От х:

Днес в x:

СЗО съветва УЕФА да няма футбол още 18 месеца

Световната здравна организация (СЗО) препоръча на Европейската футболна федерация (УЕФА) да отмени всички международни футболни турнири до края на сезон 2020/2021, съобщи "Ла Република".

Според италианското изданието препоръката е била отправена по време на видеоконференция с участието на УЕФА и водещи европейски клубове на 16 април. СЗО настоява да няма футбол в следващите 18 месеца, тъй като се опасява от втора вълна на разпространието на коронавируса.

УЕФА създаде работна група, която работи по различни варианти за завършване на настоящия сезон, но на този етап ситуацията остава крайно неясна.

В началото на седмицата президентът на УЕФА Александър Чеферин изрази надежда, че мачове скоро ще има. Той изрази и готовността на организирането на срещи без привърженци.

"Мисля, че има възможности отново да има мачове. Оптимист съм по природа и смятам, че първенствата могат да се завършат, но без запалянковци по стадионите. Мисля, че е добре, че футболът може да донесе радост на привържениците с усещане за нормалност", каза Чеферин.

Преди това водещ вирусолог препоръча футболистите да играят с маски.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини