисов.

Той коментира, че в пандемията всички панически бягат да се приберат в България. „Да се лекуват в България, защото се оказа, че само в България като кихнеш, веднага идва доктор, а в другите държави се записваш за преглед за след два месеца – в Германия, в Австрия”, заяви премиерът. Той беше категоричен, че е лъжа твърдението, че българската здравна система не е сигурна. „Тя е и финансирана добре”, каза още Борисов.   

Същия ден, на 1 май, но с друг полет от Холандия са се завърнали още двама души от Хасковско – семейство от димитровградското село Воден. Те обаче преди полета уведомили личния си лекар, че са се почувствали зле и се прибират в родината си. Те са били посрещнати на летището в България и са хоспитализирани в здравно заведение в София, където изследванията с бързи тестове показали наличие на Covid-19.   

Facebook коментари

Коментари в сайта (38)

  • 1
    Ща
    Щази
    23 -67
    14:03, 3 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Bb
      BB
      31 -22
      17:06, 3 май 2020
      Българинът не обича, когато някой му се кара или му дава акъл! По време на комунизма, го лъжеха, че е най-умният, най-кадърният,а бе въобще най-добрият! Всички останали с изключение на руснакът(до някъде) , бяха най-лошите. Българинът може да е беден но е най най! След комунизма, пак си остана беден, но вече нямаше кой да му чеше егото и да го възхвалява! Оказа се че не е най най! И тогава българинът се озлуби, срещу всеки и всичко! Той мрази, турци, ц*****, арменци, евреи, той мрази даже, съседа си който също е българин!?! Но в природата, няма изключение, нито в съдбата! АКО НЕ ДАДЕШ, НЯМА КАК ДА ВЗЕМЕШ! Омразата не е градивна сила, тя е саморазрушителна, всичко става на този свят само и единствено с любов!
    • Ha
      Haskovo
      13 -3
      12:08, 4 май 2020
      Три въпроса към Борисов:
      1)Защо вече втори месец,в аптечната мрежа няма "Аналгин-Хинин"
      2)Защо продължават да влизат в България болни хора?
      3)Кога ще си подаде оставката - мисля че достатъчно се изложи и накраде?
  • 2
    Хи
    Химена
    40 -74
    14:06, 3 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ан
      Анатол
      55 -12
      14:18, 3 май 2020
      Абе, то в Германия и хората пищеши по сайтове не са такива двуизмерни индивиди като теб, ама какво да се прави - Германия си е Германия!
    • Хи
      Химена
      24 -9
      19:24, 3 май 2020
      Какво е двуизмерен индивид ? Кой каза , че в германия нямало кой да лекува хората? Болници има навсякъде , спешната помощ е безплатна. В България съм се нагледал на ужаси по така наречените болници. Единствената държава , в която здравната и пенсионната система работят срещу хората.
  • 3
    Kr
    Krum
    33 -32
    14:30, 3 май 2020
    По-малко престъпление ли е от един грип да създаваш световна криза и паника?
  • 4
    Ха
    хасковлия-англичанин
    75 -7
    14:33, 3 май 2020
    Аз на писачите тук ли да вярвам или на това което виждам в Англия.Когато се обадиш на джипито ти дава час след около месец.За да достигнеш по Каса до специалист са ти нужни поне два месеца,а за планова операция половин година.Ако платиш естествено става веднага.Така,че мрънкачите тук си нямат представа каква достъпна здравна система има в България.И това разбира се е за сметка на заплащането на лекарите,но това е друг въпрос.
    • On
      One Euro Man
      27 -19
      14:48, 3 май 2020
      Да, така е, но в общия случай. В условията на пандемия важат други правила и алгоритми. Обади се на джипито си и му опиши грипоподобни оплаквания. После сподели тук впечатленията си.
    • Съ
      Съгласен съм
      28 -1
      17:43, 3 май 2020
      Докторе,нека да ви увеличат заплатите,но не за сметка на качеството на лечение,а като се спрат злоупотребите в здравеопазването.Например:Като се наказват жестоко такива "аномалии" различните болниците да купуват едно и също лекарство на цени от 100лв. до 700лв!!?? Найс а?
    • Какво правиш в Англия тогава ?"Умник".
    • Бг
      бг пациент до One Euro Man
      5 -1
      10:03, 4 май 2020
      В Англия, а и навсякъде по света, пък изобщо не можеш да се обадиш на джипито си, говориш само със сестрите от рецепция и то да запазиш час. Тук сульо и пульо злоупотребява с лекарите си по телефона - днес кога си на работа? утре кога си на работа?; - днес ще дойда! днес няма да дойда! - само да питам...!; ... - и това по сто пъти на ден, телефонен тормоз за глупости. Да, сега с грипоподобни симптоми получаваш консултация по телефона (безплатно!). На мен личната ми лекарка подробно ми обясни какво, кога, как да взема и какво поведение да имам впоследствие.
  • 5
    11
    11111
    34 -8
    14:45, 3 май 2020
    без коментар...няма какво да се коментира след като карантината е малко -бременна...за неспазилите тук домашната карантина...съд и глоба...за влизащи и съзнателно не уведомяващи властите заразоносители...ами искали да се лекуват тук ...защото НИЕ и т.н....пазиме си електората...да му мисли д-р Гелов и местните жители...да видим дали ще им повдигнат обвинения...другите двама ги предупредили и ги прибрали вболница...а останалите от самолета ...в автобуси и в хотл 14 дена...но едва ли ...и Арената с русенските легла...
    • За
      За циганите
      38 -2
      20:06, 3 май 2020
      Циганите , където и да отидат не се интегрират , крадат, точат социални фондове и не си плащат здравни осигуровки.В Нидерландия , когато са с подобен статус не могат да си платят лечението и тогава бягат към България.Това е истината.
  • 6
    11 години,не е престъпление,нали?
    • За
      За аз съм ПРОСТ
      8 -5
      20:08, 3 май 2020
      За аз съм ПРОСТ и 111 години управление с кражби и лъжи няма да са престъпление.
  • 7
    Дд
    дд
    23 -29
    15:07, 3 май 2020
    Борисов да говори за престъления точно!!! Баце Тръ... Виж коментара
    • Dd
      dd
      11 -18
      17:51, 3 май 2020
      Т.е. имаме поне 12 човека,които обичат Бойко да ги... Виж коментара
  • 8
    Са
    санчо панса
    66 -3
    15:15, 3 май 2020
    нека си дойдат да се лекуват тук,няма лошо .Колкото и да се е скапало здравеопазването тук и корумпирали докторите,все пак е може би по-добро от горепосочените страни.Няма спор.Но да си пристигнат болни,да скрият от околните и да ги заразяват без да им пука колко животи могат да отнемат по този начин аз бих определил като опит за убийство/или убйство,не дай си Боже/.Да ги излекуват,но после-на съд .Това са изроди.За пандиза.
  • 9
    Ев
    Евертъна
    6 -23
    15:46, 3 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ли
      Ливърпула
      14 -4
      18:25, 3 май 2020
      Много си гнусен ве!!!Ебаси гадняра.Що си толко мазен идиот
  • 10
    Ло
    локомотива
    39 -5
    15:51, 3 май 2020
    По принцип баце ми е противен,но тука съм напълно съгласен с него.Тези безотговорни твари ще запалят целия район,ако може да ги лекуват през пръсти та да се намали популацията им.
    • Ев
      Евертъна
      5 -19
      15:58, 3 май 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Тр
      Тринити
      10 -4
      18:45, 3 май 2020
      Ей,плужек!
  • 11
    Гн
    Гневен
    48 -2
    16:08, 3 май 2020
    Толкова безотговорни. Без думи. Всички да се поставят под карантина още на летището. Ясни условия а те да решат дали да се върнат в Бг. Как може да знаеш че си заразен и спокойно да се качиш в такси и да се прибереш. Малоумници.
    • За
      За заразен ******* , карантина ?
      13 -2
      20:12, 3 май 2020
      За заразен ******* , не само карантина , но и малко кютек.
      Друго поведение спрямо тях , не помага.
  • 12
    Мл
    Младок
    17 -16
    17:12, 3 май 2020
    Тулупи сте и тулупи ще си останетр.За мисирките няма да коментирам.Абсолютно порнографски винаги се казва "наши зрители питат",после защо сме 111 място в света по Свобода на словото.
    Тулупи сте,защото едни 80 % на всички избори в които е необходимо да извървиш 50 метра,за да подадеш гласа си,но няма и няма.
    Не им се гласува.
    На други им са сладки паричките - 50 лева бонус.
    Я ги изпият,я ги изядат,после ги изсират и пак замърсяват.
    Честито българи заслужавате си управниците и справянето с всяка една предстояща,преходма и настояща криза.
    Наздраве и вдигайте бирата с фъстъците,осигурена с жалките 50 лева,подкупили Вашият избор за бъдещето на нацията.
  • 13
    По
    Порчо
    25 -9
    17:25, 3 май 2020
    А не е престъпление 30 години и най-вече последните 10 да рушиш и точиш здравната система! Да прилапаш два милиарда от Здравната каса! Да толерираш и обгрижваш прослойка от пътвобитни хора, които лъжат повече дори от теб! Да не подсигуриш надеждни тестове и задължителна карантина на пристигащите от огнища със зараза!
    Ама нали все другите трябва да са виновни. Сал един Той, Шибанякът, невинен, като детска сълза! Хайде Мола Ве!
    • Не
      Невинна мутра няма
      13 -7
      20:14, 3 май 2020
      Невинна мутра няма, особено когато има власт.Лубут му е майката.
  • 14
    Еж
    ежко
    19 -3
    19:15, 3 май 2020
    Като е престъпление г-н.Борисов,приложете закона.Наслушахме се на празни приказки.
    • Не
      Не може да отговори
      16 -3
      20:20, 3 май 2020
      Бацето , е скаран със закона.Каквото му е в разбърканата главичка , това иска да става покрай него.Бог дано да го вразуми!
  • 15
    Ив
    Иво
    15 -3
    20:24, 3 май 2020
    Дезинфекция за всички подчовеци със съответните препарати! Рицинът е най-доброто решение за тази популация - мърша!.....
  • 16
    §
    §
    14 -5
    20:40, 3 май 2020
    Както винаги******************** прехвърля отговорността върху други.
    • 11
      11111
      15 -6
      20:47, 3 май 2020
      „Мариета Петкова: Сливенската болница също пламна. Има седем заразени лекари и медицински сестри! Защо никой не повдига въпроса, защо? Защото преди месец в Инфекциозното отделение имаха две защитни облекла, от които едното ползваха лекарите на смяна и едно ползваха санитарките. С голи ръце лекарите посрещнаха болните… И това се прикриваше от РЗИ и от ръководството на болницата. А един тулуп – хвалипръцко се разхождаше из България, ходеше на лов в едно ловно имение, караше се на тракторист и не спазваше никакви мерки...“
  • 17
    Ко
    Ковко
    11 -4
    21:57, 3 май 2020
    Да , здравната система е финансирана добре, но източване още по добре - е само за последните 30 години
  • 18
    Га
    гарваново
    3 0
    14:30, 4 май 2020
    И в село Гарваново има завърнали се от Нидерландия, при това болни роми .
    • 12
      123
      2 0
      22:33, 4 май 2020
      Нямаш дупе да напишеш ц***** ли?
Последни новини