От х:

Днес в x:

23 °C

12 проби за коронавирус в Хасковско, изследват 8 пасажери от Нидерландия

За изминалото денонощие няма доказани нови случаи на регистрирани с Covid-19 на територията на област Хасково, съобщиха от Областния кризисен щаб.

През днешния ден са взети 12 проби за наличие на коронавирусна инфекция на хора от областта. 8 от пробите са на пасажери от полета, пристигнал от Нидерландия на 1 май, в който е пътувало и семейството от община Димитровград, хоспитализирано в лечебно заведение в София. Все още няма данни за резултатите на 36-годишния мъж и 34-годишната жена, но по преценка на здравните служби, започва изследване на контактните лица. Взети са проби и на двете жени, завърнали на същата дата с друг полет от Нидерландия, за които по техни данни имат положителни PCR-тестове направени там.

По преценка на здравните служби са взети проби на още един мъж, както и дъщерята на 39-годишната жена в тежко състояние от хасковското село Криво полео, завърнала се от Нидерландия на 26 април.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Га
  Гарваново
  17 0
  19:36, 3 май 2020
  Никой нищо не обявява и коментира за болните роми, пристигнали от Нидерландия снощи в Гарваново! Защо??
  • Пл
   Пламен
   10 0
   22:15, 3 май 2020
   Това за сГарваново ако е вярно е много много лошо трябва веднага властимащите в Хасково да вземат мерки едно от хубавите села до Ха...о!??
  • 11
   111
   4 0
   23:52, 3 май 2020
   Кога са се върнали, с какво транспортно средство и сигурно ли е че са болни ?
  • До
   до 111
   3 0
   09:39, 4 май 2020
   До колкото разбрахме с такси от София.Да има болни,по принцип са били с регистрации в с.Воеводово,но там не са били допуснати,и тъй като имат къща в Гарваново са дошли...
  • Га
   гарваново
   3 0
   14:18, 4 май 2020
   Вземете СПЕШНИ МЕРКИ за с.Гарваново , ако продължава така ще пламне цялото село.
 • 2
  Ир
  Ира
  13 0
  19:39, 3 май 2020
  Само 12 проби срамота за цяла област или нарочно толкова малко проби та да има работа за повече време
 • 3
  Ив
  Иванов
  18 -2
  19:53, 3 май 2020
  Тия ц***** няма ли кой да ги озапти? Солени глоби и затвор трябва за тези, които сеят зараза!
  • 11
   11111
   3 -5
   20:38, 3 май 2020
   недей така за ...защитеният вид...
  • Га
   Газдов
   3 -1
   21:00, 3 май 2020
   По точно ******и......!
 • 4
  Пе
  Пешев
  10 0
  22:06, 3 май 2020
  Трябва още от летището да ги карат в изолатор. По 10 лв на ден порцион нищо не е. За 15 дни 150 лв. Сега повече ще похарчат да ги следят дали си стоят в къщи.
 • 5
  11
  11111
  3 0
  09:59, 4 май 2020
  В селата всеки ден се прибират работници от Нидерландия. А хората са притеснени. Междувременно учени от университета "Пърдю" разработиха модел за масово разпространение на коронавируса в самолет, демонстрирайки как един човек може да зарази всички пътници, предават световните осведомителни агенции.
 • 6
  Га
  гарваново
  4 -2
  14:08, 4 май 2020
  Кмете направи нещо! Болната ромка от Гарваново е изолирана, но тези с които е имала контакт се разхождат наляво и дясно и сеят зараза, а и селския лекар е ходил до болната.Как може!!!!! Вземете мерки!!!

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
04 авг 2020
Последни новини