От х:

Днес в x:

12 °C

Бундеслигата може да рестартира на 9 май

Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан заяви за "Билд", че сезонът във футболната Бундеслига може да рестартира още на 9 май. Кампанията беше прекратена в средата на март заради пандемията от коронавирус.

Германската футболна лига спря мачовете първоначално до 2 април, а след това продължи предпазната мярка срещу разпространението на инфекцията до 30 април.

"С използването на концепцията за двубои без публика подновяването на сезона отново е напълно възможно. Най-важното е да гарантираме, че рискът от заразяване е минимален.

Организация на мачове от 9 май ще бъде добър знак за милионите футболни привърженици, макар и трибуните на стадионите да останат празни", коментира Шпан.

В Германия вече се чуха и мнения, че не е задължително мачовете да са без публика. Такова изказа бившият национален вратар Йенс Леман, който не вижда проблем феновете да застават на 10 метра един от друг, но предложението едва ли ще бъде прието.

Лидер в шампионата е Байерн след изиграването на 24 от 34 кръга с 55 точки, като баварците имат 4 точки аванс пред Борусия Дортмунд.

В Германия има над 140 хиляди заразени с Ковид-19, а починалите са повече от 4 хиляди.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини